در این نشست و دیدار که با حضور هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی و احسان آقایی رئیس موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد هنرمندانی همچون؛ حسین محجوبی، نصرالله افجهای، کامبیز درمبخش، منیژه آرمین، بهرام کلهرنیا، سیفالله صمدیان، حمید شانس، محمدعلی بنی اسدی، ایرج اسکندری، مهدی حسینی، سعید محجوبی، عباس مجیدی، محبوبه یزدانی، فاطمه کرکه آبادی و امیر راد حضور داشتند.
در ابتدای این نشست هادی مظفری درباره اهمیت مرمت و بهسازی موزه بعد از ۴۰ سال گفت: در دورههای مختلف کارهایی برای بازسازی و مرمت موزه انجام شده بود اما هیچکدام از کارها بر اساس اصول مرمت موزهای نبود. در اردیبهشت سال ۹۷ تصمیم معاونت هنری و اداره کل هنرهای تجسمی مصمم شد تا با همکاری دفتر طرحهای عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد، کار اساسی مرمت موزه انجام شود. اما برآوردهای اولیه دقیق نبود و به همین دلیل بود که در آغاز شروع مرمت و بازسازی گفته شد که در مدت چند ماه کار مرمت انجام میشود.
مظفری افزود: بعد از بررسیهای دقیق دریافتیم که بهسازی و مرمت اساسی موزه زمان بیشتری نیاز دارد. و به همین دلیل کار در جبهههای مختلف موزه آغاز شد. تاکنون حدود ۷۸ درصد از مراحل کار انجام شده و محل گنجینه بعد از انتقال آثار به محل موقت در حال مرمت و بهسازی است.
مجید حبیبی نژاد مدیر کنترل پروژه بهسازی موزه هنرهای معاصر تهران نیز با تصاویر و توضیحات مستند در خصوص مرمت و بازسازی و میزان پیشرفت کار در موزه گفت: کار مرمت موزه در دو فاز اصلی انجام شد، فاز نخست ترمیم و بهسازی ساختمان و بهروزرسانی سیستم تأسیسات و نورپردازی گاریها و سیستمهای امنیتی بود و فاز دوم هم بهسازی و افزایش فضای گنجینه بوده است.
حبیبی نژاد گفت: حفظ ارزشهای کالبدی ساختمان موزه برای ما بسیار مهم است و در تمام مراحل کار این مسئله مدنظر بود. و مرمت ورقهای مس در همین راستا انجام شده است. در حال حاضر بیش از ۷۸ درصد از کار مرمت موزه به انجام رسیده است.
در ادامه احسان آقایی رئیس موزه هنرهای معاصر تهران نیز گفت: یکی از مهمترین دغدغههای ما در مرمت موزه، استفاده بهینه از گنجینه و فضاهای موزه بوده است و در برنامههای آینده موزه، حتما بخشی از فعالیتهای موزه مربوط به گنجینه خواهد بود.
رئیس موزه هنرهای معاصر تهران افزود: یکی از مسائلی که در موزه مغفول مانده بود، کارگاه مرمت بود که در دوره جدید کارگاه مرمت موزه نیز راهاندازی خواهد شد.
در پایان هنرمندان از بخشهای مرمت شده موزه هنرهای معاصر تهران بازدید کردند.
نهم اردیبهشت سال ۹۷ بود که اعلام شد موزه هنرهای معاصر به دلیل انجام تعمیرات و مرمت تا پایان تابستان تعطیل خواهد بود و در آغاز کار، مدیران وقت مرکز هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر پیشبینی کرده بودند کار مرمت این بنای تاریخی و هنری نهایتا ظرف پنج الی شش ماه به پایان خواهد رسید.
مدیرکل هنرهای تجسمی پیش تر درباره چرایی طولانی شدن روند بازسازی موزه هنرهای معاصر نیز اظهار کرده بود که در ابتدا مدیران وقت مرکز هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر پیشبینی کرده بودند این پروژه ظرف چهار پنج ماه به پایان میرسد. اما در این زمانبندی دو نکته محاسبه نشده بود؛ نخست آنکه برنامه زمانبندی حدسی بوده و مدیریت پروژه و جبهههای کاری در آن لحاظ نشده بود و دومین مورد به پیشبینی مالی پروژه مربوط بود که در این مدت دچار نوسانات شد.
موزه هنرهای معاصر تهران که در سال ۱۳۵۶ بنا شده است، مشتمل بر جامعترین و مهمترین گنجینههای هنر مدرن و یکی از ۵ تا ۱۰ مجموعه مهم هنر نوگرا در سراسر دنیا به شمار میآید.
نظر شما