به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یک ضرب المثل قدیمی هست که میگوید “مصرف یک سیب در روز شما را از پزشک بی نیاز میکند”. اما چه چیزی باعث میشود این میوه تا این حد مفید و به عبارتی معجزه آسا باشد.
سیب به تازگی برای اولین بار از طرف جمعی از متخصصان متبحر تغذیه جز ۱۰ مواد غذایی برتر رده بندی شد. سیب سرشار از آنتی اکسیدانهای مهم، فلاونیدها و فیبر غذایی است. آنتی اکسیدانها در سیب میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان در حال توسعه، فشار خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی کمک کند. این میوهی خوش عطر و خوش طعم همچنین تقریبا فاقد چربی، کلسترول و سدیم است به همین علت است که سیب را به عنوان یکی از سالمترین مواد غذایی موجود در رژیم غذایی میشناسند. در این مقاله قصد داریم ۱۰ تاثیر معجزه آسای سیب بر بدن را با هم مرور کنیم.
۱- فواید سیب و بهبود سلامت مغز و اعصاب
در سال ۲۰۰۶ میلادی نتایج یک مطالعه در مجلهی زیست شناسی تجربی که یکی از مجلات معتبر پزشکی است منتشر شد. این مطالعات نشان میداد که کورستین که یکی از آنتی اکسیدانهای سرشار است، در سیب میباشد در ایجاد یکی از دو ترکیبی که باعث کاهش مرگ سلولی توسط التهاب سلولهای عصبی و اکسیداسیونها است، دخیل میباشد. به علاوه مطالعهی دیگری که در این خصوص انجام شد نشان میداد مصرف آب سیب سبب تولید استیل کولین در مغز شده و درنتیجه حافظه را بین موشها بهبود میدهد.
۲- جلوگیری از زوال عقل
یک مطالعه جدید در سال ۲۰۰۸ نشان داد که خوردن سیب به نفع سلامت سلولهای عصبی است. این سلولهای نورون را در برابر فشار عصبی استرس اکسیداتیو محافظت کرده و نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند بیماری آلزلیمر ایجاد میکنند.
۳. کاهش خطر سکتهی مغزی
مطالعه بر روی ۹۲۰۸ زن و مرد نشان داد که کسانی که بیشترین مقدار سیب را در طول مدت ۲۸ سال مصرف کرده بودند خطر کمتری برای ابتلا به سکتهی مغزی دارند.
۴- خواص سیب و کاهش سطح کلسترول بد
یک گروه از دانشمندان در دانشگاه فلوریدا اعلام کردند که سیب یک میوهی مجزه آساست. آنها گفتند زنان مسنی که هر روز سیب بخورند پس از شش ماه در بدنشان تا ۲۳ درصد کلسترول بد یا همان LDL کمتر و تا ۴ درصد کلسترول خوب یا همان HDL بیشتری دارند.
۵- خواص سیب و کاهش خطر ابتلا به دیابت
سیب همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد. محققان با مطالعه روی افرادی که در سه وعده مختلف در هفته از میوههای سیب، انگور، کشمش، زغال اخته یا گلابی میخورند تا ۷ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
۶. دفع سرطان پستان
تحقیقی که توسط محقق برجسته لیوهای ریو “Rui Hai Liu” انجام میشوند شواهدی رو به رشدی در خصوص تاثیرات مثبت سیب برای دفع و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در اختیار ما میگذارد. لیو گفت: خوردن میوهها و سبزیجات با درصد بیشتر اسید فولیک در حفظ سلامت فرد کمک موثری دارد. در واقع اسید فولیک در افراد عادی میتواند فرد را در برابر بیماریهایی نظیر سرطان سینه مقاوم کند هرچند در دوران بارداری این روند برعکس میشود.
۷- سیب و چاقی
یک مطالعه که در سال ۲۰۱۴ در مجلهی شیمی مواد غذایی (Food Chemistry) منتشر شد که در آن محققان در خصوص تاثیرات سیب روی بدن موشهای چاق تحقیق کرده و از تاثیرات انواع سیب روی باکتریهای خوب روده و کمک به هضم بهتر و بیشتر غذا خبر دادند. در واقع این تحقیقات میتواند کمک موثری در بهبود استراتژیهای جلوگیری از چاقی و اختلالات آن باشد.
تحقیقات اخیر نشان میدهد کسانی که در رژیم غذایی خود هر روز یک سیب میخورند به علت وجود استاتین در این میوه تاثیرات موثری برای پیشگیری از مرگ عروقی دریافت میکنند.
در ادامه ما در مورد مشخصات تغذیهای سیب و خطرات احتمالی و اقدامات احتیاطی در ارتباط با خوردن این میوهی معجزه آسا را بررسی میکنیم.
