مجله «فارنپالیسی» در آغاز این تحلیل، روز پنجشنبه، با اشاره به حمله ماه گذشته به تأسیسات نفت عربستان سعودی مینویسد: «مجموعهای از موشکهای کروز و پهپاد که روز ۱۴ سپتامبر قلبِ صنعت نفت عربستان سعودی را نشانه گرفت نشانهای از حملهای دقیق به پارادیم حاکم جهانی هم بود.»
فارنپالیسی این حملات را انعکاسی از «دنیای در حال تغییرات اساسی» دانسته که در آن چین، روسیه و قدرتهای منطقهای نظیر ایران به دنبال از بین بردن هژمونی نظامی آمریکا هستند.
رسانه آمریکایی نوشته اهمیت تاریخی تحولات خاورمیانه در یک مصاحبه اخیر از سردار قاسم سلیمانی، فرمانده کل نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران آشکار شد.
فارنپالیسی نوشته سردار سلیمانی در این مصاحبه به تشریح شرایط منطقه که منجر به جنگ حزبالله و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ شد، پرداخت. سردار سلیمانی در این مصاحبه به سخنان «کاندولیزا رایس»، وزیر خارجه اسبق آمریکا اشاره کرد که درگیری حزبالله و اسرائیل را نشانههای تولد «یک خاورمیانه جدید» دانسته بود.
رسانه آمریکایی نوشته است: «همانند سال ۲۰۰۶، دنیا یک بار دیگر در حال مشاهده نشانههای تولد خاورمیانهای جدید، البته با ماهیتی بسیار متفاوت نسبت به آن چیزی است که رایس تصور میکرد.»
فارنپالیسی نوشته است: «در یک دهه و نیم گذشته، جنگهای راهاندازیَده از سوی واشنگتن و متحدانش علیه جبهه تحت رهبری ایران همه ناموفق از آب درآمدهاند. حزبالله، در سال ۲۰۰۶ اسرائیل را به بنبستی خونین کشاند. نفوذ ایران در عراق تثبیت شده است. ایران و متحدانش در جنگ سوریه پیروز شدهاند. علاوه بر این، کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ نتوانسته است ایران را به زانو درآورد.»
در ادامه این تحلیل آمده است: «روز به روز روشنتر میشود که دولت آمریکا نه از توانایی و نه عزم سیاسی برای اقدام نظامی طولانیمدت در خاورمیانه برخوردار است. کاخ سفید در دوران دونالد ترامپ مشخص کرده که قصد دارد حضور نظامی آمریکا در سوریه و افغانستان را کم کند.»
فارنپالیسی میافزاید: «علاوه بر این، همزمان با اقدامات ترامپ برای افزایش حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس، سیاستهای زورگویانه و اقدامات شتابزده او به قوت گرفتن برداشتهایی مبنی بر قابل اتکا نبودن آمریکا به عنوان شریک منجر شده و ظهور توازنهای جدید جهانی به دور از ابتکارات اقتصادی و امنیتی تحت رهبری آمریکا را تسریع کرده است.»
فارنپالیسی نوشته در منطقه خاورمیانه، آمریکا و متحدان منطقهای و اروپاییاش دیگر یک دیدگاه متحد و منسجم ندارند و این مسئله هم در تصمیم عجولانه ترامپ برای خروج نظامیان آمریکا از سوریه و هم در تصمیم او برای خروج از برجام نمایان است.
نشریه آمریکایی نوشته است: «در حال حاضر نشانههایی جدی وجود دارد که ائتلاف کشورهای عربی و اسرائیل که دولت ترامپ علیه ایران بسیج کرده بود در حال فروپاشی هستند. همزمان با آنکه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل غرق مبارزه بر سر حیات سیاسیاش شده، متحدان ترامپ در عربستان سعودی و امارات با جامعه بینالملل در اعتقاد به اینکه تعامل با ایران برای کاستن از تنشهای منطقهای و یافتن راهحلهای سیاسی برای بحرانهای خاورمیانه ضروری است همسو شدهاند.»
310311