شناسهٔ خبر: 36820282 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

کاشت ۱۰ هزار اصله نهال در بوشهر آغاز شد

غلامرضا منتظری در حاشیه این آیین درگفت‌ وگو با ایرنا افزود: با هدف توسعه جنگل‌کاری پویش سراسری و حرکت ملی نهال‌کاری همگانی برای ایرانی سرسبز با

صاحب‌خبر -

غلامرضا منتظری در حاشیه این آیین درگفت‌ وگو با ایرنا افزود: با هدف توسعه جنگل‌کاری پویش سراسری و حرکت ملی نهال‌کاری همگانی برای ایرانی سرسبز با مشارکت مردم، دولت و همکاری سازمان‌های مردم نهاد، تعاونی‌ها، بسیج، دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی و مسئولان انجام می‌شود.

وی بیان کرد: این شمار نهال که بیشتر از گونه کنار است در بیش از ۱۰۰ هکتار کاشته می‌شود.

منتظری اضافه کرد: کاشت نهال محدود به زمان و مکان مشخصی نیست اما در استان بوشهر به دلیل شرایط جوی و بارش‌ها آذر ماه بهترین زمان برای کاشت درخت در این منطقه است.

وی هدف از اجرای نهضت درختکاری را توسعه فرهنگ کاشت درخت در بین عموم مردم، توجه و دغدغه ایجاد کردن برای مسئولان و مردم مبنی بر حفظ درختان و ایجاد یک حرکت جهادی و فراگیر برای توسعه فضای سبز در استان و کشور عنوان کرد.

منتظری ادامه داد: استفاده از گونه‌های بومی، نزولات جوی برای کاهش میزان مصرف آب برای آبیاری و توان مردم در قالب تشکل‌های غیردولتی و تعاونی‌ها برای کاشت درخت از جمله رویکردهای نهضت جنگل‌کاری است.

وی گفت: مراقبت و نگهداری از درخت‌های کاشته شده از جمله دغدغه‌های این اداره کل است که در طرح نهضت جنگل‌کاری قرار شده کار مراقبت و آبیاری این گونه‌ها برعهده تشکل‌ها و تعاونی‌ها به صورت پیمانکاری به مدت ۳  تا ۵ سال واگذار شود.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده امسال ۱۱۷ هزار اصله نهال در سطح ۷۷۳ هکتار اراضی این استان کاشته می‌شود.

 منتظری افزود: سالانه ۲۵۰ هزار اصله نهال در استان بوشهر تولید می‌شود که از این شمار ۱۱۷ هزار اصله در قالب طرح درخت کاری کاشت و مابقی در میان مردم توزیع می‌شود.

وی اضافه کرد: توسعه جنگل‌ها، مقابله با بیابان‌زایی، تولید اکسیژن، تلطیف هوا، تقویت جاذبه گردشگری، مسائل اقتصادی (رونق صنعت چوب) از اولویت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر است. 

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر بیان کرد: در زمان حاضر ۲۱۱ هزار هکتار جنگل و رویشگاه طبیعی و ۳۴ هزار هکتار جنگل دست کاشت در استان بوشهر وجود دارد و تلاش می‌شود سالانه با اجرای پروژه‌های مختلف برای توسعه جنگل و بیابان‌زدایی اقدام شود.

منتظری اضافه کرد: بخشی از رویشگاه جنگلی استان بوشهر خلیجی عمانی است که بیشتر در آن گونه‌های حرا، کنار، کهورایرانی و آکاسیا و بخشی دیگر زاگرسی است که گونه‌های بنه و بادام با توجه به سازگاری آنها در این ارتفاعات وجود دارد.

انتهای پیام