محتویات و خواص تغذیهای سیب
سیب میتواند لقب موتورخانهی تغذیهای را از آن خود کند. این میوه حاوی مقادیر مهم از مواد غذایی مختلف میباشد. در ادامه برخی از این مواد مغذی را معرفی میکنیم.
ویتامین C. یک آنتی اکسیدان طبیعی قدرتمند است که قادر به مسدود کردن برخی آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد در بدن میباشد و همچنین مقاومت بدن را در برابر عوامل عفونی بیشتر میکند.
فیبر غذایی
یک رژِیم غذایی دارای فیبر میتواند در جلوگیری از بیماریهای خاص کمک موثری داشته باشد؛ و همچنین سیب میتواند در کاهش کلسترول بد تاثیر خوبی بگذارد.
مواد غذایی موجود در سیب:
سیب سرشار از ترکیبات پلی فنولین میباشد. این ترکیبات مغذی گیاهی تاثیرات موثری در خصوص حفاظت بدن در مقابل اثرات مضر رادیکالهای آزاد مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم و فسفر داشته باشد.
میزان وجود مواد غذایی مختلف در هر ۱۰۰ گرم سیب با پوست:
انرژی: ۲ کیلو کالری
کربوهیدرات: ۱۳.۸۱
چربی: ۰.۱۷
پروتئین: ۰.۲۶
آب: ۸۵.۵۶ گرم
سدیم: ۱ میلی گرم
بتاکاروتن: ۲۷ میکروگرم
لوتئین و زیگزانتین: ۲۹ میکروگرم
تیامین: ۰.۰۱۷ میلی گرم
معادل ویتامین A: ۳ میکرو گرم
ریبوفلاوین: ۰.۰۲۶ میلی گرم
نیاسین (ویتامین B۳): ۰.۰۹۱ میلی گرم
اسید اسید پانتوتنیک (ویتامین B۵): ۰ و ۰۶۱ میلی گرم
ویتامین B۶: ۰.۰۴۱ میلی گرم
فولات ویتامین B۹ (: ۳ میکرو گرم
ویتامین C: ۴.۶ میلی گرم
ویتامین E: ۰.۱۸ میلی گرم
ویتامین K: ۲.۲ کیکرو گرم
کلسیم: ۶ میلی گرم
آهن: ۰.۱۲ میلی گرم
منیزیم: ۵ میلی گرم
منگنز: ۰.۰۳۵ میلی گرم
فسفر: ۱۱ میلی گرم
پتاسیم: ۱۰۷ میلی گرم
عوارض جانبی و مضرات سیب
مصرف سیب هیچ عوارض جانبی جدی ندارد. مضرات سیب در صورت مصرف غیر اصولی و غیر معمول ایجاد میشود. دانهی سیب دارای سیانید میباشد که یک سم قوی و کشنده است. مصرف بیش از حد و مداوم دانهی سیب میتواند به طور بلقوه کشند باشد. در واقع اگر این دانهها به مقدار زیاد و به صورت روزانه مصرف شوند شاید در طول مدت زیاد سم در بدن جمع شود و بتواند به حد کشندهای رسیده و باعث مرگ شود.
خوردن سیب بدون مسواک زدن دردسر آفرین است. دانشمندان میگویند سیب تا نسبت زیادی اسیدی است. خوردن مداوم این میوه میتواند تا ۴ برابر مخربتر از نوشیدنیهای گاز دار به دندانها آسیب برساند. درواقع خوردن هر روزهی سیب باعث خرابی دندان شده و باید برای جلوگیری از این ضرر سیب بعد از مصرف دندان هایتان را مسواک بزنید تا رد اسید این میوه از دندانها پاک شود.
خوردن پوست سیب خوب است یا نه؟ بله مفید است. محققان میگویند درصد بالایی از فیبر و آنتی اکسیدانهای سیب در پوست آن موجود میباشد.
چه مقدار از آفت کشها در پوست سیب باقی میمانند؟ در حال حاضر بسیاری از افراد فکر میکنند آفت کشهایی که در پرورش این میوه استفاده میشوند در پوست آن باقی میماند، اما تحقیقات نشان میدهد که درصد این آفت کشها بسیار ناچیز است درنتیجه خوردن پوست سیب نمیتواند ضرری در این خصوص به همراه داشته باشد.
آیا خوردن سیب برای بیماران دیابت نوع ۲ مضر است؟ سیب یک منبع غذایی مغذی است و بیماران دیابتی هم میتوانند از آن بهرهمند شوند. این میوه درصد قند گیاهی دارد و در صورت مصرف درست مشکلی برای این دسته از بیماران ایجاد نمیکند.
نظر شما