به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در این گزارش جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال میکنیم.
لیمو عمانی نوعی لیمو ترش است که طبعی سرد و خشک دارد و در پخت بسیاری از غذاهای ایرانی، دمنوشهای گیاهی و از پودر آن به عنوان ادویه استفاده میشود.
قسمتهای مورد استفاده گیاه لیمو عمانی، میوه، برگ و ریشه گیاه است. لیمو عمانی از ترکیبات تلخ، فلاونوئیدها، اسید سیتریک، املاح، ویتامینها به ویژه ویتامین C. و مواد فرار است.
این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی بوده و از نظر ویتامین C. از سایر مرکبات پیشی گرفته و به عنوان کاهندهی فشار خون و چربی خون شناخته شده است.
در طب سنتی از ریشه گیاه لیمو عمانی برای رفع مشکلات گوارشی استفاده میشود، همچنین جوشانده ریشه آن برای درمان اسهال خونی مفید است.
برگهای گیاه لیمو عمانی تازه برای تسکین سردرد ناحیه پیشانی مورد استفاده قرار میگیرد و مصرف آن برای پیشگیری و درمان خانگی سرماخوردگی موثر است.
لیمو عمانی باعث افزایش اشتها شده و برای تقویت دستگاه گوارش خواهد بود. از بین بردن نفخ شکم و کمک به دفع مواد صفراوی از خواص لیمو عمانی است.
همانند سایر خانواده لیموها، یکی از اصلیترین خواص لیمو عمانی وجود مواد آنتی اکسیدان فراوان در این میوه است که به پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی میکند.
اضافه کردن لیمو عمانی به غذاها و اسیدی نمودن محیط آن، به افزایش جدب آهن غذا توسط سلولهای بدن کمک میکند.
مصرف لیمو عمانی همراه با گل گاوزبان یکی از دمنوشهای شناخته شده در طب سنتی است که خاصیت آرامبخشی داشته و برای اصلاح مزاج گل گاوزبان مفید است.
استفاده از دمنوش گل گاو زبان به همراه لیمو عمانی مانع از افزایش غلظت خون و بالا رفتن فشار در افراد میشود.
لیمو عمانی هنگام خشک شدن به دلیل عمل تخمیر، کمی تلخ شده که این تلخی در مزه آن نیز احساس میشود بنابراین بهتر است برای جلوگیری از تلخ شدن غذا پیش از افزودن، هسته آن را درآورید.
بهتر است هنگام تهیه انواع خورشها و خوراکها به مقدار لازم از لیمو عمانی استفاده کنید تا استفاده از نمک در غذا به حداقل برسد.
لیمو عمانی به دلیل دارا بودن مواد فراری که عامل ایجاد عطر و بوی آن است، حتما باید در محل خشک، خنک و در ظروف سربسته، به دور از نور نگهداری شود.
معمولا رنگ لیمو عمانی، زرد قهوهای و داخل آن سیاه رنگ است. در بهبود سرماخوردگی و سرفه و مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی موثر است.
براساس نظر متخصصان تغذیه، مصرف لیمو عمانی پخته در غذاها به دلیل جذب مقدار زیادی از چربی و ادویه موجود در غذا، برای افراد مبتلا به چربی و فشار خون بالا مضر است و برای سایر افراد نیز میتواند باعث چاقی و اضافه وزن شود.
به این منظور توصیه میشود، برای بهرهمندی از خواص درمانی لیمو عمانی آن را به صورت دمنوش مصرف کنید، همچنین در پخت غذاها از روغن و نمک کمتری استفاده کنید.
از خرید لیمو عمانی به صورت فلهای و روباز اجتناب کنید. لیمو عمانیهایی را که به صورت سنتی خشک میکنند، غیر بهداشتی و محل تجمع میکروبها هستند بنابراین هنگام خرید، محصولاتی را که دارای بسته بندی اصولی، مجوز بهداشت و تاریخ مصرف هستند، انتخاب کنید و بهتر است قبل از مصرف، آن را خوب بشویید.
