شناسهٔ خبر: 37042123 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

اولین ناو هواپیمابر بومی چین رسما وارد ناوگان شد

همزمان با افزایش تنش میان واشنگتن و پکن، وزارت دفاع چین از ورود اولین ناو هواپیمابر بومی این کشور به ناوگان نیروی دریایی چین خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت دفاع چین روز سه‌شنبه اعلام کرد اولین ناو هواپیمابر بومی این کشور رسما فعالیت خود را آغاز کرده و در اولین مأموریت محوله در پایگاهی در دریای چین جنوبی مستقر شده است. 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در مورد مشخصات فنی و جزئیات ساخت این ناو هواپیمابر خبری منتشر نشده، اما پکن می‌گوید در ساخت این ناو از تجربیات مربوط به اولین ناو هواپیمابر خود که به صورت دست دوم از اوکراین خریداری‌شده و در چین بهسازی شده بود، بهره برده است.

رویترز ورود این ناو هواپیمابر به ناوگان ارتش چین را «یک گام بزرگ دیگر در نوسازی بلندپروازانه» نیروهای نظامی این کشور توصیف کرده و نوشته است که این برنامه تحت نظر مستقیم «شی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین اجرایی شده و مجموعه گسترده‌ای از جنگ‌افزارها، از جنگنده‌های پنهان‌کار گرفته تا موشک‌های ضدماهواره را شامل می‌شود.

ناو هواپیمابری که امروز وارد ناوگان ارتش چین شد، به یاد استان «شاندونگ»، یعنی جایی که این کشتی سال گذشته اولین بار و به صورت آزمایشی به آب انداخته شد، شاندونگ نام گرفته است.

امروز در جریان آغاز رسمی فعالیت این ناو، از پایگاه دریایی «سانیا» در نزدیکی جزایر مصنوعی مناقشه‌برانگیز چین، شی نیز حضور داشت.

چین در حالی امروز ناوی بومی را وارد ناوگان خود کرده که در سال‌های اخیر میزان تنش‌ در منطقه دریای چین جنوبی بشدت افزایش یافته است. آمریکا و متحدان این کشور در شرق آسیا چین را به تلاش برای تسلط بر آب‌های این منطقه متهم کرده‌اند.

چین که در سال‌های اخیر راهبرد دفاع فعال را در دستور کار قرار داده، با رد ادعاهای آمریکا و متحدانش، تأکید کرده است که نوسازی ناوگان نظامی این کشور بخشی از یک برنامه دفاعی است.

کارشناسان چینی به رسانه‌های این کشور گفته‌اند که پکن برای دفاع از خود به دستکم ۶ ناو هواپیمابر نیاز دارد. ناوی که امروز فعالیت خود را آغاز کرد، در قیاس با ناوهای هواپیمابر آمریکا از ابعادی کوچکتر برخوردار است و نهایتا ۲۵ جنگنده را حمل می‌کند. با این وجود، به نوشته رویترز، تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که چین در حال ساخت یک ناو هواپیمابر دیگر است که در قیاس با شاندونگ از ابعادی به مراتب بزرگتر برخوردار است.

انتهای پیام/ص

نظر شما