به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، «رضا اردکانیان» اظهار داشت: آنچه ما داریم به برکت خون شهدا و همه کسانی است که در این 41 سال مردانه ایستادند. البته هنر بزرگ متعلق به امام بود که در آن سال ها از همه این «من»های پراکنده، «ما» ساخت و زورگوریان دنیا را تسلیم کرد.
وی افزود: امیدوارم از فرصت های پیش رو بهویژه از انتخاباتی که در کمتر از سه هفته دیگر برگزار می شود، مردم یک بار دیگر، «ما»ی متحد را به دنیا نشان دهند و راه برای پیشرفت های کشور هموارتر شود.
اردکانیان با اشاره به سالهای آبی 96 – 97 و 97 – 98 که به ترتیب خشک ترین و یکی از پرآب ترین سال ها در 5 دهه اخیر بود خاطرنشان کرد: مهم این است که توانستیم در ماه های پشت سر گذاشته 133 طرح بزرگ را در 22 استان کشور با سرمایه گذاری 19 هزار و 440 میلیارد تومان افتتاح کنیم.
وی افزود: این حرکت هر هفته ادامه دارد و هفته جاری در آغاز دهه فجر در استان ایلام خواهیم بود که در آن طرحهایی با سرمایهگذاری افزون بر 1110 میلیارد تومان بهره برداری می شود.
وزیر نیرو از جمله این طرح ها به بهره برداری کانال انتقال آب و شبکه آبیاری و زهکشی «فکه» به وسعت 52 هزار هکتار و آبگیری سد مخزنی «شهدای ایلام» اشاره کرد.
اردکانیان ادامه داد: انشاءالله تا پایان امسال همه 227 طرح بزرگ را با سرمایه گذاری 33هزار میلیارد تومان افتتاح خواهیم کرد تا به خود و هموطنان نشان دهیم در شرایط تحریم و محدودیت ها هم چرخ های توسعه کشور با توجه به نقش زیرساختی آب و انرژی در حال حرکت است و دنیا ببیند با وجود تحریمها و همانند دوران جنگ تحمیلی، چرخه جدیدی از خوداتکایی را در کشور سازماندهی می کنیم.
وی درباره حوادث اخیر ناشی از سیلاب در کشور بویژه در جنوب شرق کشور گفت: تلاش شد بعد از این همه حادثه غیر مترقبه و حوادث طبیعی مانند سیل زلزله و طوفان که در همه جای دنیا آسیبهای خود را دارد و خواهد داشت ما هم در شرایط یکسانی به سر ببریم.
اردکانیان گفت: سیل اخیر در استان سیستان و بلوچستان در مقایسه با سیل های پیشین بزرگتر و بیشتر بود. مجموع بارشی که در سال آبی فعلی در این منطقه داشتیم حتی از سال آبی گذشته هم تا 45 برابر بیشتر بود. با وقوع چنین سیلاب وسیعی بر خلاف دفعات قبل تلفات جانی نداشتیم که ناشی از همراهی و همکاری خوب مردم بود.
وی افزود: بخشی از خسارات مادی ناشی از سیلاب اجتناب ناپذیر بود اما در بخش دیگر در مدت یک هفته برق 887 روستا که به دلیل سیلاب و یا از ناحیه خود وزارت نیرو برای پیشگیری از خطرات ناشی از آبگرفتگی و برق گرفتگی ، قطع شده بود، وارد مدار شد. روستاهای آسیب دیده از نظر آب آشامیدنی هم به مرور وارد مدار شدند.
اردکانیان خاطرنشان کرد: همچنین ضمن بهره برداری از بزرگترین پروژه آبرسانی روستایی در استان سیستان و بلوچستان با وسعت 216 روستای پراکنده، عملیات اجرایی آبرسانی به 126 روستای دیگر هم آغاز شد.
وی همچنین گفت: هر هفته 30 روستای کشور به شبکه آب سالم و پایدار وصل و سعی می شود تا پایان دولت دوازدهم جمعیت هموطنان روستایی که از شبکه آب سالم و پایدار برخوردار می شوند به حدود 10 میلیون نفر برسد.
اردکانیان گفت: هر سال به طور متوسط یک میلیون و 250 هزار نفر از این مزیت برخوردار می شوند و این شاخص بسیار ارزنده ای است.
وی خاطرنشان کرد: در سطح دنیا بهویژه کشورهای در حال توسعه این شاخص بهره مندی از حیث آب و برق و خدمات بهداشتی پایه در مناطق روستایی شاخص بسیار ارزنده و افتخار آمیزی است.
∎