شناسهٔ خبر: 36618358 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

ابعاد آشوب ها و اغتشاشات اخیر

کارشناسان و تحلیلگران سیاسی همصدا جدا کردن اعتراض در چارچوب قانون را از آشوب و اغتشاش ضروری دانستند و گفتند مردم حق دارند در چارچوب قانون اعتراض مدنی داشته باشند.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
 صادق خرازی تحلیلگر مسائل سیاسی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: باید حساب اعتراضات مدنی را از آشوب و اغتشاشات جدا دانست و جدا کرد.

خرازی افزود: آمریکا، اسرائیل و برخی از کشور‌های مرتجع منطقه در این دست اتفاقات و آشوب‌ها دخالت دارند و سیاست تعدیل بنزین بهانه‌ای شد تا این آشوب‌ها را راه بیندازند، اما این اغتشاشات یک اعتراض مدنی نبود برای این که برای اعتراض مدنی سلاح نیمه سنگین در اطراف عسلویه مهیا و مخفی نمی‌کنند.

تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به نقش شبکه‌های معاند نظیر ایران اینترنشنال، من و تو و بی بی سی در حوادث اخیر گفت: اینها اعتشاشگران را تحریک و هدایت می کردند و مشخصا به آنها کد می دادند اما اگر ما حق مردم را به رسمیت بشناسیم و به عقل و فهم آنها توهین نکنیم به آنها احترام بگذاریم این رسانه های خارجی هیچ کاری نمی توانند بکنند.

خرازی با بیان این که باید قدر این مردم را دانست و امکان اعتراض مدنی را برای آن‌ها فراهم کرد، افزود: ریشه بحران اخیر نخست خارجی‌ها هستند دوم باید حق اعتراضات مدنی مردم را به رسمیت شناخت و به مردم اعتماد کرد، سوم عملکردهاست و تدبیر‌های درست است و باید مجریان بتوانند سره را از ناسره تشخیص دهند.

<div id="video-display-embed-code_251606" ><script type="text/JavaScript" src="irinn.ir/fa/news/play/embed/747396/251606?width=400&height=300"></script></div>

عبدالله گنجی کارشناس مسائل سیاسی هم گفت: بستر‌ها و ریشه آشوب‌های اخیر یکی در مسائل اجتماعی و حاشیه نشینی و بی کاری، و در مسائل اقتصادی مثل گرانی و تورم است بعد بی تدبیری هاست و سوم دشمن که همیشه آماده است.

گنجی اعتراض را حق مردم دانست و گفت: باید بتوانیم مرز بین اغتشاشگر و معترض را مشخص کنیم و برای این نیاز به تابلوی مشخص است بنابراین باید برویم به سمت تابلودار کردن این نوع اعتراضات، اگر مردم بدانند با حداقل بروکراسی می‌توانند اعتراض کنند این مشکلات پیش نخواهد آمد و حق اعتراض هم در نظام جمهوری اسلامی کاملا به رسمیت شناخته شده است.

امیر محبیان تحلیلگر مسائل سیاسی نیز گفت: خوشبختانه همه به این وفاق رسیده اند که باید راهکار عملی برای اعتراضات مدنی پیدا کرد، مردم طبق اصول قانونی اساسی حق اعتراض دارند و یکی از افتخارات نظام همین قانون اساسی است که باید آن را بازخوانی کنیم، باید شرایط بیان اعتراض را در چارچوب قانون فراهم کرد.

محبیان افزود: همیشه در همه جای دنیا افرادی هستند که دنبال فرصت می‌گردند تا آشوب به پا کنند منتهی این‌ها خیلی کم اند، امکان اعتراض در چارچوب قانون، اعتراضی که شنیده شود، فرصت را از آشوب طلبان و دشمنان می‌گیرد و توطئه‌ها را خنثی می‌کند.
 
<div id="video-display-embed-code_251700" ><script type="text/JavaScript" src="irinn.ir/fa/news/play/embed/747396/251700?width=400&height=300"></script></div>
 

*سدی برای بستن راه آشوبگران
این تحلیلگر امور سیاسی اقدام رسانه های بیگانه در پرداختن به اعتراضات داخلی کشورمان را به نمایش گذاشتن یکی از افتخارات جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: اگرچه ما به دنبال این نیستیم که امکان اعتراض را به عنوان مایه فخر خود مطرح کنیم، اما آنها ناخواسته یکی از ویژگی های مثبت نظام را نشان می دهند.
 
