کارگران شرکت صنایع آذرآب دیروز در اعتراض به وضعیت نامشخص سهامداری کارخانه و به تبع آن، بلاتکلیفی کارخانه در محل راهآهن شمال به جنوب تجمع کردند.
این کارگران به ایلنا گفتند انتظار دارند با وجود لغو سهامداری شرکت هیدرو اطلس، سهامدار عمده هپکو و واگذاری آن به دولت، مسئولان برای تعیین تکلیف شرکت آذرآب نیز هرچه سریعتر اقدام کنند.
طبق اظهارات کارگران هنوز بخشی از دستمزد معوقه کارگران به حساب آنان واریز نشده است.
سهامدار عمده آذرآب، بانک کشاورزی است که کارگزاری بانک کشاورزی از سوی آن سهامداری و مدیریت شرکت را به عهده گرفته است. این بانک پیشتر نیز اعلام کرده است که تمایلی به ادامه سهامداری در آذرآب ندارد.
شرکت صنایع آذرآب اراک از صنایع پیمانکاری عمده کشور است که در سال ۱۳۶۴ در اراک آغاز به کار کرد.
این شرکت مادر تخصصی در حوزه طراحی، ساخت و نصب انواع بویلرهای نیروگاهی و صنعتی، مخازن تحت فشار، مبدلهای حرارتی و تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، صنایع قند، شکر و سیمان فعالیت دارد.
شرط واگذاری آذرآب به بخش خصوصی، پرداخت حقوق کارگران است
در همین زمینه استاندار مرکزی گفت: یکی از شرطهای مهم واگذاری سهام عمده آذرآب به بخش خصوصی پرداخت حقوق کارگران این واحد حداقل تا یک سال آینده است.
سید علی آقازاده با حضور در جمع کارگران شرکت آذرآب اراک افزود: برای اینکه این واحدی تولیدی دو بار از یک سوراخ گزیده نشود باید در واگذاری سهام بانک کشاورزی به بخش خصوصی توجه ویژه صورت گیرد.
وی بیان کرد: سهام بانک کشاورزی از آذرآب از ۲۶ تا ۳۱درصد در نوسان است که به طور میانگین ۳۰درصد است. ۱۰درصد سهم این شرکت شخصی و حدود ۴۰درصد دیگر سهام خرد است.
استاندار مرکزی ادامه داد: شنبه این هفته نشستی با مدیرعامل بانک کشاورزی کشور درباره واگذاری این سهام برگزار شد که با نتایج خوبی همراه بود و شرطهای استان مرکزی برای این واگذاری ارائه شد.
آقازاده اظهار داشت: در طول چهار ماه گذشته دو آگهی مزایده درباره واگذاری سهام عمده آذرآب اراک برگزار شده است.
وی تاکید کرد: اجازه داده نمیشود تا فردی یا گروهی این سهام را با یک تعهد یا ضمانتی غیرقابل اتکا، خریداری کنند. امضاهای زیادی تاکنون گرفته شده اما مشکلات همچنان وجود دارد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: فردی که میخواهد سهام بانک کشاورزی را خریداری کند باید دارای اهلیت باشد و استان مرکزی چند شرط برای این واگذاری به بانک کشاورزی اعلام کرده است که یکی از آنها بضاعت توان مالی از سوی سهامدار است.
آقازاده عنوان کرد: اگر پول سهامدار جدید در حسابش دیده نشود هر فردی که باشد اجازه واگذاری سهام به آن داده نمیشود و شرط دوم برای واگذاری، آشنایی سهامدار با تجهیزات سنگین و صنایع سنگین است.
وی گفت: حساب سهامدار جدید آذرآب باید شفاف باشد و هیچگونه بدهی به سیستم بانکی، تامین اجتماعی و مالیات نداشته باشد.
استاندار مرکزی افزود: شرطهای اینچنینی زیادی برای واگذاری سهام عمده آذرآب تنظیم شده که به تایید شورای تامین استان مرکزی نیز رسیده است و انتظار است کارگران زحمتکش این شرکت توجهی به شایعات نداشته باشند و بدانند سهام شرکت هپکو به هیچ عنوان برگشت به دولت داده نشده است.
آقازاده تصریح کرد: کارگران آذرآب و هپکو با یکدیگر هیچ تفاوتی ندارند اما ماهیت کار در این واحد صنتعی متفاوت است و انتظار است کارگران آذرآب خود را با کارگران هپکو مقایسه نکنند.
وی گفت: آذرآب اراک امروز سفارشهای خوبی دارد و شمار واحدهای خواستار تولیدات این شرکت در کشور زیاد است اما هپکو با مشکل بزرگی مانند نداشتن تولید همراه است و اگر تولید محدودی هم داشته باشد، فروش آن به سختی امکانپذیر است.
استاندار مرکزی ادامه داد: مشکل آذرآب مدیریتی است و اگر این شرکت اراده کند میتواند یکی از صنایع برتر کشور شود.
آقازاده عنوان کرد: کارگران آذرآب اراک امروز خیلی نگرانی بابت پرداخت حقوق ندارند و نگرانی اصلی آنها آینده شرکت و امنیت شغلی است و این واحد تولیدی میتواند سالانه ۵۰ تا ۱۰۰هزار تن تولید در کشور داشته باشد و مشتری هم برای محصولاتش وجود دارد.
وی تاکید کرد: انتظار است کارگران آذرآب اجازه دهند شرایط برای واگذاری سهام بانک کشاورزی به عنوان سهامدار عمده این واحد تولیدی و همه جوانب قانونی آن نیز رعایت شود و به طور قطع گزینه منتخب به اطلاع کارگران رسانده میشود.
نظر شما