صاحبخبر - به گزارش خبرگزاري موج، مرضيه افخم امروز (چهارشنبه) در نشست هفتگي خود با بيان اين که گفت و گوها و تماسها بين ايران و 1+5 در جريان است تا در سطح دو جانبه و چندجانبه تا قبل از پايان سال مذاکرات داشته باشيم، گفت: اميدواريم به زودي مذاکرات دوجانبه را از سر بگيريم.
تفاهم سياسي مانع از شکلگيري توافق در يک مرحله نيست
وي با اشاره به صحبتهاي اخير رهبري مبني بر اينکه ايران يک توافق يکمرحلهاي و نه دو مرحلهاي را ميپذيرد، آيا توافق سياسي نشان از دو مرحلهاي بودن مذاکرات است، گفت: در مذاکراتي که در ماه نوامبر صورت گرفت و منجر به تمديد مذاکرات شد، طرفين توافق کردند مذاکرات تا هفت ماه ديگر تمديد شود که اين روند هم ادامه مييابد. در عين حال براي روشهاي مذاکراتي و موضوعاتي که بايد مورد بررسي و گفتوگو قرار گيرد، يک جدول مذاکراتي دروني تنظيم شد تا يک تفاهم سياسي تا پايان ماه مارس صورت گيرد.
وي افزود: هيچ توافقي بدون روشن شدن جزئيات شکل نميگيرد و طبعاً جمهوري اسلامي ايران خواستار يک توافق است لذا ما توافق دو مرحلهاي را دنبال نخواهيم کرد، البته اين که ايران به دنبال يک توافق است، ناقض تفاهم سياسي نيست.
افخم با تاکيد مجدد بر اين که تفاهم سياسي مانع از شکلگيري توافق در يک مرحله نيست، اظهار داشت: بايد بگويم همان طور که گفتم توافق دو مرحلهاي در روند مذاکرات وجود ندارد و تفاهم سياسي به معناي توافق نيست. ما فقط يک توافق را در مذاکرات خواهيم داشت و هرگونه توافق مرحلهاي را مردود اعلام کردهايم.
وي در توضيح بيشتر اين مسأله گفت: در خصوص اين که چرا ميگوييم تفاهم و توافق چه تفاوتهايي دارد؛ بايد بگويم توافق از نظر حقوقي تعهدآور است ولي؛ تفاهم چنين نيست و ميتوان گفت تفاهم يک روش مذاکراتي و يک توافق درونگروهي است.
از تماميت ارضي و حاکميت ملي در يمن حمايت ميکنيم
وي درباره پيشنويس بيانيه شوراي امنيت در رابطه با يمن، اظهار داشت: ما از تماميت ارضي و حاکميت ملي در يمن حمايت ميکنيم و معتقديم تنها يک راه حل سياسي ميتواند خلأ موجود در يمن را پر کند و بايد گفتوگوهايي سياسي با حضور همه احزاب شکل بگيرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان تاکيد کرد: اميدواريم محافل بينالمللي، بدون فشار به سمت يافتن اين راه حل حرکت کنند و تاثيرگذاريشان در ايجاد وضعيت نامطلوب در يمن را کاهش دهند.
اقدام اخير اتحاديه اروپا با روند مذاکرات جاري هستهاي ناسازگار است
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره واکنش وزارت خارجه به تحريم شرکت نفتکش ايران از سوي اتحاديه اروپا و انگليس با بيان اينکه اين اقدام را سياسي و خلاف روند حسن نيت ميدانيم، خاطرنشان کرد: اقدام اتحاديه اروپا در تحريم مجدد برخي نهادها و شرکتهاي ايراني با روند مذاکرات جاري هستهاي ناسازگار است. باعث تأسف است که احکام دادگاههاي اتحاديه اروپا به طور جدي از سوي اين اتحاديه مورد بيتوجهي قرار ميگيرد. ما انتظار داريم اتحاديه اروپا باعث کاهش اعتماد متقابل ميشود پرهيز کند و به فضاي جاري مذاکرات توجهي جدي داشته باشند.
از ظرفيت هاي ايران و عربستان در حل مسائل منطقه مي توان بهره برد
وي در ادامه درباره روابط ايران ايران و عربستان، با بيان اينکه روابط تهران - رياض در سطح معمول خود قرار دارد، گفت: روابط دو کشور ايران و عربستان مثل روابط با ساير همسايگانمان در سطح سفرا برقرار است با اين حال ايران خواهان بهترين مناسبات با کشورهاي همسايه است و از ارتقاي تعاملات استقبال ميکند. اميدواريم از ظرفيت عربستان و ايران نه تنها در سطح دوجانبه بلکه در مسير کمک به حل مسائل منطقهاي بتوانيم استفاده کنيم.
همکاريهاي کشور موثر در منطقه گزينهاي بسيار منطقي و طبيعي است و ميتواند آينده روشني را رقم زند. ما معتقديم براي حل مسائل منطقه راهي جز مذاکره وجود ندارد.
زندانيهاي ايراني را به تدريج به کشور باز مي گردانيم
افخم درباره آزادي 50 زنداني ايراني از زندانهاي ترکمنستان و درحالي که گفته ميشود هنوز 250 زنداني در ترکمنستان داريم با اشاره به يازدهمين نشست کنسولي ايران و ترکمنستان که هفته گذشته برگزار شد، اظهار کرد: همکاريهاي کنسولي مسائل مرزي و گمرکي از جمله موضوعات مطرح در اين نشست بوده است و يکي از مسائلي که به طور مستمر درباره آن مقامات دو کشور صحبت ميکنند وضعيت ايرانيها در زندانهاي ترکمنستان است که تلاش مي کنيم به طور تدريجي زندانيهاي ايراني را به کشور بازگردانيم.∎