شناسهٔ خبر: 37465147 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

وزیر خارجه انگلیس: دنبال تنش‌زدایی با ایران هستیم

وزیر خارجه انگلیس قبل از سفر به بروکسل برای رایزنی درباره ایران گفت کشورش در تلاش برای تنش‌زدایی با ایران است.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «دومینیک راب»، وزیر خارجه انگلیس روز سه‌شنبه بدون محکوم کردن اقدام تروریستی آمریکا در ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواستار تنش‌زدایی با ایران شد. 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس گفت: «کاری که ما به دنبال انجام آن هستیم، تنش‌زدایی با ایران است و اینکه مطمئن شویم دستاوردهایی که به سختی علیه داعش به دست آورده‌ایم را از دست نمی‌دهیم.»

وزیر خارجه انگلیس در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرده بروز جنگ تمام‌عیار در منطقه به نفع گروه‌های تروریستی خواهد بود. 

دومینیک راب گفت: «نگران هستیم که اگر شاهد بروز جنگی تمام‌عیار باشیم، خسارت‌های زیادی خواهد داشت و تروریست‌ها به ویژه داعش، تنها برندگان آن خواهند بود.»

وزیر امور خارجه انگلیس اضافه کرد: «ما در حال همکاری با شریکان آمریکایی و اروپایی‌مان هستیم و به همین دلیل است که من امروز به بروکسل می‌روم تا حامل پیامی بسیار روشن و مستحکم در خصوص ضرورت تنش‌زدایی و یافتن راهی دیپلماتیک برای خروج از بحران باشیم.»

روزنامه ایندیپندنت گزارش داده جلسه اضطراری دومینیک راب با همتایان اروپایی‌اش امروز در بروکسل برگزار شده است.

طبق گزارش این روزنامه راب با همتایان فرانسوی و آلمانی خودش و همچنین «جوزف بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کرده است. وزارت خارجه انگلیس این دیدار را «سازنده» توصیف کرده است. 

بخشی از گفت‌وگوهای وزرای خارجه کشورهای اروپایی نحوه پاسخ‌دهی به پنجمین گام ایران برای کاستن از تعهداتش ذیل توافق هسته‌ای بوده است. 

روزنامه ایندیپندنت نوشته کشورهای اروپایی مایل هستند ایران این توافق را به طور کامل اجرا کند، اما نمی‌خواهند پس از ترور سردار سلیمانی تنش‌ها با این کشور را تشدید کنند. 

دولت جمهوری اسلامی ایران، روز یکشنبه ۱۵ دی‌ماه گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات ایران در توافق هسته‌ای برجام را اعلام کرد.

طبق این گام ایران، دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

توافق هسته‌ای برجام سال ۱۳۹۴ میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ (پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان) حاصل شد. 

دولت آمریکا از روز اجرایی شدن این توافق، کارشکنی در اجرای آن را آغاز کرد. واشنگتن سرانجام اردیبهشت‌ماه سال جاری به مشارکت آمریکا در توافق هسته‌ای پایان داد و تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفت. 

دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بعد از خروج از توافق به انجام اقدامات تحریک‌آمیز علیه ایران روی آورده است.

واشنگتن در جدیدترین اقدام در این راستا بامداد جمعه گذشته سردار سپهبد «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در بغداد به شهادت رساند. 

دولت‌های اروپایی بعد از خروج آمریکا از برجام به هیچ‌یک از وعده‌های خود برای برخوردار کردن ایران از مزایای توافق هسته‌ای عمل نکرده‌اند. این دولت‌ها با ادعاهای دولت ترامپ علیه ایران در زمینه فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران هم‌آواز شده‌اند.

نظر شما