قدس آنلاین: جلیل رحیمی جهانآبادی با اشاره به اظهارات محمدجواد ظریف پیرامون خروج احتمالی ایران از معاده NPT گفت: ایران یکی از اعضای قدیمی پیمان NPT یا همان منع گسترش و تکثیر جنگ افزارهای اتمی است. ایران همچنین به صورت داوطلبانه پروتکل الحاقی مصوب دهه ۹۰ را اجرا میکند. در واقع ایران در منطقه خاورمیانه شاخصترین کشور عضو NPT است. این در حالی است که رژیم صهیونیستی در این پیمان عضو نبوده و در جهت تولید سلاح هستهای در منطقه اهداف خود را پیش میبرد.
وی افزود: حضور ایران در دهههای گذشته به امنیت منطقه خاورمیانه خیلی کمک کرده است. نظارت آژانس در قالب NPT و یا قالب پروتکل الحاقی به صورت مشخص و دقیق انجام شده و همیشه آژانس رضایت خود را از همکاری ایران ابراز کرده است.
رئیس کمیته بینالملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس عنوان کرد: اما اکنون که حقوق مشروع و قانونی ایران در این پیمان در جهت استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای با فشار، تهدید و تحریم روبرو شده و حقوق اولیه و ذاتی ایران در دستیابی به فناوریهای پیشرفته از سوی اروپاییها محدود و منوط به هزار و یک مسئله دیگر میشود، طبیعی است که ایران بخواهد در برخی از همکاریهای خود در NPT پروتکل الحاقی و یا در همکاری با آژانس تجدید نظر کند.
رحیمی جهانآبادی تصریح کرد: نمیشود شما کشوری را از حقوق حقی خود محروم کنید در حالی که این توقع باشد شما عضو آژانس عضو NPT بوده و در کنار گوش کشور شما هم رژیم صهیونیستی و یا آمریکا هر گونه تهدیدی را علیه حاکمیت کشور و علیه حقوق کشور شما اعمال کند و هیچ شخصی هم جلودار آنها نباشد.
وی تأکید کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران در این خصوص کاملا بر حقوق بینالملل منطق بوده و براساس پیمان NPT است. در این پیمان به همان میزانی که نظارت بر عدم اشاعه سلاح هستهای و تکثیر آن وجود دارد به همان میزان برای کشورهای عضو نیز حقوقی در نظر گرفته شده است. از جمله اینکه کشورهای دارنده سلاح هستهای به دستیابی دولتها به تکنولوژی پیشرفته و موضوع غنیسازی اورانیوم با درصد لازم کمک کنند تا این کشورها بتوانند فعالیت صلحآمیز اتمی خود را ادامه دهند.
این عضو کمیته بینالملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس عنوان کرد: ایران حتی بدون کمک آنها به این حد از توانایی امروز رسیده و با تکیه بر دانش درونی و نیروهای متخصص خود علیرغم همه فشارها، ظلمها و تبلیغات گامهای موثری برداشته است. همگی شاهد تبلیغاتی که در این حوزه در این چند دهه علیه جمهوری اسلامی مخابره میشد، بودیم. در پایان هم مشخص شد که این تبلیغات توخالی بوده و کشور ایران هیچگاه به دنبال ساخت سلاح هستهای نبوده است.
رحیمی جهانآبادی با تأکید بر اینکه تهدید وزیر امور خارجه در این باره منطق بر حقوق بینالملل است، بیان کرد: آنچه در NPT اشاره شده این است که اگر حقوق کشوری در این پیمان رعایت نشود و برای دستیابی آن کشور به تکنولوژیهای صلح آمیز اتمی موانعی ایجاد شود دلیلی ندارد که آن کشور تعهدی به غربیها و اعضای NPT داشته باشد و این گونه نیست که این پیمان یک سویه باشد و ایران در حالی به تعهدات خود پایبند باشد که حقوقاش نادیده گرفته شود.
وی در پایان اضافه کرد: اروپاییها و آمریکاییها نه تنها در حق ما ظلم میکنند بلکه از سال ۱۹۶۷ پس از اینکه پیمان NPT شکل گرفت در حق تمام کشورهای جهان سوم و کشورهای در حال توسعه ظلم کردهاند. آنها مانع پیشرفت کشورها شدهاند و قصد دارند که دست کشورها چه به لحاظ نظامی، چه در حوزه تکنولوژی و چه در عرصه سیاست در مقابل غربیها دراز باشد. این ظلمی است که در عرصه بینالمللی وجود دارد و ایران هم اکنون چوب این فضای ظالمانه و ناعادلانه را میخورد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام
نظر شما