شناسهٔ خبر: 37202862 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

نظارت بر زیر مجموعه بخشی از وظیفه مدیران است

اقتصاد ایران: رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه «نظارت بر زیر مجموعه بخشی از وظیفه مدیران است» گفت که اگر در دستگاهی فساد و سوءجریانی رخ داد، در ابتدا باید از مدیر مربوطه سوال کرد چرا به وظیفه نظارتی خود عمل نکرده است و در عدم نظارت، ترک فعل صورت گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور حجت‌الاسلام حسن درویشیان در جلسه معارفه بازرس کل استان خراسان رضوی نظارت را جزو لاینفک مدیریت مطلوب دانست و با اشاره به اهمیت نظارت در همه نظام‌های جهانی، اظهار کرد: نظارت برای کمک به دستگاه‌ها و مدیران اجرایی در انجام وظایف قانونی است و معتقدیم نظارت و بازرسی به معنای توقف در کار نیست، بلکه کمک در تسریع انجام وظایف است.

درویشیان با تاکید بر اینکه نظارت، تنها وظیفه دستگاه‌های نظارتی نیست، تصریح کرد: نظارت بر زیر مجموعه بخشی از وظیفه مدیران است، فلذا همه مدیران و دستگاه‌ها باید به این بخش مهم از وظیفه خود توجه داشته باشند و عمل کنند.

وی افزود: مدیران اجرایی و همینطور بخش‌های نظارتی درون دستگاهی مانند حراست‌ها، حفاظت‌ها و بازرسی‌های درونی باید در قبال دستگاه متبوع خود فعال‌تر شوند و در سوءجریان‌ها و مفاسد حضور پررنگ‌تری داشته باشند و پیشگیری کنند و اگر موردی بود، به سازمان بازرسی و دستگاه قضایی گزارش کنند.  اگر اینگونه نشد و در دستگاهی فساد و سوءجریانی رخ داد، در ابتدا باید از مدیر مربوطه سوال کرد چرا به وظیفه نظارتی خود عمل نکرده است و در عدم نظارت، ترک فعل صورت گرفته است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در تشریح اهمیت رسیدگی به ترک فعل‌ها، گفت: ماده اول قانون ارتقای سلامت اداری در تعریف فساد هم به فعل و هم به ترک فعل‌ها اشاره دارد و همینطور که اخیراً  در خسارات جریان سیل و آلودگی هوا شاهد بودیم، بخش قابل توجهی ناشی از ترک فعل‌هاست و گاهی برخی از این ترک فعلها منجر به تلفات جانی شده که با هیچ چیزی قابل جبران نیست. در این موارد نیز سازمان بازرسی ورود داشته و این موارد را بررسی و متخلفین را مشخص و به مراجع مربوطه معرفی کرده است.

درویشیان، سنگ‌اندازی در مسیر فعالیت واحدهای تولیدی را از مصادیق ترک فعل دانست و ادامه داد: در سازمان بازرسی کل کشور دفتر حمایت از تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران را تقویت و به استانها نیز ابلاغ کرده‌ایم تا سراغ تولیدکنندگان واقعی بروند و از مشکلات و نیازهای آنها مطلع شوند تا بتوانیم در حد توان به آنها کمک کنیم. در همین راستا در جریان سفر ریاست قوه قضائیه به استان اصفهان، به کارخانه پلی اکریل رفتیم که در حال حاضر سالانه 3100 تن تولید دارد اما ظرفیت آن سالانه حدود 54 هزار تن است. بر اساس اظهارات مدیر کارخانه اگر 280 میلیارد تومان نقدینگی به این مجموعه داده شود، تمام مشکلات کارخانه بر طرف شده و ظرف سه سال ، همه بدهی‌ها و اقساط بانکی را نیز می تواند تسویه کنند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور، با اشاره به برخی از بسترهای فسادزا، منشا برخی از مفاسد و ناکارآمدی‌ها را قوانین ناکارآمد دانست و تشریح کرد: به طور مثال اگر در حوزه خصوصی‌سازی شاهد برخی از معضلات و مشکلات هستیم، به ساختار قانونی آن برمی‌گردد. اگر در واگذاری‌ها، زمین از مولفه‌های واگذاری حذف شود و زمین کارخانه‌ها و مجتمع‌های تولیدی در مالکیت دولت باقی بماند، تولیدکنندگان واقعی برای خریداری آن‌ها پیش‌قدم می‌شوند و دیگر شاهد آن نخواهیم بود که به علت ارزش بالای زمین، بعضاً خریداران تولید را تعطیل ‌کنند و به دنبال فروش زمین و ماشین آلات آن هستند.

درویشیان با بیان این‌که «در کنار شناسایی بسترهای فسادزا حتما با عواملی که برای فساد منتظر فرصت هستند و از وضعیت مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها سوء استفاده می‌کنند، برخورد لازم را خواهیم کرد» گفت: فساد صرفا مالی و اقتصادی نیست، بلکه فساد اداری و عدم انجام وظایف نیز نوعی از فساد است که اتفاقا سهم این نوع از فساد در نارضایتی و نامید کردن مردم بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بازرسی‌هایی که خواهیم داشت، بر نظارت به موقع و حین اقدامات خصوصا در مسائل کلان تاکید داریم که کمک بزرگی به نظام اداری در راستای پیشگیری و صیانت از مدیران است تا در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها به کمک دستگاه‌های اجرایی بیاییم و قبل از ایراد و سوء جریانی، هشدار و تذکر لازم را بدهیم. بر همین اساس انتظار ما از دستگاه‌های اجرایی همانطور که مقام معظم رهبری تاکید دارند، استقبال از نظارت است تا فرهنگ نظارت پذیری در کشور تقویت شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به برخی از اقدامات اخیر سازمان گفت: یکی از مواردی که از روز اول دنبال کردیم، سامانه جامع مالیاتی است که از مسئولان سازمان امور مالیاتی درصد پیشرفت این سامانه را جویا شدیم و برای تکمیل آن جدول زمانی خواستیم و به ما وعده دادند بخش زیادی از این سامانه را تا پایان سال تکمیل کنند و مالیات را طبق این سامانه پیگیری و وصول کنند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موارد کلان که در حال پیگیری هستیم، تجمیع سامانه‌های تجارت است که اگر این سامانه‌ها تجمیع و هوشمند شده و به یکدیگر متصل شوند، جلوی بسیاری از فسادها گرفته خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر پیگیری سیاستهای کلی اصلاح نظام اداری ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: نظام استخدامی کشور باید از توصیه محوری به سمت نخبه گزینی حرکت کند به طور مثال در یک دستگاه، سه چهارم نیروهای آن مازاد هستند و نیازی به حضور آنها نیست و با توصیه جذب شده اند.

درویشیان در پایان فتوحی را از قضات شجاع، خوش نام، انقلابی و دارای سوابق متعدد در سازمان و قوه قضاییه معرفی و وی را به عنوان رئیس منطقه 2 و بازرس کل استان خراسان رضوی منصوب کرد و از زحمات میرزاده سرپرست قبلی بازرسی کل استان تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام

برچسب‌ها: