شناسهٔ خبر: 36165153 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

اعتراض مخالفان دولت به حضور نظامیان آمریکا در آلمان

نمایندگان مخالف دولت آلمان از برلین درخواست کردند نظامیان آمریکایی را که در این کشور مستقر هستند اخراج کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، شماری از نمایندگان پارلمان آلمان از دولت این کشور درخواست کردند نظامیان آمریکایی را که در این کشور مستقر هستند را اخراج کند. آن‌ها می‌گویند حضور این نظامیان در کشورشان تنها باعث جنگ‌های غیرقانونی در غرب آسیا و ایجاد تنش با روسیه می‌شود.

قانونگذاران «حزب چپ» طرحی را ارائه و از دولت «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان خواسته‌اند در اسرع وقت تأمین مالی حضور نظامی آمریکا در این کشور را متوقف و «معاهده ۱۹۹۰» که به نیرو‌های نظامی آمریکا اجاره استقرار در خاک آلمان را می‌دهد، لغو کند.

در طرح قانونگذاران مخالف دولت آلمان که در وبگاه پارلمان نیز منتشر شده، آمده است: «بیش از ۳۵۰۰۰ نظامی آمریکایی در آلمان مستقر هستند؛ بیش از هر کشور دیگری در اروپا. پایگاه‌های نظامی آمریکا برای سیاست جنگی این کشور در خاورمیانه استفاده می‌شود».

قانونگذاران آلمانی در این بیانیه به طور مشخص نارضایتی خود را اینکه پایگاه‌های آمریکا در کشورشان برای «اقدامات غیرقانونی برای عملیات ترور در پاکستان و افغانستان به وسیله پهپاد استفاده می‌شود» ابراز کرده‌اند.

در این بیانیه همچنین آمده است که حضور نظامی آمریکا در آلمان تنها به افزایش تنش‌ها میان برلین و مسکو منجر خواهد شد؛ این درحالیست که روابط آلمان و روسیه در حال حاضر با تنش مواجه است. قانونگذاران همچنین مخالفت خود را با هرگونه استقرار نیرو‌های آمریکا در لهستان و دیگر نقاط مرکز و شرق اروپا اعلام کرده و گفته‌اند این اقدامات به‌غیر از «آمادگی برای جنگ» به نحو دیگری تفسیر نمی‌شود.

آن‌ها همچنین به این نکته اشاره کرده‌اند که نیرو‌های آمریکایی از طریق قلمرو آلمان شرقی سابق منتقل شده‌اند؛ بنابراین روح معاهده ۱۹۹۰ نقض شده است چراکه در این معاهده اتحاد آلمان در شرایطی تسهیل شده که هیچ نیروی خارجی یا تسلیحات هسته‌ای نباید در این منطقه مستقر شود.

انتقاد از زرادخانه هسته‌ای آمریکا در پایگاه هوایی «بوئل» آلمان نیز در بیانیه قانونگذاران آمده است؛ مکانی که میزبان ۲۰ بمب هسته‌ای آمریکاست. آن‌ها می‌گویند امکان استفاده نیروی هوایی ارتش آلمان از این تسلیحات «در شرایط اضطراری» کاملا نگران‌کننده است.

در قانون اساسی آلمان نیز آمده است: «اقداماتی که باعث برهم خوردن روابط صلح‌آمیز میان کشور‌ها شود، مخصوصا اقداماتی که به منظور آماده‌سازی برای جنگ باشد، بر خلاف قانون اساسی است».

وبگاه راشاتودی نوشت، با وجود انتقاد‌ها دولت آلمان تاکنون قصد نداشته از شر نیرو‌های آمریکایی در خاک خود خلاص شود. بودجه فدرال آلمان برای سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد مالیات‌دهندگان این کشور برای استقرار نیرو‌های آمریکایی و دیگر نیرو‌های خارجی در کشورشان ۷۱ میلیون یورو پرداخت خواهند کرد.

این درحالیست که واشنگتن معتقد است این مقدار پرداختی توسط آلمان کافی نیست. چندی پیش «جورجت ماسباچر» و «رچارد گرنل» سفیران آمریکا در ورشو و برلین گفتند آمریکا از دست آلمان بسیار عصبانی است چراکه برلین به اندازه کافی برای مسائل دفاعی خرج نمی‌کند که این اقدام آلمان ممکن است باعث استقرار نیرو‌های آمریکایی در کشور همسایه، یعنی لهستان شود.

گرنل که به داشتن مواضع تند مشهور است، به خبرگزاری آلمان گفته بود: «این واقعا بی‌احترامی است که انتظار داشته باشیم مالیات‌دهندگان آمریکایی هزینه حضور ۵۰ هزار نظامی آمریکایی در آلمان را بپردازند». این اظهارات باعث واکنش سیاستمداران آلمانی شد تا جایی که «دیتمار بارش» قانونگذار حزب چپ گفت: آمریکا باید نظامیان و تسلیحات هسته‌ای خود را از آلمان جمع کند و بیرون برود.

طبق یک نظرسنجی که در ماه آگوست میلادی در آلمان صورت گرفته است نشان می‌دهد بیشتر مردم این کشور گفته‌اند عقب‌نشینی نظامیان آمریکایی باعث نمی‌شود احساس امنیت کمتری داشته باشند.

نظر شما