به گزارش روز شنبه روابط عمومی و امور بین الملل معاونت پرورشی و فرهنگی، علی رمضانی افزود: در پرسش مهر بیستم که مهلت ثبت نام آن تا ۱۷ دی ماه بود، میزان مشارکت جشنواره پرسش مهر بیستم نسبت به نوزدهم بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته است که این تعداد در حوزه ادبی، پژوهشی و سرود آوایی، نمایشی و فضای مجازی است.
وی با ارائه آمار تفکیکی ادامه داد: در حوزه ادبی پژوهشی ۴۵۲ هزار و ۹۶۰ نفر، در حوزه سرود و آوایی یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۷۳۹ نفر، در حوزه فیلم و هنرهای نمایشی ۳۴ هزار و ۸۱۴ نفر، در حوزه رسانه و فضار مجازی ۶۶ هزار و ۳۱۶ نفر و در حوزه هنرهای دستی تجسمی ۶۵۱ هزار و ۲۱۱ نفر شرکت کرده اند.
رمضانی گفت: سوالی که رییس جمهوری مطرح کرد مطالبه اصلی دانش آموزان است و یکی از برنامه های مهم معاونت پرورشی و فرهنگی ایجاد محیط با نشاط در مدارس است.
رمضانی خاطر نشان کرد: تفاوت برگزاری مسابقات فرهنگیان نسبت به سال های گذشته در این است که آثار از مدرسه مستقیم به دبیرخانه ستاد پرسش مهر ارسال شد؛ تا راستی آزمایی دقیق تری داشته باشیم و فرهنگیان توانمند در این حوزه ها شناسایی شوند. ممکن بود در مناطق نتوانند داوری دقیقی از آثار فرهنگیان داشته باشند.
مدیر کل فرهنگی، هنری اردوها و فضاهای پرورشی آثار فرهنگیان را در ۱۷ رشته شامل شعر، داستان، وبلاگ، فیلم کوتاه، نمایشنامه نویسی، طراحی، تصویرسازی، پوستر، عکاسی، خوشنویسی، مجسمه سازی، کاریکاتور، نقاشی خط و نقاشی آبرنگ و نقاشی رنگ روغن ذکر کرد و گفت : فضا برای حضور فرهنگیان آماده و مهیا بوده است.
رمضانی افزود: اعتقاد برای حضور فرهنگیان در این قبیل جشنواره ها بر این است که اینها می توانند جریان ساز فرهنگی در کشور باشند و دانش آموزان را در این امر یاری کنند و در جامعه جریان ساز باشند تا در حوزه فرهنگ روح تازه ای دمیده شود. به دنبال آن هستیم در دانش اموزان تربیت تمام ساحتی و در معیار سند تحول بنیادین داشته باشیم.
وی ادامه داد: سیاست بر این است که همه دانش آموزان بتوانند یک مهارت را بیاموزند. این کار را در کانون های فرهنگی تربیت دنبال می کنیم دانش آموزان برگزیده به عنوان همیار مربی در انجمن های کانون های فرهنکی تربیتی انتخاب می شوند.
رمضانی گفت: جشنواره پرسش مهر متعلق به آموزش و پرورش است که در گذشته به وسیله معاونت متوسطه انجام می شد و الان به معاونت پرورشی و فرهنگی واگذار شده است. در گذشته بودجه مناسبی از جانب نهاد ریاست جمهوری به این بخش احتصاص داده می شد.
مدیر کل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش گفت: امید است با وجود حجم بزرگ این فعالیت و اثرگذاری مثبت آن در جامعه، نهاد ریاست جمهوری در کنار آموزش و پرورش قرار گیرد و به سوال با ارزش رییس جمهوری که آیا مدرسه محیط با نشاطی هست؟ و چه اقداماتی می توان انجام داد تا این محیط شاداب تر باشد، به شایستگی پاسخ داده شود.
وی اظهار داشت: این پرسش با استقبال دانش آموزان و فرهنگیان قرار گرفت. امید است با حضور شخص رییس جمهوری مراسم اختتامیه را با شکوه بیشتری برگزار کنیم.
دبیرخانه پرسش مهر در تهران و کانون شهید مفتح درنظر گرفته شده و در حال بررسی اولیه آثار ارسال شده به دبیرخانه است.
رییس جمهوری هر ساله در روز اول مهر که برای نواختن زنگ آغاز سال تحصیلی جدید به یکی از مدارس می رود، پرسشی را از دانشآموزان می پرسد و با طرح این پرسش یک جریان تربیتی و علمی را در میان دانشآموزان به راه می اندازد. امسال اول مهرماه ۹۹-۹۸ هم رییس جمهوری به مدرسه دخترانه شاهد حضرت خدیجه (س) منطقه ۱۸ تهران رفت و پرسش مهر را تحت عنوان «محیط مدرسه از نظر شما چگونه است» مطرح کرد؟ رییس جمهوری در پرسش مهر امسال از دانشآموزان خواست تا نظر خود را درباره محیط مدرسه مطرح کنند و بگویند که دولت، معلمان و خانوادهها برای دلپذیرتر و شادتر شدن محیط مدارس چه کاری باید انجام دهند.
پرسش مهر براساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، توسط عالی ترین مقام اجرایی کشور برای دانشآموزان و معلمان سراسر کشور اجرا می شود و رییس جمهوری وقت متناسب با مطالعات و پژوهش های دفتر رییس جمهوری یکی از مهم ترین مسائل کشور یا تعلیم و تربیت را به عنوان پرسش مهر مطرح می کند.
پرسش مهر سال تحصیلی ۹۹- ۱۳۹۸ که از سوی رییس جمهوری مطرح شد، به عنوان بیستمین پرسش مهر و هفتمین پرسشی روحانی است، البته هدف از پرسش مهر پرورش روحیه پرسشگری و توانایی نقد و تحلیل پدیده ها، ایجاد تعامل بیشتر میان معلمان و دانشآموزان، ایجاد نشاط، شادابی و تحرک بیشتر در مدارس، ترویج و تقویت امر تحقیق و پژوهش در آموزش و پرورش، گسترش و تقویت فعالیت های گروهی و کشف و رشد و پرورش استعدادهای بالقوه است.
نظر شما