به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، به نقل از روزنامه خراسان، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) نه تنها به مهمترین چالش داخلی بریتانیا تبدیل شده، بلکه اکنون برگزیت به معضلی جدی در روابط میان بریتانیا و اتحادیه اروپا تبدیل شده است.
به رغم انتظارات، طی روزهای اخیر بر پیچیدگیهای برگزیت افزوده شده است؛ در آخرین اقدام «بوریس جانسون» نخست وزیر بریتانیا در نامهای بدون امضا به پارلمان اروپا خواستار تمدید مهلت برگزیت شد. به رغم دستیابی جانسون و اتحادیه اروپا به توافق جدیدی درباره چگونگی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، نمایندگان پارلمان بریتانیا به جای رای دادن به آن به تمدید زمان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا رای دادند.
از نظر اکثر نمایندگان پارلمان بریتانیا، بیشتر مفاد توافق جدید همان چیزی است که در زمان نخستوزیری «ترزا می» به دست آمده بود و تغییر اصلی بر سر پیشنهادهای مربوط به ایرلند شمالی است.
در توافق جدید طرح پشتیبان ایرلند شمالی موسوم به «بک استاپ» حذف شده و به جای آن ترتیبات جدیدی برای تبادل کالا بین دو طرف در نظر گرفته شده است.
بر اساس این توافق، بریتانیا تا سال ۲۰۲۰ و شاید بیشتر از قوانین اتحادیه اروپا تبعیت کرده و هزینه ۳۹میلیارد پوندی بابت حق جدایی از اتحادیه اروپا پرداخت میکند.
رهبران احزاب مخالف دولت جانسون، توافق جدید را بدتر از توافق «ترزا می» دانستند. این در حالی است که جانسون نخست وزیر بریتانیا درسخنانی این طرح را «فوقالعاده» خواند و از نمایندگان مجلس بریتانیا خواست تا از توافق جدید حمایت کنند و به «فصل سخت و دردناک تاریخ بریتانیا» پایان دهند.
همچنین مایکل گوو معاون نخست وزیر بریتانیا نیز هشدار داد که مخالف پارلمان، شکاف در کشور را عمیقتر میکند. این در حالی است که از نظر بیشتر نمایندگان مجلس بریتانیا این توافق حق حاکمیت بریتانیا بر بخشی از سرزمین اش را (ایرلند شمالی) از بین میبرد.
«نایجل فاراژ» رهبر حزب برگزیت (اصلیترین حامی جدایی بریتانیا) دراین باره گفت: قرار نبود پس از سه سال به این جا برسیم. با این توافق سالها طول میکشد که به تجارت آزاد دست یابیم، چون همچنان از سوی قوانین اتحادیه اروپا محاصره شده ایم و اختیارات از ما سلب شده است.
به رغم درخواست جانسون و حزبش، نمایندگان مجلس بریتانیا اصلاحیه پیشنهادی موسوم به اصلاحیه «لِتوین» برای به تعویق انداختن اجرای برگزیت را به رای گذاشتند که در نهایت به تصویب نمایندگان رسید.
براین اساس، جانسون نخست وزیر این کشور ملزم شد درباره برگزیت نامهای به اتحادیه اروپا بنویسد که براساس آن زمان اجرای برگزیت سه ماه دیگر تمدید میشود.
«جانسون» در واکنش به تصویب این متمم در مجلس عوام بریتانیا گفت: برای تمدید مهلت، برگزیت با بروکسل وارد مذاکره نمیشود و تلاش میکند به هر نحو ممکن این کشور را در موعد مقرر یعنی ۳۱ اکتبر از اتحادیه اروپا خارج کند.
به رغم اعلام جانسون، در پی اقدام مجلس بریتانیا، وی نامه درخواست تمدید مهلت برای اجرای برگزیت را به پارلمان اروپا ارسال کرد، اما برای پافشاری بر مواضع خود که مخالف نظر پارلمان بریتانیاست نامه درخواست تمدید مهلت برگزیت را بدون امضا به پارلمان اروپا فرستاد.
جانسون در این نامه تقاضا کرده تا برگزیت به مدت سه ماه یعنی تا ۳۱ژانویه ۲۰۲۰ به تاخیر بیفتد. در پی ارسال این نامه «دونالد توسک» رئیس شورای اروپا با انتشار پیامی در توئیتر تایید کرد که این نامه را دریافت کرده است و درباره آن با رهبران اتحادیه اروپا مشورت میکند.
با اقدام مجلس بریتانیا، احتمال برگزاری انتخابات سراسری بیش از پیش تقویت شده است. به نظر میرسد نمایندگان مخالف برگزیت که به دنبال برگزاری همه پرسی مجدد برگزیت هستند، اکنون قادر خواهند بود تا اجرای توافق برگزیت را به برگزاری دوباره همه پرسی درباره جدایی از اتحادیه اروپا موکول کنند؛ که در این صورت آینده مبهم تری در انتظار بریتانیاست.
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
نظر شما