يک کد به جاي اثر انگشت آيا کافي خواهد بود
اغلب ما درگير مسئله خاصي به نام تغيير کارت ملي هستيم و براي دريافت کارت ملي جديد گاهي يکي دو روز کاري وقت و انرژي صرف کردهايم. اکثر ما هنگام ثبت مشخصات خود، با مشکلي به نام ثبت اثر انگشت مواجه بودهايم، معمولا اين دستگاهها، در خواندن و پردازش اثر انگشت مشکل دارند و بايد چندبار انگشت خود را به اين دستگاهها نشان بدهيم تا از ما احراز هويت کنند، چندي پيش يکي از مسئولان ذيربط در اين مورد گفت که علت چنين مشکلي حساسيت خيلي زياد اين دستگاههاي وارداتي است و در تلاشاند تا اين مشکل را با بوميسازي! برطرف کنند. گويا احتمالا دستان بسيار کارکرده اغلب مردم جامعه ما طوري تغيير فرم دادهاند که اين دستگاهها در پردازش اثر انگشت دچار مشکل ميشوند. مشکلي که البته هنوز برطرف نشده و به گفته سخنگوي سازمان ثبتاحوال در حال حاضربين 7درصد تا 10درصد مراجعهکنندگان براي کارت ملي هوشمند امکان اسکن اثر انگشت ندارند و براي احراز هويت از يک کد عددي که خود پيشنهاد ميدهند استفاده ميکنند. در واقع اين افراد در هر جايي که بايد اثر انگشت ارائه بدهند، به جاي آن يک عدد ارائه ميدهند و تمام! و مشخص است چنين کاري ميتواند تبعات خاص خودش را داشته باشد، چرا که اين عدد ممکن است به دست هرکسي بيفتد و موجب سوء استفاده شود، يا در شناسايي يک مجرم اختلالاتي به وجود آورد.
طبق اعلام سازمان ثبت احوال تا نيمه آبان ماه امسال 54 ميليون و 150هزار نفر براي دريافت کارت ملي هوشمند ثبتنام کردهاند که 7درصد آنان يعني 3ميليون و 790هزار و 500 نفر با مشکل اسکن اثر انگشت مواجه شدهاند. در عين حال هنوز 26ميليون نفر دريافت کارت هوشمند را پيگيري نکردهاند، با محاسبه اين تعداد، ميتوان نتيجه گرفت که بيش از 5ميليون و 594هزار نفر براي اسکن اثر انگشت با مشکل روبهرو هستند.
اين مشکل البته به گفته برخي ممکن است در اثر نوع کار افراد به وجود آمده باشد، براي مثال افرادي که با مواد خاصي سر وکار دارند و نيز بانوان خانهدار که مدام در حال شستوشو هستند ممکن است اثر انگشت خود را از دست داده باشند. علت هرچه که هست؛ ايراد دستگاه، مشکل خود مردم و ... به هر حال به نظر ميرسد دادن يک کد عددي نميتواند راهکار ايمني براي حل اين مشکل باشد.
∎
نظر شما