شناسهٔ خبر: 37990614 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

سخنگوی وزارت امور خارجه:

معامله قرن ننگین‌ترین پیشنهاد برای نادیده گرفتن حقوق ملت فلسطین است/ کم‌اطلاعی عامل انتقاد از وزارت خارجه

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: معامله قرن یکی از ننگین‌ترین پیشنهاداتی بود که با نادیده گرفتن حقوق ملت فلسطین و فراموشی آرمان جهان اسلام ارائه‌شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سید عباس موسوی پیش از ظهر امروز نشست خبری هفتگی خود را در محل وزارت امور خارجه برگزار کرد.

وی با تبریک چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در مردمی‌ترین انقلاب جهان هستیم که با اراده مردم پیروز شد و با حمایت‌های مردمی ادامه یافت. وزارت خارجه دوشادوش ارکان نظام همه تلاش خود را برای تحقق اهداف نظام به کار خواهد بست.

معامله قرن

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: معامله قرن یکی از ننگین‌ترین پیشنهاداتی بود که با نادیده گرفتن حقوق ملت فلسطین و فراموشی آرمان جهان اسلام ارائه‌شده است. دولت و ملت ایران تا تحقق آزادی دولت و ملت فلسطین در کنارشان ایستاده و این طرح را محکوم می‌کند. از برخی مواضع کشورهای منطقه که در فریب یک بازی صهیونیستی گرفتارشده‌اند ابراز تأسف می‌کنم، چراکه دوست و دشمن را اشتباه گرفته‌اند و به‌زودی به اشتباهشان پی خواهند برد. ما به کشورهای اسلامی درباره توطئه معامله قرن هشدار می‌دهیم که اجرای این توطئه، حیثیت اسلام را بر باد خواهد داد. می‌خواهند دوست را به‌جای دشمن و دشمن را به‌جای دوست بنشانند. این‌ها باید آگاه باشند که ایران طبق اخلاق، اسلام و قوانین خود خیرخواه همه کشورهای منطقه است.

وی افزود: قدس و فلسطین موضوع انسانی و عربی است که انتظار می‌رود کشورهای عربی و اسلامی در قبال این موضوع حساس باشند، ولی متأسفانه برخی کشورها بر مبنای محاسباتی که دارند از دیدگاه ما غلط و اشتباه است. برخی‌ها تلاش می‌کنند قدری موضوع معامله قرن را کمرنگ و کم‌اهمیت جلوه دهند که هشدارهای لازم را به آن‌ها دادیم و هشدار می‌دهم اگر دیر بجنبند، سرنوشت جهان اسلام و کشورهای عربی ممکن است تغییر یابد.

سفر رئیس سیاست خارجی اروپا به ایران

رئیس پیشین اداره دیپلماسی رسانه‌ای در خصوص اقدام اروپا برای فعال کردن ساز و کار حل اختلاف تصریح کرد: آن‌ها هنوز مکانیسم ماشه را فعال نکرده‌اند. ظریف چندی پیش نامه‌ای مستدل به بورل نوشت و استدلالات اروپا را درباره نقض برجام رد کرد. ما این سفر را مهم ارزیابی می‌کنیم و امیدواریم در این سفرها منطق شرایط جدید را درک کنند و برای کاهش تنش‌ها اقدام جدی انجام شود. اگر اروپا بخواهد پرونده هسته‌ای ایران را در شورای امنیت مطرح کند، ما موضوع خروج از ان پی تی را به‌عنوان اقدام متقابل در نظر خواهیم گرفت و ساز و کار آن بررسی می‌شود. هوک و سایر مقامات آمریکایی در جایگاهی نیستند که بخواهند درباره خروج ایران از برجام یا ساز و کار این توافق نظر دهند.

موسوی افزود: جوزف بورل ظهر امروز مهمان ظریف است و درباره تحولات برجام و روابط ایران و اروپا با وزیر خارجه، ریاست جمهوری و رئیس مجلس ایران گفتگو خواهد کرد. پیش‌بینی می‌کنم گفتگوهای امروز صریح باشد، همان‌گونه که ظریف و بورل چند هفته پیش گفتگوهای صریحی داشتند. ما به‌شدت از اروپا دلخوریم که با بدعهدی خود نشان دادند در برابر آمریکا توان لازم را ندارند.

