شناسهٔ خبر: 37803488 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رسیتال پیانو میترا کوته در تالار رودکی؛ آرامش بعد از توفان

تهران- ایرنا- نوازنده پیانوی ایرانی- اتریشی در تالار رودکی و در شبی آرام، رسیتالی از آثار بزرگان موسیقی کلاسیک جهان را یک شب بعد از حضورش در شب توفانی و پر حاشیه ارکستر سمفونیک اجرا کرد.

صاحب‌خبر -

سولیست مهمان ارکستر سمفونیک تهران پس از همراهی ارکستر سمفونیک تهران در اجرای پر حاشیه شامگاه گذشته (پنجشنبه ۳ بهمن) عصر امروز ۴ بهمن در تالار رودکی به روی صحنه رفت و رپرتوار نه چندان دشوار خود را برای مخاطبان موسیقی کلاسیک اجرا کرد.
این نوازنده جوان پیانو که در اتریش موفق شده تا در رده جوانان و نوجوانان خوش بدرخشد در حالی برای اجرای رسیتال خود پا به صحنه رودکی گذاشت که قبل از او این صحنه شاهد هنرنمایی بزرگانی چون ماریان لاپشانسکی که برنده جایزه معروف «گوستاو مالر» و یکی از برترین نوازندگان پیانو جهان بوده که برای همراهی ارکستر سمفونیک تهران در تالار وحدت و اجرای دو رسیتال پیانو در سالن رودکی در اواسط سال ۱۳۹۴ به ایران آمده بود.
از سوی دیگر دالیبور کاروای نوازنده ویلن، هنرمند بین‌المللی دیگری است که در تیر ماه ۱۳۹۵ برای همراهی با ارکستر سمفونیک و برگزاری رسیتال به ایران آمده بود و بعد از چند اجرای خیره‌کننده با نوازندگان ایرانی هم دوره‌هایی را به صورت مسترکلاس برگزار کرده بود.
دلبر حکیم آوا نوازنده شهیر روسیه که چندی پیش مجددا در تهران برنامه داشت تنها به عنوان سه نمونه بارز از نوازندگان خارجی بوده‌اند که به واسطه حضور خود در ایران، توقع مخاطبان جدی موسیقی کلاسیک از هنرمندان خارجی که به عنوان سولیست به ایران می‌آیند را تا حد قابل ملاحظه‌ای بالا برده است. البته ناگفته نماند که اجرای شب گذشته این نوازنده جوان اجرایی درخور تحسین بود و نباید از هنر نوازندگی او به واسطه جوانی و احتمالا کم‌تجربگی چشم پوشید. 

این نوازنده جوان در اجرای شب گذشته خود این قطعات را اجرا کرد:
۱- سونات پیانو در دی- ماژور اثر یوزف هایدن در ۲ موومان.
۲- Humoreske/OPUS 20 اثر روبرت شومان
۳- اثری از فرانتس شوبرت به نام Drei klavierstücke در سه موومان.
۴- la valse اثر موریس راول

میترا کوته، متولد ۱۹۹۵ در وین، از چهار سالگی نزد نینا ایگودسمان در مدرسه موسیقی وین فراگیری پیانو را آغاز کرد از سال ۲۰۰۳ نزد ایمولا جو در دانشگاه موسیقی و هنرهای تجسمی وین، از سال ۲۰۰۷ نزد کریستیانه کارایف و از سال ۲۰۱۲ نزد مارتین هوجز در این رشته تحصیل کرد. کوته در سال ۲۰۱۴ جایزه حمایت از هنرمندان جوان بنیاد مارگارتا شنک ۲۰۱۴ را از سوی انجمن موتسارت وین دریافت کرده و همچنین موفق به دریافت جوایز متعددی در مسابقات ملی و بین المللی شده است.
این هنرمند که از شب گذشته به عنوان هنرمندان مهمان ارکستر سمفونیک تهران را همراهی کرده است قرار است تا شامگاه یکشنبه ۶ بهمن مجددا با ارکستر سمفونیک تهران به روی صحنه برود. اما تا این لحظه به درستی مشخص نیست که آیا بعد از حاشیه‌های ایجاد شده در کنسرت دیشب ارکستر سمفونیک در تالار وحدت و عدم همراهی نوازندگان این ارکستر با رهبر مهمان خود منوچهر صهبایی اجرای دوم این ارکستر برگزار خواهد شد یا نه؟ و تاکنون مشخص نیست در صورت برگزاری این کنسرت چه کسی رهبری این اجرا را در این فرصت محدود برای تمرین بر عهده خواهد داشت؟

رهبر مهمان ارکستر سمفونیک تهران قبل از آغاز اجرای شب گذشته خود با اظهاراتی تند درباره شهرداد روحانی باعث شد تا تالار وحدت با ورود به حاشیه‌ای پر از رنگ‌ تر از متن، شبی پر از اضطراب و تشویش و نگرانی را تجربه کند و می‌توان گفت اتفاقات شب گذشته در تاریخ این ارکستر بی‌سابقه بود.
منوچهر صهبایی در اجرای شب گذشته قبل از آغاز برنامه رو به حاضران در سالن گفت: من به جای تمام مسوولان به خاطر بلایی که سر پیاده‌رو و خیابان استاد شهریار آمده و شرایط شما را برای ورود به این سالن سخت کرده عذرخواهی می‌کنم. وی در ادامه اظهارات تندی را نسبت به شهرداد روحانی بر زبان راند و گفت: هرآنچه درباره بیماری او خوانده‌اید دروغ محض است که این جملات با اعتراضاتی از میان جمعیت روبه‌رو شد.
نوازندگان ارکستر سمفونیک که از این اظهارات به شدت ناراحت و عصبی بودند در اقدامی اعتراضی تصمیم گرفتند که در قسمت دوم بر روی صحنه حاضر نشوند و بعد از دقایقی انتظار که بیش از حد معمول به درازا کشید محمدرضا کریمی به نمایندگی سایر نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران در سخنانی خطاب به حاضران در سالن نسبت به سخنان منوچهر صهبایی درباره شهرداد روحانی گفت: حرف‌هایی که آقای صهبایی در باره شهرداد روحانی گفتند به هیچ عنوان مورد قبول ما نوازندگان ارکستر سمفونیک نیست و ما در حمایت از شهرداد روحانی و انتقاد به آقای صهبایی حاضر به حضور در صحنه نیستیم.
بعد از این سخنان صدای اعتراضات از گوشه و کنار سالن بلند شده و تالار وحدت شاهد صحنه‌هایی از اعتراضات کلامی تند بود که به جرات می‌توان گفت در تاریخ این نهاد فرهنگی بی‌سابقه بوده است.
شنیده‌ها حاکی از آن است که بعد از رایزنی‌های مسوولان با نوازندگان، اعضای ارکستر سمفونیک حاضر شدند با شرط حضور نداشتن منوچهر صهبایی بر روی صحنه قطعاتی را اجرا کنند که همین‌گونه نیز شد. ارکستر سمفونیک تهران شب گذشته برای نخستین بار بدون رهبر به روی صحنه رفت و قطعاتی از موسیقی کلاسیک را برای مخاطبان خود اجرا کرد.

حال مشخص نیست که طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده کنسرت یکشنبه شب ارکستر سمفونیک با رهبری منوچهر صهبایی با توجه به تمام این مسائل برگزار خواهد شد یا خیر؟ 

نظر شما