به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پس از بیانیه شورای ریاستی لیبی مستقر در طرابلس، علیه سخنان «عبدالفتاح السیسی»، سخنگوی وزارت خارجه مصر در صفحه توئیتر خود به این بیانیه پاسخ داد.
«احمد حافظ» در صفحه توئیترش نوشت: «شورای ریاستی لیبی کیست که امروز درباره مصر بیانیه داده است؟ آنچه میدانیم این است که این شورا از ۹ نفر تشکیل شده است... این افراد اکنون کجا هستند؟».
«شورای ریاستی لیبی» به ریاست «فایز السراج» روز گذشته (دوشنبه) در بیانیهای، سخنان عبدالفتاح السیسی را دخالت در امور داخلی لیبی دانست و گفت: «دولت وفاق ملی این حق را به حکومت مصر میدهد که در پی تأمین امنیت ملی خود باشد اما هرگونه تهدیدی را که متوجه حاکمیت لیبی شود نمیپذیرد».
السیسی روز گذشته در سخنانی در نشست «جوانان جهان» در شهر «شرم الشیخ» گفت: دولت لیبی ارادهای ندارد و اسیر تشکیلات تروریستی شده و مسیر دخالتهای مستقیم در لیبی را باز گذاشته است».
او با ادعای اینکه مصر قدرت دخالت مستقیم در لیبی را دارد اما این کار را نمیکند، گفت که مصر به روابط خود با مردم لیبی احترام میگذارد.
شورای ریاستی لیبی و دولت وفاق ملی و شورای عالی حکومتی هم اکنون تنها نهاد در این کشور هستند که سازمان ملل آنها را به رسمیت میشناسد. این سه نهاد در پی توافق ۱۷ دسامبر ۲۰۱۵ در شهر «الصخیرات» لیبی و با حضور نماینده سازمان ملل با هدف پایان درگیریها، شکل گرفتند. «فایز السراج» رئیس شورای ریاستی و نخستوزیر دولت وفاق ملی است.
بحران لیبی و درگیری میان دولت وفاق ملی لیبی به ریاست «فایز السراج» با شبهنظامیان وابسته به خلیفه حفتر، به محلی برای درگیریهای نیابتی میان میان مصر، امارات از یک سو و ترکیه و قطر از سوی دیگر تبدیل شده است. همزمان با امضای تفاهمنامه همکاری نظامی-امنیتی دریایی میان آنکارا و طرابلس و ارسال تجهیزات نظامی از ترکیه به لیبی، دولتهای امارات و مصر نیز کمکهای تسلیحاتی خود از «خلیفه حفتر» را افزایش دادهاند.
هفته گذشته پس از گذشت هشت ماه از ناکامی نیروهای تحت امر «خلیفه حفتر» برای تسلط بر شهر طرابلس، حفتر مدعی شد که نیروهای او عملیات گسترده دیگری را آغاز خواهند کرد.
انتهای پیام/ص
نظر شما