دبیر اول و سرپرست کنسولگری ایران در هنگ‌کنگ در خصوص تحولات سوریه نیز گفت: ایران تنها روندی را که می‌تواند به راه‌حل سیاسی کمک کند، آستانه می‌داند که ایران روسیه و ترکیه برای آن تلاش کرده‌اند. ما آستانه را دستاوردی برای سه کشور و مردم منطقه به‌ویژه ملت سوریه می‌دانیم.

میانجی‌گری هند میان ایران و آمریکا

موسوی در خصوص واسطه‌گری هند میان ایران و آمریکا اظهار کرد: وضعیت ما در راستای میانجی‌گری نیست. آن‌ها رویکرد خصمانه‌ای دارند و کلاً با موجودیت ایران مشکل ‌دارند و با این‌گونه میانجی‌گری‌ها مشکل حل نمی‌شود. ما این میانجی‌گری‌ها را می‌ستاییم و آن‌ها را به خود آمریکا ارجاع می‌دهیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: انگلیسی‌ها بر اساس برنامه‌های داخلی خود تصمیم گرفتند از اروپا خارج شوند. ارتباطی به ما ندارد، ولی ایران بر مبنای احترام به‌حق حاکمیت‌ها انتظار دارد که سرنوشت رابطه ایران و انگلیس به خواستن یا نخواستن کشورهای ثالث رقم نخورد.

کارشکنی ترکیه در آزادسازی ادلب

موسوی درباره عملیات ارتش سوریه در ادلب و حلب گفت: ارتش سوریه حق دارد در سرزمین خود و هر جایی که علیه منافع خود است و تروریسم لانه دارد دست به عملیات بزند و دیگر کشورها نیز باید به تمامیت ارضی این کشور احترام بگذارند.

کانال مالی ایران و سوئیس

رایزن پیشین اقتصادی ایران در هلند افزود: ما موظفیم از هر روزنه‌ای که فشارها را کم می‌کند، استفاده کنیم. اینستکس مقدمه تحرکات 11 گانه اروپا است. مدت‌ها طول کشید تا انجام شود. عدم استقلال اروپا و تابعیت آن‌ها از آمریکا باعث کند شدن روند شد و ما هم نهاد متناظرش را ساختیم. اروپایی‌ها دنبال چراغ سبزهایی از سوی آمریکا هستند ولی ما آمادگی داریم این کانال هر چه سریع‌تر راه بیفتد. ما چیزی به‌عنوان کانال بشردوستانه و مشابهش را قبول نداریم. هم آمریکا می‌داند تعهداتی دارد و هم از منظر بین‌المللی باید دارو وارد کشور شود. اعطای مجوزهای قطره‌چکانی نمی‌تواند آمریکا را از تروریسم اقتصادی مبرا کند. تعهدات اروپا باید از یک سال پیش باید انجام می‌شد که با کارشکنی آمریکا به تأخیر افتاد. تعهدات آن‌ها صدها برابر این است و باید بیشتر و سریع‌تر انتقال مواد و داروها انجام می‌شد.

انتقادات از وزارت خارجه ناشی از کم‌اطلاعی است

موسوی تأکید کرد: هجمه‌ها علیه وزارت خارجه که بیشتر ناشی از کم‌اطلاعی است، می‌تواند به مانور دشمن دامن بزند. وزارت خارجه مجری تصمیماتی است که در سلسله تصمیمات سیاست خارجه نظام جمهوری اسلامی انجام می‌شود و اختلاف‌سلیقه و دوگانگی که برخی‌ها دامن می‌زنند میان وزارت خارجه و دستگاه‌های دیگر وجود ندارد. سوابق و اقدامات ظریف در سیاست خارجه کشور مشخص است و ایشان هر نظری داشته باشند، مجری نظرات ابلاغی هستند.بازگشت به میز مذاکره با آمریکا که ظریف گفت به این معناست که آمریکا باید به شرایط قبل از 2017 بازگردند و به میز 1+5 که همچنان باز است وارد شوند و موضع ایران طبق دستوراتی که دارد همین است. 

تحولات یمن

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور گفت: هر سلاحی اگر شبیه سلاح ایران باشد ایرانی نیست. انصار الله در زمینه تسلیحات نظامی پیشرفت‌های زیادی کرده‌اند و پذیرش این موضوع برای برخی‌ها سخت است به همین دلیل اتهام زنی می‌کنند.