محبیان با اشاره به اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اعتراض را به رسمیت شناخته است، افزود: همه جای دنیا پذیرفته اند که اگر کسی بتواند اعتراض خود را حتی اگر ناحق باشد، مطرح کند، نقطه مثبت و مهمی است.
 
وی با بیان اینکه دلیلی ندارد که ما کل نظام را قربانی خطاهای چند مسئول یا چند وزیر کنیم افزود: اعتراض چنانچه در چارچوب قانون باشد، به شفافیت کمک می کند و این امر به بهبود مدیریت مسئولان می انجامد.
 
این تحلیلگر مسائل سیاسی در تشریح روش برخورد مناسب با اعتراضات گفت: همه جای دنیا و در همه اعتراضات کسانی هستند که از چنین فرصت هایی برای تخلیه روانی خود، آنهم به شکل تخریبی استفاده می کنند.
وی اضافه کرد: آمار جهانی حکایت از آن دارد که 3 درصد جامعه چنین ویژگی هایی دارند و معمولا جمع زیادی را در تجمعات اعتراضی تشکیل می دهند، اما راه نفوذ آنها و امکان پیوستنشان به اعتراض های قانونی و پذیرفته شده باید مسدود شود.
 
محبیان موثرترین راه برای جداسازی آشوبگران از معترضان مدنی را فراهم کردن فضایی برای اعتراض ها دانست و گفت: همانند پارک لاله در تهران، در هر شهری چنین فضاهایی وجود دارد و علاوه بر برپایی تجمعات اعتراضی، افراد می توانند تخلفات احتمالی دستگاه ها و مدیران را با ارائه سند مطرح کنند و در صورت لزوم، مسئولان قضائی نیز باید آن را پیگیری کنند.
 
وی افزود: با ایجاد چنین فضایی، می توان حتی امکان حضور مسئولان و وزیران در جمع معترضان را نیز فراهم کرد.
 
محبیان تصریح کرد در این شرایط راه خود به خود به روی سوءاستفاده گران و آشوبگران بسته می شود.
 
این کارشناس مسائل سیاسی، سوءاستفاده بدخواهان و بیگانگان از اعتراضات را امری بدیهی دانست و گفت: اینکه برخی به دنبال سوءاستفاده باشند طبیعی است و اصولا شغل آنها همین است و افراد برای این کار حقوق می گیرند.
 
* نمایش خشونت آشوبگران در رسانه های معاند، اذعان به حقانیت نظام بود
 
عبدالله گنجی قطع اینترنت بین المللی در روزهای آشوب را اقدامی موثر و مفید دانست و گفت: این اقدام هوشمندانه، فرصت میوه چینی را از رسانه های معاند گرفت.
 
وی ناتوانی این رسانه ها در پخش تصاویر دلخواهشان را گواه خالی بودن دستهایشان در ادعاهایی که می کردند دانست و گفت: با شناخت کامل و قاطعانه می گویم که دست رسانه های معاند در این قضیه خالی بود، چون نتوانستند هیچ تصویری از تجمع پرشمار و سردادن شعار که جلوه ی اعتراضات مدنی است، نشان دهند.
 
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: تمام تصاویری که در روزهای نخست و قبل از قطع اینترنت در اختیار این رسانه ها بود، صحنه های خشونت، تخریب و آشوبگری بود که همان ها نیز حقانیت جمهوری اسلامی را به نمایش می گذاشتند.
 
گنجی علت عصبانیت دشمنان از قطعی اینترنت را همین امر دانست و گفت: بی دلیل نبود که در ظرف 5 ساعت بیش از 5 مقام ارشد امریکایی به قطعی اینترنت اعتراض کردند و با ناامیدی، آقای آذری جهرمی را در فهرست تحریم گنجاندند.
 
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در پاتک جنگ روانی دشمنان پیروز بود، اظهار کرد: یکی از نشانه های توفیق در این عرصه این بود که در برنامه های شبکه های ماهواری معاند، هرگاه مسئولان کشور را به خشونت متهم می کردند، ناچار بودند به حشونت شدیدتر آشوبگران نیز اذعان کنند.
 
<div id="video-display-embed-code_251704" ><script type="text/JavaScript" src="irinn.ir/fa/news/play/embed/747396/251704?width=400&height=300"></script></div>

نظر شما