به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
فارینپالیسی در گزارشی اعلام کرد، فقط چند ماه پس از این که ایران یک پهپاد جاسوسی گرانقیمت آمریکایی را بر فراز تنگه هرمز سرنگون کرد، وزارت دفاع در حال بررسی کنار گذاشتن دو سوم از سی و چند پهپاد گلوبال هاوک است که نیروی هوایی در اختیار دارد. این اقدام، بخشی از حرکت به سوی ساخت توانمندیهای مورد نیاز برای مقابله با چین و روسیه است.
بیشتر بخوانید:
گزارش پنتاگون درباره توان نظامی ایران
فارین پالیسی: ایران در خاورمیانه قدرت بازدارندگی آمریکا را نابود کرد
روزنامه اسراییلی: ایران قادر به تغییر توازن قدرت در جهان است
فیلم/ کارشناسBBC: قدرت و نفوذ در منطقه حق ایران است
فیلم/ ناتوانی محمد بن سلمان در مقابل ایران
مقامهای کنونی و سابق وزارت دفاع آمریکا به فارینپالیسی گفتهاند، نیروی هوایی پیشنهاد کرد۲۱ فروند از ۳۵ پهپاد گلوبال هاوک نیروی هوایی آمریکا که اکنون در غرب آسیا و دیگر مناطق جهان مشغول جمعآوری اطلاعات هستند، کنار گذاشته شوند؛ چالش پنتاگون این است که باید برای ساخت نسل بعدی سامانههای - بمبافکن بی۲۱، موشکهای فراصوت و دیگر انواع این سلاحها- سرمایهگذاری کند که بتواند در سامانههای دفاعی روسیه و چین نفوذ کنند؛ برای انجام این کار این وزارتخانه به پول نیاز دارد. به همین علت پنتاگون به رهبری مارک اسپر تلاشی را آغاز کرده است تا برنامههای به ارث رسیده را بررسی کند تا ببیند توقف کدام یک از آنها زیانی ندارد.
کارشناسان میگویند کنار گذاشتن گلوبال هاوک، که برای نخستین بار در ۲۰۰۱ مورد استفاده قرار گرفت، منطقی است بهعنوان یک ناوگان کوچک- فقط ۳۰ فروند هواپیما- نگهداری آنها بهدلیل کمبود قطعات دشوار است، اما مهمتر از همه این هواپیما در برابر آتش دشمن آسیبپذیر است. ایران یکی از پهپادهای گلوبال هاوک را تابستان امسال و بر فراز تنگه هرمز سرنگون کرد.