گروه سیاسی| سیدصادق طباطبایی، خواهرزاده امام موسی صدر و برادر همسر سیداحمد خمینی (فاطمه طباطبایی) به دلیل ابتلا به سرطان ریه در شهر دوسلدورف آلمان درگذشت.
طباطبایی، فرزند آیتالله محمدباقر سلطانیبروجردی در سال ۱۳۲۲ در شهر قم متولد شد. او پس از گذراندن دوران دبیرستان در قم و اقامت کوتاهی نزد امام موسی صدر برای ادامه تحصیل به آلمان رفت و در رشته شیمی با درجه تخصص در شیمی آلی از دانشگاه آخن فارغالتحصیل شد. طباطبایی سپس در دانشگاه بوخوم به تحصیل در رشته بیوشیمی پرداخت و سرانجام موفق به اخذ درجه دکتری در رشته بیوشیمی، در شاخه آنزیمولوژی و ژنتیک شد و در 32سالگی تدریس در این دانشگاه را آغاز کرد. برادر همسر سیداحمد خمینی همچنین در سال ۱۹۷۱ (۱۳۵۰) به عضویت جامعه پژوهشگران آلمان «DFG» درآمد که نتایج پژوهشهای او در مجله علمی FEBC، ارگان فدراسیون اروپایی بیوشیمیستها منتشر شده است.
دایی سیدحسن خمینی در کنار تحصیل، رشد و تکامل علمی، به کارهای اجتماعی و سیاسی نیز پرداخته است. مبارزه در سازمان کنفدراسیون دانشجویان و محصلان ایرانی، بنیانگذاری و عضویت وی در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، آمریکا و کانادا و چند دوره دبیری روابط بینالملل آن سازمان ازجمله فعالیتهای سیاسی طباطبایی بهشمار میرود. خواهرزاده امام موسی صدر عضویت در کادر سردبیری فصلنامه عقیدتی- سیاسی «اسلام مکتب مبارز»، ارگان انتشاراتی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، آمریکا و کانادا و مبارزه علیه استبداد داخلی و استیلای خارجی همگام با نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) را نیز در کارنامه دارد.
او در سال ۱۳۴۴ با دخترخاله خود، فاطمه صدرعاملی، ازدواج کرد که ثمره این ازدواج یک دختر و پسر به نامهای غزاله (پزشک و متخصص مغز و اعصاب، متولد ۱۳۵۲) و عدنان (دانشجوی حقوق و اقتصاد سیاسی، متولد ۱۳۵۷) است.
طباطبایی از همراهان امام(ره) در مدت اقامت در دهکده نوفللوشاتو پاریس بود و سرانجام در دوازدهم بهمن ۱۳۵۷ همراه رهبر فقید انقلاب اسلامی به ایران آمد. او در بدو پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا مسئولیت معاونت سیاسی و اجتماعی وزارت کشور را برعهده داشت و بر این اساس، مسئول برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی شد. طباطبایی سپس معاونت سیاسی نخستوزیر و سخنگویی دولت موقت را برعهده گرفت. او بعد از استعفای دولت موقت مهندس بازرگان و تا شروع نخستوزیری شهید محمدعلی رجایی، با حکم شورای انقلاب، سرپرست نخستوزیری شد.
آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی در پیام تسلیتی به بیوت طباطبایی، خمینی و صدر درگذشت صادق طباطبایی را تسلیت گفت. در این پیام آمده است: «آشنایی نسبی و سببی ایشان با بزرگان شیعه در لبنان و بهویژه امام موسی صدر و بیت شریف امام(ره)، بهویژه مرحوم حاج احمدآقا خمینی، از او انسانی تاثیرگذار در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ساخته بود که علاوهبر طی مدارج علمی و دانشگاهی، در زمان تبعید امام عزیز در عراق نیز شخصیتی فعال در مبارزه بود و گفتوگوی ایشان با امام در نجف یکی از اسناد جاودان تاریخ انقلاب اسلامی است.»
سیدصادق طباطبایی در شهر دوسلدورف آلمان در گذشت سیدصادق طباطبایی، خواهرزاده امام موسی صدر و برادر همسر سیداحمد خمینی است ... آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی، درگذشت صادق طباطبایی را به بیوت خمینی، صدر و سلطانیطباطبایی تسلیت گفت ... تسلیت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به بیت مکرم امام(ره)
مردی از خاندان بزرگان
صاحبخبر -