شناسهٔ خبر: 36202387 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

شیرین‌کننده‌های مصنوعی کم خطرتر هستند؟

مهر

شیرین کننده های غیرمغذی بیش از ۶۰ سال است که وارد چرخه مواد خوراکی شده اند که بدون داشتن کالری موجب طعم شیرینی همانند ساکاروز (قند) می شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، «کاریسا بیکر اسمیت»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مریلند آمریکا، در این‌باره می گوید: «ما در مطالعه خود به بررسی تاثیر مواد شیرین کننده مصنوعی و خطر چاقی و دیابت نوع۲ بخصوص در کودکان پرداختیم.»

بیشتر بخوانید:

قندهای رژیمی قند خونتان را بالا می‌برند

خطری پنهان در نوشابه‌های گازدار

اکثر مطالعات کوتاه مدت قبلی نشان دادند استفاده از شیرین کننده های مصنوعی به جای قند ممکن است موجب کاهش وزن شود.

اما برخی مطالعات جدید نشان می دهند که بین مصرف شیرین کننده های مصنوعی و اضافه وزن رابطه وجود دارد. همچنین بین این نوع شیرین کننده ها و تغییر در اشتها و میکروبیوم های روده ارتباط وجود دارد که ممکن است بر میزان قندخون تاثیر گذاشته و منجر به سندروم متابولیک، مقاومت انسولین، دیابت، و اضافه وزن شود. البته این یافته ها هنوز قطعی نیستند.

محققان بر کنترل مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی تاکید دارند.

نظر شما