شناسهٔ خبر: 36836867 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

اولین نشست مراکز پژوهشی بسیج دانشجویی سراسر کشور

نشست مراکز پژوهشی کشور صبح روز پنجشنبه 14 آذرماه به همت معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیج دانشجویی، با حضور 36 مرکز پژوهشی از 14 استان با عنوان تا ثریا در مجموعه فرهنگی 13 آبان برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در این نشست حمید بالایی قائم‌مقام سازمان بسیج دانشجویی به سخنرانی پرداخته و گفتند: دانشجویان به‌طور خودجوش و از دل تشکل‌های دانشجویی به تشکیل مراکز تحقیقاتی و پژوهشی پرداخته‌اند. افراد دغدغه‌اند و رشد یافته در بسیج دانشجویی بعدازاینکه از فضای تشکل‌های دانشجویی خارج می‌شدند به این نتیجه می‌رسیدند که باید برای حل مسائل کشور بستری را فراهم سازند و از ظرفیت‌های موجود در بین دانشجویان برای تحقق این امر استفاده کنند. نمونه‌های اولیه این کار در سال‌های گذشته با فرازوفرودهایی در دانشگاه‌های تهران شکل گرفت.

بالایی بابیان اینکه بستر لازم باید برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا فراهم شود تا آن‌ها بتوانند فعالیت‌های پژوهشی در سطح وسیع دست یابند تصریح کرد: ساختار بسیج دانشجویی را از موضوع محور به مأموریت گرایی تغییر داده‌ایم با این تغییر ساختار مراکزی که از بستر بسیج دانشجویی شکل‌گرفته‌اند به‌عنوان کاری در کنار بسیج دانشجویی دیده نمی‌شوند بلکه به‌عنوان فعالیتی در قلب بسیج دانشجویی بروز و ظهور خواهند یافت.

قائم‌مقام ریاست سازمان بسیج دانشجویی خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت موجود در کشور اساساً حکمرانی معنای متفاوتی پیدا خواهد کرد؛ شکل‌گیری و هویت‌یابی چنین مراکز پژوهشی از زیرساخت‌های این حکمرانی نرم خواهد بود.

وی بابیان اینکه ما ۳۶ مرکز پژوهشی در نسبت با سازمان بسیج دانشجویی داریم اظهار کرد: اگر مجموع مراکز پژوهش بسیج دانشجویی نقش خود را به‌درستی در شناخت مسائل کشور و کشف پاسخ و اشراب در بدنه دانشجویی در سه زمینه یاد شده انجام دهند گفتمان مسئله محوری در بسیج دانشجویی شکل خواهد گرفت به‌طوری‌که به سرانجام مطلوب خواهد رسید.

لزوم اتصال بین نیازهای ارگان‌های دولتی و توانمندی‌های مراکز پژوهشی

حامد اقبالی معاون پژوهش و فناوری سازمان بسیج دانشجویی در این نشست به شکل‌گیری مراکز تحقیقاتی اشاره‌کرده و گفت: مراکز تحقیقاتی بسیج دانشجویی در پاسخ به چند سوال اساسی شکل گرفتند؛ اول اینکه رهبر معظم انقلاب از بسیج دانشجویی خواسته بودند که در حوزه علم و فناوری نقش‌آفرینی موثر داشته باشند اما آنچه که انجام شده است با انتظارات فاصله زیادی دارد که عدم وجود زیرساخت ها را از دلایل آن می تواند بر شمارد. مسئله دوم بحران هویتی بوده است که معمولاً دانشجویان بسیجی‌ بعد از فعالیت تشکلی با آن مواجه شده اند که چطور می‌شود همچنان اثرگذاری خودمان را داشته باشیم و از کشور حل مسئله بکنیم و در عین حال آن نگاه‌ انقلابی و آرمانی خودمان را هم حفظ کنیم. و مسئله دیگر ظرفیت خروجی‌های بسیج دانشجویی بودند که با خلاء بستر لازم برای همکاری و هم افزایی با یکدیگر پس از دوران فعالیت های تشکلی مواجه بوده اند؛ پاسخ بدنه بسیج دانشجویی در پاسخ به این سوال ها ایجاد ساختار مراکز پژوهشی بود که در این مسیر توفیقات شایانی کسب کرد.

وی گفت: این نشست باهدف شناسایی ظرفیت‌های مراکز علمی پژوهشی در جهت حل مسائل کشور، انتقال و اشتراک تجربیات موفق و نمایش ظرفیت‌های برجسته مراکز و همچنین تسهیل در امر اتصال مراکز به ارگان‌های دولتی و عمومی برگزار شد.

وی در ادامه ذکر کرد: مراکز تحقیقاتی به‌نوعی گام دوم بسیج دانشجویی تلقی می‌شود و جمع شدن مسئولین مراکز پژوهشی در کنار یکدیگر و برگزاری این نشست نقطه آغازی برای فعالیت و همکاری جدی‌تر، عمیق‌تر و راهبردی‌تر مراکز خواهد بود، ایشان در ادامه فرمودند: اولویت اصلی معاونت پژوهش و فناوری کمک به این مراکز و تسهیل کردن بسترهای مناسب برای مراکز خواهد بود، درواقع معاونت پژوهش و فناوری که یک معاونت تازه تأسیس در سازمان بسیج دانشجویی است که نقش ستادی در این امر دارد.

ایشان با اشاره به عدم اتصال نیازها و توانمندی‌های کشور افزود: بسیاری از ارگان و نهادها نیازهایی دارند که توانمندی‌های مراکز پژوهشی می‌تواند پاسخگوی آن‌ها باشد؛ که متأسفانه این ارتباط برقرار نیست و معاونت پژوهش و فناوری حل این معضل را از مأموریت‌های اساسی خویش می‌داند.

نظر شما