به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرضا گلپایگانی عصر چهارشنبه در مراسم افتتاح این خانه- موزه تصریح کرد: در دوره چهارم شورا مصوبهای صادر شد که بنای خانه لرزاده به خانه معمار تبدیل شود که به واسطه تداوم سنت معماری ایرانی- اسلامی به دست این مرحوم، این یک افتخار برای معماران نسل امروز است که تابلویی از تداوم سنت معماری را در کارهای استاد ببینند.
وی با بیان اینکه در دوره تحول و در دورهای که فرهنگ نوگرایی و مدرنیته به ایران وارد شد، تداوم سنت معماری ریشه دار کار دشواری بود خاطرنشان کرد: معماری و هنر لرزاده برآمده از ذات هنر، شفافیت و طراوت معماری ایرانی است و وی به معماری ایرانی هویت بخشید.
آب انبار متفاوت خانه لرزاده
گلپایگانی در بخش دیگری از سخنانش اظهارداشت: آبرسانی در تهران قدیم بر مبنای سیستم قنات و آب انبار بود اما آبانبار خانه استاد لرزاده شکل دیگری دارد چراکه ما در معماری مناطق گرمسیری برای استفاده از انرژی خورشیدی پدیدهای داریم به نام «شوادان»؛ کانالی که هوای خنک زیرزمین را به طبقات بالا میآورد و این پدیده را در خانه لرزاده میتوان دید.
رییس کمیسون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این مراسم گفت: در شورای چهارم به همراه آقای مسجد جامعی طرحی را به شهرداری بردیم تا این خانه تملک و به خانه معمار تبدیل شود، که به تصویب رسید.
محمد سالاری ادامه داد: قرار بود ساختمان ۲ طبقه مجاور خانه استاد لرزاده نیز به خانه معمار تبدیل شود که با توجه به رویکرد شورای چهارم بر ساخت و ساز، این ملک به ساختمان مسکونی تبدیل شده و در مجاورت خانه استاد لرزاده با این سبک خجالت زده شده است.
وی تصریح کرد: امروز در این مکان نه پل صدری افتتاح و نه چند صد میلیارد هزینه شده، اما بزرگان معماری برای تجلیل از این رویکرد جمع شدهاند.
زهرا نژادبهرام عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این مراسم با اشاره به ارتباط بسیار نزدیک معماری ایرانی و اسلامی گفت: آنقدر رابطه فرهنگ و معماری ایران و اسلامی با هم آمیخته است که اصلا فرهنگ ایران بدون اسلام معنا ندارد.
خانه - موزه استاد معمار لرزاده همزمان با هفته تهران (۱۲-۱۸مهر) با حضور شهردار پایتخت افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا خانه زنده یاد استاد لرزاده (زاده ۱۲۸۵ درگذشته ۱۳۸۳ تهران) خالق بیش از ۸۰۰ اثر معماری در سطح کشور در خیابان بهار شیراز تهران قرار دارد.
تهرام/۷۲۴۳/ ۱۰۰۸
نظر شما