شناسهٔ خبر: 37052495 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

همکاری فائو با ایران علی‌رغم تحریم‌های بین‌المللی

فائو پروژه‌های آب و خاک را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی در ایران اجرا می‌کند و نماینده فائو می‌گوید پروژه‌های فائو با کشورهای عضو مشمول هیچ گونه تحریمی نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی و نماینده سازمان کشاورزی و خوار و بار ملل متحد، فائو در ایران، امروز تفاهم‌نامه‌ای را با عنوان ارتقای فناوری‌های پیش‌آگاهی و مدیریت مسائل و مشکلات ناشی از سیل در بخش آب و خاک و کشاورزی امضا کردند.

بر اساس این تفاهم‌نامه قرار است فائو درباره مدیریت مسائل آب و خاک کشاورزی ایران که اخیراً از سیل آسیب دیده‌اند، همکاری کند. همکاری فائو در زمینه انتقال دانش و آگاهی و تجربیات کشورهای مختلف و آموزش کارشناسان کشور ما خواهد بود.

همچنین فائو 395 هزار دلار برای اجرای این تفاهم‌نامه اختصاص داده است که در مدت دو سال در ایران اجرایی خواهد شد. قرار است 30 درصد از این اعتبار برای خرید تجهیزات مورد نیاز پروژه و بقیه برای آموزش و مشارکت بهره‌برداران طبق روش‌هایی که در سند آمده، باشد. 

خبرنگار فارس از نماینده فائو پرسید، آیا برای اجرای این پروژه‌ها در ایران فشاری از سوی آمریکا برای جلوگیری از اجرای پروژه نبوده است، گفت: پروژه‌های TCP برای همکاری با کشورهای عضو است و 13 تا 14 درصد اعتبارات فائو به این منظور پرداخت می‌شود که حداکثر آن 500 هزار دلار است. البته این اعتبار برای همه کشورها نیست و مثلاً برای کشورهای شمال آفریقا و اروپا از این اعتبارات پرداخت نمی‌شود.

وی ادامه داد: نوع همکاری‌های TCP فائو مشمول تحریم‌ها و فشارهای آمریکا نیست و آنها در این مورد نظری ندارند.

علیمراد اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی هم درباره اجرای این تفاهم‌نامه گفت: ارگان‌های کلیدی مانند دفتر منطقه‌ای  فائو در تهران، دفتر امور بین‌الملل و سازمان‌های تخصصی و معاونت آب و خاک و در درون وزارتخانه هم سازمان جنگل‌ها و مراتع و دفتر مدیریت بحران همکاری خواهد داشت.

معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی هدف از اجرای این پروژه را بهبود امنیت غذایی متأثر از سیل، مدیریت سیل و آب و خاک و استفاده از تجارب بین‌المللی برای رفع این مشکلات عنوان کرد.

اکبری گفت: پس از سیل انتهای پارسال و ابتدای امسال مسأله را به نمایندگان فائو اعلام کردیم و طی مذاکرات فشرده‌ای که داشتیم، قرار شد فائو در این زمینه با ایران همکاری کند. هدف ما این بود که از آنجا که سیل اخیر بیشترین خسارتش به بخش زیرساختی آب و خاک کشور بود با استفاده از ظرفیت‌های فائو و تجارب و دانش دیگر کشورها این مشکل را برطرف کنیم.

به گفته اکبری، همکاری‌ فائو محدود به این پروژه نیست و پیش از این نیز پروژه‌ای تحت عنوان سیداب برای افزایش بهره‌وری و مدیریت آب و خاک با اعتباری بالغ بر 500 هزار دلار در کشور ما اجرا می‌کنند که به صورت آزمایشی در دشت قزوین در حال اجرا است.

انتهای پیام/ب

نظر شما