شناسهٔ خبر: 37222923 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

مصرف لبنیات کشور، یک سوم میزان استاندارد

صاحب‌خبر -

مشاور انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران گفت: در کشور ما همیشه به جای هزینه برای پیشگیری به دنبال ساخت بیمارستان‌های بیشتر و افزودن تعداد تخت‌های بیمارستانی هستیم، به عبارت دیگر سیستم کشور ما سیستم بیمار محور است.حسین چمنی در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به اهمیت مصرف لبنیات در حفظ سلامت دستگاه گوارش و اسکلت افراد جامعه، اظهار کرد: سرانه مناسب مصرف لبنیات برای حفظ سلامت افرد 270 کیلوگرم است در حالی که در خوش‌بینانه‌ترین حالت سرانه مصرف این مواد سودمند در کشور ما یک سوم مصرف استاندارد است.وی ادامه داد: مرکز آمار ایران به عنوان یک مرجع رسمی، میزان تولید شیر در کشور را 6.7 میلیون تن در سال و وزارت جهاد کشاورزی میزان آن را 10 میلیون تن اعلام کرده‌اند، در حالی که میزان جذب شیر برای تولید مواد لبنی در صنایع  حداکثر 8 میلیون تن است.چمنی بر این اساس میزان مصرف سرانه لبنیات در کشور را 80 کیلوگرم برآورد کرد.وی در توضیح برآورد میزان سرانه مصرف لبنی،‌ گفت: اگر میزان تولید شیر در کشور به ازای هر نفر را حداکثر 100 کیلوگرم در نظر بگیریم، 20 درصد آن از چرخه مصرف داخلی خارج می‌شود.به گفته چمنی؛ از 100 کیلوگرم شیر تولیدی به ازای هر نفر 10 درصد آن صادر، 5 درصد مصرف گوساله‌ها و 5 درصد ضایعات است. در نهایت 80 کیلوگرم آن تبدیل به محصولات لبنی شده و مورد مصرف مردم قرار می‌گیرد.وی با اشاره به فاصله مصرف استاندارد لبنیات در ایران و جهان، اظهار کرد: این فاصله فقط یک عدد نیست و می‌تواند فاجعه بزرگی را برای مردم کشورمان رقم بزند.چمنی اضافه کرد: بخش عمده‌ای از کلسیم استخوان باید از مواد غذایی به طور عمده شیر تامین شود. کمبود مصرف شیر به معنی جامعه با اسکلت بندی ضعیف و شکننده است، ضمن اینکه کاهش مصرف شیر بر سلامت دستگاه گوارش نیز موثر است. وی با تاکید بر اینکه روند پیری جمعیت کشور آغاز شده است، ‌افزود: در آینده نه چندان دور 26 میلیون نفر سالمندان در کشور خواهیم داشت که در صورت عدم توجه به سلامت آن‌ها تعداد قابل توجهی زمین‌گیر خواهند شد.
 

نظر شما