شناسهٔ خبر: 36543152 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

علی اصغر رفاهی خبر داد:

٩٢هزار نفر به عنوان ناظران مردمی در سجام ثبت نام کردند/ ١١ مورد تخلفات انتخاباتی تاکنون گزارش شده است

صاحب‌خبر -

خبرگزاری آریا- مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: تاکنون ١١ گزارش از تخلفات و جرایم انتخاباتی در سامانه سجام دریافت شده است.
به گزارش خبرنگار آریا، سیدعلی اصغر رفاهی، مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در نشست خبری خود در خصوص آمار و اطلاعات سامانه سجام به عنوان مهمترین اقدام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: استان گیلان یک مورد تبلیغات زودهنگام، استان خراسان رضوی دو مورد تبلیغات زودهنگام و یک مورد تهدید به اغتشاش در برگزاری انتخابات، استان آذربایجان غربی دو مورد تبلیغات زودهنگام، یک مورد تهدید به اغتشاش در انتخابات، یک مورد دامن زدن به اختلافات قومی، در استان کرمانشاه دو مورد تبلیغات زودهنگام در فضای مجازی و در استان چهارمحال و بختیاری یک مورد تبلیغات زودهنگام در فضای مجازی گزارش شده است.
وی افزود: در سامانه سجام درباره اینکه گزارش های دریافتی مستند و قابل ارسال به دستگاه های ذیربط باشد، دقت نظر وجود دارد و در این راستا از مجموع ١١ گزارش دریافتی، تاکنون دو گزارش از استان گیلان و خراسان رضوی قابل پیگیری بوده است و ٩ مورد دیگر در دست بررسی قرار دارد.
رفاهی با اشاره به استفاده از ظرفیت های سجام در انتخابات افزود: هدف ما این است که با احصا مصادیق و جرایم انتخابات و بکارگیری ظرفیت ناظران مردمی از انتخابات به عنوان یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی صیانت داشته باشیم.
رفاهی خاطرنشان کرد: همچنین تلاش داریم در زمینه ثبت نام، تبلیغات، هزینه های انتخاباتی و اجرا به شورای نگهبان و وزارت کشور کمک کنیم البته دخالتی در وظایف قانونی آنها نداریم و فقط گزارش های دیده بانان را ارسال می کنیم.
وی اظهار داشت: تاکنون حدود ٩٢ هزار نفر به عنوان دیده بانان پیشگیری و ناظران مردمی داوطلبانه در سامانه سجام ثبت نام کرده اند و این ظرفیت بسیار بالایی است که برای پیشگیری از آسیبهای اولویتی در قوه قضائیه ایجاد شده است.
رفاهی درباره پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی در بستر سامانه سجام گفت: برای این کار اقدامات بسیاری در ستاد ساماندهی انجام شده است، مهمترین مصادیق تخلفات و جرایم انتخاباتی مشخص شده است. این مصادیق به دادگستری های سراسر کشور ابلاغ شده است تا دیده بانان به این موضوعات توجه کنند.
وی در خصوص مصادیق جرایم و تخلفات انتخاباتی افزود: استفاده مستقیم و غیرمستقیم از امکانات دولتی و بیت المال و موسسات عمومی وابسته به دولت برای موفقیت در انتخابات، سوءاستفاده احتمالی مسئولان استانی و محلی اعم از لشگری و کشوری از مقام یا جایگاه خود علیه یا له برای نامزدهای انتخابات، بهره مندی از ظرفیت‌های اقوام و وعده های غیرقابل تحقق، اخلال و اختلال و بی نظمی و تعرض به نشست‌ها و اجتماعات انتخاباتی مجاز و قانونی، تخریب، توهین و افترا به نامزدهای رقیب و سیاه نمایی و تخریب چهره نظام مقدس جمهوری اسلامی شش محور مهم جرایم و تخلفات انتخاباتی است.
