شناسهٔ خبر: 36274790 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

هفته دهم ليگ برتر

جدال حساس بالانشينان براي ماندن در کورس

صاحب‌خبر -

در ادامه هفته دهم ليگ برتر دو بازي بسيار حساس در تهران و اصفهان برگزار مي‌شود.

سپاهان صدرنشين ميزبان تراکتور تبريز رده دومي جدول است. در تهران هم استقلال به مصاف صنعت نفت آبادان مي رود. نگاهي به اين دو مسابقه مي اندازيم.

سپاهان اصفهان - تراکتور تبريز؛ نبرد صدرنشينان

نبرد تيم هاي اول و دوم جدول هميشه حساس است به خصوص اينکه اين دو تيم دو تيم ريشه دار و قديمي فوتبال ايران باشند. جدال هاي سپاهان و تراکتور هميشه ديدني است. امير قلعه نويي سابقه مربيگري در هر دو تيم را دارد و يکي از پرافتخارترين مربيان ليگ برتر است. شاگردان قلعه نويي بعد از دو مساوي پياپي و از دست دادن 4 امتياز حساس اکنون به دنبال برد خانگي هستند تا همچنان در صدر جدول باقي بمانند. سپاهان يکي از دو تيم بدون باخت ليگ برتر است و نمي خواهد در يک بازي خانگي اين رکوردش از دست برود. از سويي ديگر تراکتور بعد از دو شکست متوالي مقابل صنعت نفت و استقلال تا حدي از شرايط ايده آلش فاصله گرفته است. مصطفي دنيزلي هم با فوتبال ايران آشنايي کامل دارد و تقابل او با قلعه نويي مي تواند مسابقه اي جذاب و ديدني را رقم بزند. تراکتور اگر پيروز شود به صدر جدول خواهد رسيد. از سويي ديگر مساوي به ضرر هر دو تيم است و همين مساله نويد دهنده يک بازي تهاجمي و تماشاگر پسند از هر دو تيم را مي دهد.

مهدي کياني بازيکن سپاهان سابقه بازي در تراکتور را دارد و حتي از مديران اين باشگاه گلايه کرده است. با اين حال قلعه نويي گفته که مي خواهد از احسان حاج صفي کاپيتان تراکتور که سابقه بازي در سپاهان هم دارد قبل از بازي تجليل کند.

سپاهان با يک گل خورده مستحکم ترين خط دفاع ليگ را دارد. تراکتور براي عبور از اين سد دفاعي مستحکم کار سختي پيش رو خواهد داشت. تراکتور 6 سال است که در اصفهان نتوانسته سپاهان را ببرد و شايد اين مرتبه دنيزلي اين رکورد را بشکند اما کار ساده اي نيست. اين مسابقه نيز مي تواند فراتر از ليگ برتر ايران باشد. اين بازي هم ساعت 15:30 آغاز مي شود. تراکتور به هيچ عنوان دوست ندارد سومين شکست متوالي خود را متحمل شود و سپاهان هم به دنبال حفظ رکوردهاي مثبتش است.

استقلال - صنعت نفت آبادان؛ دوئل مربيان ايتاليايي و کرواسي

سومين مسابقه از هفته دهم ليگ برتر روز سه شنبه ساعت 15:30 در ورزشگاه آزادي بين دو تيم استقلال تهران و صنعت نفت آبادان برگزار مي شود.

استقلال با 4 برد متوالي در ليگ برتر خود را در قواره يک تيم مقتدر و مدعي نشان داده است. بعد از پيروزي بزرگ استقلال مقابل تراکتور در تبريز همه کارشناسان فوتبال از استراماچوني تعريف و تمجيد مي کنند و او را يک مربي بازيخوان و باهوش مي دانند که توانست يک بازي 6 امتيازي را در تبريز به سود خود تمام کند و طلسم 8 ساله پيروز نشدن در تبريز را هم بشکند. شايد قبل از بازي با تراکتور، برخي هنوز با ديده ترديد به استراماچوني نگاه مي کردند اما وقتي ديدند اين مربي ايتاليايي بدون داشتن مهره هاي کليدي استقلال مثل داريوش شجاعيان و روزبه چشمي دست به کار بزرگي زد، بر توانمندي فني مربي ايتاليايي تاکيد کردند.

شيخ دياباته هم که تا قبل از بازي با تراکتور زير فشار انتقادات بود يکباره تبديل به مرواريد سياه استقلال شد و حالا همه از اين مهاجم بلند قد و تکنيکي به خوبي ياد مي کنند. مهدي قائدي هم در کنار دياباته زوج خوبي را تشکيل داده و خط حمله آبي پوشان را خطرناک تر از هميشه کرده است. حالا اين استقلال رويايي بايد به مصاف تيم صنعت نفت آباداني برود که با دراگان اسکوچيچ توانسته نتايج مطلوبي بگيرد و فراتر از انتظار ظاهر شود.

صنعت نفت آبادان 16 امتيازي در رده پنجم جدول ليگ و دو پله بالاتر از استقلال 15 امتيازي قرار دارد. تنها باخت صنعت نفت در اين فصل در هفته سوم و مقابل پرسپوليس رقم خورد و اين تيم ديگر شکستي در ليگ نداشته است. اسکوچيچ نيز مثل استراماچوني مربي با شخصيت و جنتلمني است که کارش را هم بلد است. ديدار دو تيم استقلال و صنعت نفت پيش از اينکه نبرد فوتبالي بازيکنان در ميدان باشد دوئل شطرنج وار اين دو مربي ايتاليايي و کروات است. هر دو مربي جوان، جسور و با دانش هستند و تيمشان را براي برد به ميدان مي فرستند همين ويژگي هاي دو سرمربي کافي است تا فوتبالدوستان ايراني انتظار مسابقه اي جذاب، زيبا و هجومي را داشته باشند. مساوي ايده آل دراگان و استراماچوني نيست.

صنعت نفت فقط 7 گل در اين فصل زده اما استقلال با 16 گل زده بهترين خط حمله ليگ را در اختيار دارد. استقلال البته 9 گل خورده و نفتي ها فقط 4 گل دريافت کرده اند. آبي پوشان بايد به استحکام بيشتر خط دفاع خود هم فکر کنند.استقلال در صورت پيروزي 18 امتيازي خواهد شد و به يک امتيازي صدرنشين مي رسد و صنعت نفت هم به دنبال برد است.

با توجه به تفکرات دو سرمربي مي توان پيش بيني کرد اين مسابقه ليگ فراتر از فوتبال ايران و آسيا خواهد بود و شاهد دوئل فوتبالي مربيان جنتلمن ايتاليا و کرواسي خواهيم بود که با هنرنمايي جوانان ايراني و برخي بازيکنان خارجي همچون شيخ دياباته عصر پاييزي دلنشيني را براي فوتبال ايران رقم خواهند زد.