سیاست منطقه‌ای ایران

رئیس سابق اداره سوم دیپلماسی رسانه‌ای در مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه با ثبات و سازنده است. هر جا احساس کردیم حرفمان شنونده دارد از آن برای ثبات و امنیت در منطقه استفاده می‌کنیم. ایران قدرتش را در راستای ثبات و امنیت در منطقه به کار گرفته است و خواهد گرفت. اگر جایی حضور مستشاری داریم به دعوت کشورهای منطقه و قدرت‌های قانونی منطقه و با درخواست رسمی آن‌هاست. فکر نمی‌کنم سیاست منطقه‌ای ایران که سیاست اصولی، سازنده، ثبات ساز، منطقی و قانونی است، عوض شود.

در پاسخ به اقدامات رذیلانه درنگ نخواهیم کرد

موسوی تأکید کرد: اینجا منطقه ماست و طبعاً از حضور هر بیگانه‌ای در منطقه احساس نگرانی و ناامنی می‌کنیم. ما ملت و کشوری هستیم که به‌ویژه در حمله موشکی که به پایگاه عین الاسد انجام شد، ثابت کردیم اهل تعارف، مماشات بلوف نیستیم. ایران هر زمان احساس کند منافعش به خطر افتاده است و در موضوع اقدام شنیعی که در ترور سردار شهید سلیمانی انجام دادند، در پاسخ به این اقدامات رذیلانه درنگ نخواهیم کرد. اگر کاری بکنیم و کردیم این شجاعت و شهامت را داریم که اعلام کنیم. این کار را ما بارها انجام داده‌ایم.

دستور کار ایران درباره روند صلح افغانستان پس از ترور شهید سلیمانی

مدیرکل پیشین اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای اظهار کرد: به‌هیچ‌وجه خلأ وجود سپهبد سلیمانی در منطقه پرشدنی نیست. وی با وجود اینکه ژنرال نظامی بود، خیرخواه منطقه و کشورهای اسلامی و نگران گسترش تروریسم و افراطی‌گری در منطقه بود. همکاری‌های نزدیکی میان وزارت امور خارجه و سردار سلیمانی وجود داشت و با این وجود احساس نمی‌کنیم بعد از شهادت وی روندهایی که در منطقه شروع کرده دچار اخلال شود. همان سیاست‌ها در افغانستان و سایر کشورهای همسایه دنبال خواهد شد و سیاست وزارت امور خارجه و سیاست خارجی ایران در قبال همسایگان تغییر نخواهد کرد و ادامه خواهد یافت. ضمن اینکه اگر قرار باشد ما در هر نقطه‌ای عملیات مسلحانه انجام دهیم رسماً اعلام می‌کنیم و شایعات درباره هواپیمای آمریکایی در افغانستان درست نیست.

موسوی درباره سانحه سقوط هواپیما گفت: هواپیمای ساقط‌شده اوکراینی بود و اتفاق در ایران افتاد. کمیته‌هایی میان دو طرف شکل‌گرفته است. ما دنبال حل‌وفصل موضوع هستیم و طبق قوانین بین‌المللی کمیته در حال بررسی همه ابعاد ازجمله بحث غرامت است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: جدای از کم‌خردی و نفهمی برخی مسئولان سعودی، ما تنها راه‌حل خروج از اوضاع کنونی منطقه را در همفکری کشورهای منطقه می‌دانیم و در موضوع فلسطین اگر کشورهای منطقه اختلافی دارند، موقت یا دائم کنار بگذارند و شاهد رخدادهایی همچون ندادن ویزا به هیئت ایرانی برای شرکت در نشست جده نباشیم و این کشورها هرچه سریع‌تر بیدار شوند.

اقدامات ایران پس از ترور شهید سلیمانی

وی درباره تحرکات حقوقی و قانونی ایران پس از ترور سردار سلیمانی نیز گفت: اقداماتی در سازمان ملل متحد و شورای امنیت انجام شده است و سندها و شکایت هایی را ثبت کرده ایم و واکنش هایی به این موضوع نشان داده ایم. با همکاری قوه قضاییه در داخل کشور پیگیر ابعاد دیگر این موضوع هستیم و مطمئنا خون شهید سلیمانی آمریکایی ها را رها نخواهد کرد.

انتهای پیام/4106/4033/

 

نظر شما