شناسهٔ خبر: 37873643 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

رژيم غذايي سرشار از پروتئين خطر لختگي خون را افزايش مي دهد

صاحب‌خبر -

 محققان دانشکده پزشکي واشنگتن موش‌هاي تغذيه شده با رژيم غذايي سرشار از پروتئين را به منظور ايجاد عمدي تصلب شريان مورد مطالعه قرار دادند. برخي موش‌ها با رژيم غذايي چرب همراه با ميزان بالا پروتئين و برخي ديگر هم با رژيم غذايي چرب حاوي ميزان پروتئين کم تغذيه شدند.به گزارش مهر،محققان مشاهده کردند موش‌هاي تغذيه شده با رژيم غذايي چرب و پروتئين بالا مبتلا به تصلب شريان شديدتري شده بودند؛ آنها در مقايسه با موش‌هاي تغذيه شده با رژيم غذايي چرب با ميزان پروتئين عادي، حدود 30 درصد پلاک بيشتري در عروق خوني شأن داشتند.

محققان متوجه شدند پروتئين مصرفي بعد از هضم به بلوک‌هاي سازنده پلاک موسوم به اسيدآمينه‌ها تجزيه مي‌شوند. اسيدهاي آمينه اضافي حاصل از رژيم غذايي سرشار از پروتئين موجب فعال شدن پروتئين در ماکروفاژهاي موسوم به mTOR مي‌شود. سيگنال‌هاي ناشي از mTOR موجب توقف توانايي سلول‌ها در پاکسازي بقاياي سمي پلاک شده و در نتيجه زنجيره منتج به مرگ ماکروفاژها متوقف مي‌شود.

برچسب‌ها:

نظر شما