فندق و بادام زمینی یکی از طعم دهندههای محبوب برای ساخت انواع شکلاتهابه حساب می آیند. از این دو مغز خوراکی کره تهیه می شود که در ادامه به خواص آن ها می پردازیم: کره فندق افزون بر داشتن انرژی بالا، اسیدفولیک زیادی هم دارد.
فندق بهخصوص برای خانمهای باردار که نیاز به دریافت اسیدفولیک بالا دارند، مفید است که به شکل گیری مغز و ستون فقرات جنین کمک میکند. کره فندق، پروتئین بالایی ندارد. یعنی کره فندق بهتنهایی معمولاً قادر نیست شما را برای مدت طولانی سیر نگه دارد و ترجیح آن است که همراه غذاهای غنی از پروتئین دیگر مصرف شود (البته اگر قصد سیر شدن به مدت طولانی دارید).
کره بادام زمینی از قدیمیترین و رایجترین کرههای گیاهی در جهان است. در کشورهای غربی مدتهاست که کره بادام زمینی بهعنوان یک صبحانه رایج خورده میشود. ساندویچ کره بادام زمینی، وعده غذایی ایده آلی بهخصوص برای دانش آموزان محسوب میشود که انرژی مورد نیاز برای آغاز یک روز به شکل چربی، قند و پروتئین در اختیارشان میگذارد.
البته امروزه روشهای دیگری هم برای مصرف بادام زمینی وجود دارد مثل خوردن بادام زمینی با تکههای سیب یا حتی کرفس و سبزیجات!مهمترین ویژگی کره بادام زمینی سیر کنندگی آن است که به علت وجود فیبر و همچنین چربی و پروتئین آن است. کره بادام زمینی بر خلاف شکلات و غذاهای شیرین سطح قند خون را به یک باره افزایش نمی دهد.
در نتیجه انرژی بدن تقریباً تا چند ساعت در یک سطح مشخص باقی میماند. یعنی با خوردن کره، دیگر از گرسنگی که معمولاً در طول روز احساس میکنیم، خبری نخواهد بود.بادام زمینی یکی از غنیترین منابع پروتئین در میان دانهها و مغزهاست. تنها دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی حاوی حدود 7 گرم پروتئین است.
روزنامه خراسان