به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس امروز سه شنبه برگزار میشود.
به نظر میرسد اختلافات و شکاف به وجود آمده میان این کشورها که از زمان محاصره قطر از سوی ۴ کشور عربی، خود را بیشتر از گذشته آشکار کرده، همچنان ادامه دارد.
نشست امروز، چهلمین نشست شورای همکاری خلیج فارس به شمار میرود و این در حالی است که بسیاری از نگاهها به حضور و یا عدم حضور امیر قطر در این نشست معطوف شده بود.
با این وجود خبرگزاری رسمی قطر گزارش داد که «تمیم بن حمد آل ثانی» بار دیگر از شرکت در این نشست خودداری کرده است.
بر اساس این گزارش، امیر قطر، هیئتی از وزرای این کشور را برای شرکت در نشست شورای همکاری خلیج فارس به «ریاض» اعزام کرده است.
بیشتر بخوانید:
- شورای همکاری خلیج فارس نقش خود را از دست داده است
- نشستهای سه گانه مکه و ناکامی عربستان در ایجاد اجماع علیه ایران
بسیاری از کارشناسان این سوال را مطرح کرده بودند که آیا برگزاری این نشست میتواند به عنوان آغازی برای بهبود روابط قطر با عربستان، بحرین، مصر و امارات به شمار برود.
با این وجود خودداری امیر قطر از شرکت در این نشست حاکی از ادامه اختلافات در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است.
اکنون به نظر میرسد که بیانیه حفظ «روابط برادرانه» در این نشست یک روزه، به دلیل موانع بسیار ممکن نیست.
از ماه ژوئن سال ۲۰۱۷، عربستان سعودی، بحرین، مصر و امارات روابط دیپلماتیک خود با قطر را در تمامی سطوح قطع کرده و محاصره هوایی دریایی علیه دوحه اعمال کردند.
این کشورها اتهاماتی علیه قطر مطرح کردند که دوحه تاکنون این اتهامات را رد کرده است.
محاصره قطر تاکنون برای عربستان دستاوردی در پی نداشته و ریاض تاکنون در موارد بسیاری مجبور به پذیرش شکست در برابر دوحه شده، اما قطع روابط دیپلماتیک با قطر از سوی ۴ کشور عربی، تنش میان کشورهای گذشته را تشدید کرد، اختلافاتی که همچنان ادامه دارد و در نشستهای سهگانه ماههای گذشته در عربستان سعودی نیز آشکار شد.
ماه ژوئن سال ۲۰۱۹ نیز نشستهای سه گانه سران اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج فارس و سازمان همکاری اسلامی به ابتکار عربستان برگزار شد.
این نشستهای سهگانه در حالی برگزار شد که عربستان علاوه بر دارا بودن تجارب ناکام در این زمینه با موضوع اختلافات درونی شرکت کنندگان این نشست نیز مواجه بود.
استقبال نه چندان گرم قطر از این نشستها و اعزام نخست وزیر قطر به نمایندگی از «دوحه» برای شرکت در نشستها علاوه بر آشکار کردن اختلافات درونی این بلوک، نشان دهنده عدم همسویی دوحه با ریاض در سیاست علیه ایران بود.
عدم حضور پادشاه مراکش و اعزام نخست وزیر این کشور به این نشستها نشان داد که روابط دو کشور که در پی قتل جمال خاشقجی تیره شده بود، همچنان با بحران مواجه است.
انتهای پیام/
نظر شما