لیمو عمانی نوعی لیمو ترش است که طبعی سرد و خشک دارد و در پخت بسیاری از غذاهای ایرانی، دمنوشهای گیاهی و از پودر آن به عنوان ادویه استفاده میشود.
قسمتهای مورد استفاده گیاه لیمو عمانی، میوه، برگ و ریشه گیاه است. لیمو عمانی از ترکیبات تلخ، فلاونوئیدها، اسید سیتریک، املاح، ویتامینها به ویژه ویتامین C. و مواد فرار است.
این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی بوده و از نظر ویتامین C. از سایر مرکبات پیشی گرفته و به عنوان کاهندهی فشار خون و چربی خون شناخته شده است.
در طب سنتی از ریشه گیاه لیمو عمانی برای رفع مشکلات گوارشی استفاده میشود، همچنین جوشانده ریشه آن برای درمان اسهال خونی مفید است.
برگهای گیاه لیمو عمانی تازه برای تسکین سردرد ناحیه پیشانی مورد استفاده قرار میگیرد و مصرف آن برای پیشگیری و درمان خانگی سرماخوردگی موثر است.
لیمو عمانی باعث افزایش اشتها شده و برای تقویت دستگاه گوارش خواهد بود. از بین بردن نفخ شکم و کمک به دفع مواد صفراوی از خواص لیمو عمانی است.
همانند سایر خانواده لیموها، یکی از اصلیترین خواص لیمو عمانی وجود مواد آنتی اکسیدان فراوان در این میوه است که به پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی میکند.
اضافه کردن لیمو عمانی به غذاها و اسیدی نمودن محیط آن، به افزایش جدب آهن غذا توسط سلولهای بدن کمک میکند.
مصرف لیمو عمانی همراه با گل گاوزبان یکی از دمنوشهای شناخته شده در طب سنتی است که خاصیت آرامبخشی داشته و برای اصلاح مزاج گل گاوزبان مفید است.
استفاده از دمنوش گل گاو زبان به همراه لیمو عمانی مانع از افزایش غلظت خون و بالا رفتن فشار در افراد میشود.
لیمو عمانی هنگام خشک شدن به دلیل عمل تخمیر، کمی تلخ شده که این تلخی در مزه آن نیز احساس میشود بنابراین بهتر است برای جلوگیری از تلخ شدن غذا پیش از افزودن، هسته آن را درآورید.
بهتر است هنگام تهیه انواع خورشها و خوراکها به مقدار لازم از لیمو عمانی استفاده کنید تا استفاده از نمک در غذا به حداقل برسد.
لیمو عمانی به دلیل دارا بودن مواد فراری که عامل ایجاد عطر و بوی آن است، حتما باید در محل خشک، خنک و در ظروف سربسته، به دور از نور نگهداری شود.
معمولا رنگ لیمو عمانی، زرد قهوهای و داخل آن سیاه رنگ است. در بهبود سرماخوردگی و سرفه و مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی موثر است.
براساس نظر متخصصان تغذیه، مصرف لیمو عمانی پخته در غذاها به دلیل جذب مقدار زیادی از چربی و ادویه موجود در غذا، برای افراد مبتلا به چربی و فشار خون بالا مضر است و برای سایر افراد نیز میتواند باعث چاقی و اضافه وزن شود.
به این منظور توصیه میشود، برای بهرهمندی از خواص درمانی لیمو عمانی آن را به صورت دمنوش مصرف کنید، همچنین در پخت غذاها از روغن و نمک کمتری استفاده کنید.
از خرید لیمو عمانی به صورت فلهای و روباز اجتناب کنید. لیمو عمانیهایی را که به صورت سنتی خشک میکنند، غیر بهداشتی و محل تجمع میکروبها هستند بنابراین هنگام خرید، محصولاتی را که دارای بسته بندی اصولی، مجوز بهداشت و تاریخ مصرف هستند، انتخاب کنید و بهتر است قبل از مصرف، آن را خوب بشویید.
نظر شما