شناسهٔ خبر: 36994297 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

چاووش‌اوغلو: به هیچ قیمتی، قرارداد «اس-400» را لغو نمی‌کنیم/آنکارا مخالف تحریم‌های ضدایرانی آمریکا است

وزیر خارجه ترکیه ضمن هشدار به آمریکا در خصوص وضع هرگونه تحریم علیه آنکارا تأکید کرد که به هیچ‌عنوان قرارداد خرید سامانه‌های روسی «اس-400» را لغو نخواهند کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه در پایتخت قطر ضمن ابراز مخالفت با تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت که مردم ایران بیشترین آسیب را از این تحریم‌ها متحمل می‌شوند.

وی در این خصوص گفت: «آنکارا و برخی کشورهای اروپایی مخالف این رویکرد (آمریکا در قبال ایران) هستند و مردم ایران بیشترین آسیب را متحمل می‌شوند».

وزیر امور خارجه ترکیه در بخشی از سخنان خود نیز ضمن «حیاتی» خواندن سامانه «اس-400» برای ترکیه تأکید کرد که قرارداد خرید «اس-400» از روسیه را لغو نخواهند کرد و هرگونه تحریم‌های آمریکا را تلافی خواهند کرد.

 

بنا به گزارش شبکه «الجزیره»، وزیر امور خارجه ترکیه روز گذشته (شنبه)، طی سخنرانی در کنفرانسی در «دوحه» پایتخت قطر، تأکید کرد که به هیچ قیمتی حاضر به لغو قرارداد «اس-400» با روسیه نیستند.

وی در این خصوص توضیح داد: «زبان تحریم و تهدید هرگز کارساز نبوده است اما اگر تحریم‌هایی وضع شود، ترکیه مجبور است اقدام متقابلی انجام دهد».

تحویل اولین سامانه اس-400 به ترکیه در حالی اوایل مرداد ماه تکمیل شد که وزارت خارجه آمریکا پیش از آن تهدید کرده بود که واشنگتن هر کشوری را که از روسیه، سامانه پدافند موشکی اس-۴۰۰ خریداری کند، تحریم خواهد کرد. دولت آمریکا قصد دارد ترکیه را به دلیل خرید سامانه‌های پدافند موشکی اس-400 از روسیه، تا پایان سال 2020 به صورت کامل از برنامه تولید مشترک «اف-35» کنار بگذارد و حتی تحویل مابقی جنگنده‌های خریداری شده را نیز تعلیق کرده است.

هفته جاری، سناتورهای کنگره از لایحه‌‌ وضع تحریم‌هایی علیه ترکیه به دلیل پیشبرد قرارداد اس‌-400 با روسیه و همچنین عملیات نظامی اخیر این کشور در شمال سوریه حمایت کرد.

این اقدام سنا با واکنش ترکیه روبرو شد و چاووش اوغلو نیز در نشست دوحه، قرارداد اس-400 را حیاتی خواند و گفت: «ما بسیار نیازمند یک سامانه دفاع هوایی هستیم. تلاش کردیم از آمریکا و دیگر کشورها آن را تهیه کنیم اما مؤثر واقع نشد. این (اس‌-400)، یک سامانه دفاعی است که برای ما حیاتی است».

وزیر امور خارجه ترکیه در بخش دیگری از سخنان خود به عملیات نظامی اخیر آنکارا علیه شبه‌نظامیان کُرد شمال سوریه اشاره کرد و گفت گرچه روابط دو کشور آمریکا و ترکیه همچنان مستحکم است اما همچنان «مسائل برجسته‌ای» میان دو کشور باقی است.

چاووش اوغلو توضیح داد: «آمریکا هنوز همپیمان ترکیه است زیرا ترامپ روابط با ما را درک می‌کند و برای آن ارزش قائل است اما از آمریکا انتظار داریم که از ی.پ.گ (شبه‌نظامیان کُرد سوری یگان‌های مدافع خلق)/پ.ک.ک که برای امنیت ملی ما یک تهدید محسوب می‌شود، فاصله بگیرد».

گروه پ.ک.ک که از نظر ترکیه، اتحادیه اروپا و آمریکا تروریستی شناخته می‌شود، بعد از شکستن توافق آتش‌بس با آنکارا، درگیری مسلحانه با دولت مرکزی را از سر گرفت. این گروه از سال ۱۹۸۴ مبارزه مسلحانه‌ای را با دولت ترکیه آغاز کرده است. بر اساس آمارهای رسمی ترکیه، بیش از ۴۰هزار نفر، که بیشتر از آنها غیرنظامی هستند، در این درگیری‌های ۳۰ ساله کشته شدند.

دولت ترکیه همچنین شبه‌نظامیان کُرد یگان‌های مدافع خلق سوری را شاخه‌ای از پ.ک.ک دانسته و چند هفته پیش برای عقب راندن آنها از مرزهای جنوبی خود، عملیات نظامی جدیدی با اسم رمز «چشمه صلح» در مناطق شرقی رودخانه فرات و شمال سوریه آغاز کرد.

انتهای پیام/

نظر شما