رفاهی افزود: دخالت در انتخابات با استفاده از سمت مجعول یا به هر نحوی که غیرقانونی باشد، تبلیغ علنی و غیرعلنی استانداران، فرمانداران و سایر مقامات علیه یا له نامزدهای انتخاباتی، اظهارات نامزدها و طرفداران آنها علیه یکدیگر، ارسال پیامک های مشکوک مبنی بر قطع یا برقراری یارانه نقدی، ارسال پیامک های تهدیدی و تطمیعی به نفع نامزدهای انتخاباتی خاص،خرید و فروش رای، وعده تامین آب، برق، گاز تلفن، احداث جاده یا سایر اقدامات رفاهی توسط نامزدهای انتخابات، واگذاری اماکن دولتی و عمومی به برخی نامزدها برای برپایی نشست‌های تبلیغاتی، مداخله دهیاران در امر تبلیغات به نفع نامزدی خاص، تبلیغاتی کردن اقدامات و فعالیت های جاری منطقه به نفع نامزد انتخاباتی خاص و انتشار شایعات به نفع یا علیه نامزدهای انتخاباتی به ویژه در فضای مجازی از دیگر مصادیق جرایم و تخلفات انتخاباتی است.
وی خاطرنشان کرد: از سال ٨٣ در زمان ریاست مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی ستاد پیشگیری تاسیس و اقداماتی در سراسر کشور انجام شد و مردم به عنوان اعضای ستادها انتخاب شدند بعد از آن این فعالیت ها کمرنگ شد تا اینکه از سال ١٣٩4 با دستور معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ستاد پیشگیری از جرم قوه قضائیه راه اندازی شد.
رفاهی با اشاره به اینکه سامانه جامع اطلاعات مردمی «سجام» از آذر ماه سال ٩6 راه اندازی شده است، گفت: از میان بیش از ١5٠٠ برنامه ستادی و استانی سجام مهمترین برنامه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه است.
وی اضافه کرد: این سامانه به استناد بند پنج اصل ١56 قانون اساسی مبنی بر اقدام مناسب برای پیشگیری، بند د ماده ٢١١ قانون پنجم توسعه، بند دوم ماده ١٣ قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با فساد، اصل هشتم قانون اساسی اصل امر به معروف و نهی از منکر و قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی راه اندازی شد.
رفاهی اظهار داشت: امسال و از زمان تغییر رئیس قوه قضائیه چند موضوع به عنوان اولویت در سامانه سجام مشخص شد؛ پیشگیری از تهیه و توزیع مواد مخدر، پیشگیری از تهیه و توزیع مشروبات الکلی، انتخابات ٩٨، پیشگیری از جرایم محیط زیست و منابع طبیعی با اولویت زمین خواری، صیانت از منابع آب، پیشگیری از تخلفات آسیب ها و جرایم فضای مجازی، پیشگیری از مفاسد اقتصادی، اداری، مالی، پیشگیری از جرایم و حوادث حوزه های کارگری موضوعات مهم و دارای اولویت در سامانه سجام است.
وی درباره طرح سهمیه بندی و اعلام نرخ جدید بنزین گفت: در راستای بیانیه رییس قوه قضائیه دستگاه قضایی خود را موظف می داند برای رفع مشکلات احتمالی در فرایند اجرا به وظایف قانونی خود عمل کند.
رفاهی درباره اقدامات سامانه سجام در این خصوص افزود: در وضعیت فعلی سامانه سجام دو کمک مهم و عمده می تواند داشته باشد؛ کمک اول اینکه برخی افراد در نظم و آرامش اخلال ایجاد کردند و مبادرت به اقدامات شرارت آمیز و خلاف موازین قانونی داشتند؛ از همه مردم به ویژه دیده بانان پیشگیری تقاضا می کنیم هرگونه مستندی اعم از عمس، فیلم یا هر مدرک دیگری که دارند از طریق سامانه مردمی سجام برای ما ارسال کنند تا به دست مقامات انتظامی، امنیتی و قضایی ارجاع دهیم.
وی تصریح کرد: برخورد قوه قضائیه در زمینه موضوعات امنیتی و اقتصادی برخورد محکم و تسامح صفر است.
رفاهی اضافه کرد: گزارش های مردمی به سامانه سجام علاوه بر ارجاع به دادستان ها، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی، به کمیته ویژه ای که برای پیگیری موارد مرتبط با طرح سهمیه بندی و اعلام نرخ جدید بنزین با دستور رئیس قوه قضائیه تشکیل شده است نیز ارسال می شود.
مدیرکل پیشگیری‌های مردمی قوه قضائیه افزود: مردم دغدغه مند و دیده بانان پیشگیری از وقوع جرم هرگونه افزایش قیمت نامتعارف را به سامانه سجام گزارش دهند تا در سریع ترین زمان ممکن به مسئولان امنیتی، قضایی و اجرایی ارسال کنیم.

نظر شما