به گزارش ایسنا به نقل از رسانههای رسمی سوریه، نیروهای ترکیه حملهای به مواضع شبهنظامیان کرد در حومه استان حسکه در شمال شرق این کشور داشتند. منطقه مورد هدف گرفته شده متعلق به نیروهای سوریه دموکراتیک بود اما براساس گزارشهای اولیه، این حمله تلفات جانی نداشت.
در این راستا خبرگزاری اسپوتنیک نیز گزارش داد، جنگندههای ترکیه حملهای به مقر نیروهای کرد در تل طویل داشتند و خسارات مالی و تلفات جانی نیز در بین نیروهای سوریه دموکراتیک برجای گذاشتند. تلویزیون سوریه نیز اعلام کرد، جنگندههای ترکیه مواضعی در نزدیکی گذرگاه سیمالکا در مرز عراق را بمباران کردند. همچنین شبکه الاخباریه سوریه از حمله به مواضع نیروهای سوریه دموکراتیک در شهر تل ابیض در حومه شمالی رقه خبر داد.
در همین حال وزارت دفاع ترکیه از تکمیل آمادگیهای خود برای اجرای عملیات نظامی علیه افراد مسلح کرد در شمال شرق سوریه خبر داده و تجهیزات جدیدی را به مرزها فرستاده است. به گزارش خبرگزاری آناتولی، این تجهیزات شامل ۱۰ کامیون حامل تانک است که از اطراف شهرک یایلاداغی در استان هاتای در جوار مرزهای سوریه راهی استانهای جنوب و جنوب شرقی ترکیه شدهاند. پیشتر کاروانی نظامی متشکل از ۸۰ خودروی زرهی وارد دو شهر قرق خان و خاصه در استان هاتای شده بودند.
یک منبع نزدیک به نیروهای شورشی موسوم به «ارتش آزاد سوریه» نیز اعلام کرد، حدود 8 هزار شبه نظامی از نیروهای مخالف مسلح سوری به اضافه نیروهای ارتش ترکیه با ساز و برگ جنگی از دروازه کرکمیش ترکیه عبور کرده و وارد شهر مرزی جرابلس در حومه شمال شرقی حلب شده و از آنجا به جنوب شهر جرابلس رفتند. مقصد آنها خط جبهه درگیری با نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) در اطراف شهر منبج است. این منبع که نخواست نامش فاش شود، گفت: این اولین سری از نیروهای ارتش ماست که با ترکیه علیه نیروهای کرد وارد عملیات مشترک خواهد شد. به گفته این منبع، بعد از رسیدن این نیروها و تجهیزات، نیروهای پشتیبانی به خطوط درگیری در شمال منبج رسیدهاند و این نیروها منتظر ساعت صفر برای حرکت به سمت شهر منبج هستند. ترکیه روز جمعه فرماندهان گروههای شورشی سوری موسوم به «ارتش ملی» و «جبهه ملی برای آزادسازی» را جمع و ادغام آنها در «ارتش مخالفان مسلح سوری» را برای مشارکت در عملیات شرق فرات اعلام کرده بود.
مخالفت با «چشمه صلح» در ترکیه
مخالفان اردوغان بشدت از دولت این کشور بهخاطر تصمیمش برای آغاز عملیات نظامی جدید در سوریه انتقاد کردند و بهترین راه را برای تأمین امنیت ترکیه از تهدید تروریستی، صلح با دمشق دانستند. به گزارش روسیاالیوم، فائق اوزتورک، معاون رئیس حزب مردم جمهوریخواه ترکیه در نشست خبری گفت، دولت فعلی ترکیه این کشور را به سمت «باتلاق» خاورمیانه سوق میدهد.
وی که عضو بزرگترین حزب مخالف ترکیه است، گفت، آنکارا اگر واقعاً بهدنبال مبارزه با تروریسم و تضمین تمامیت ارضی سوریه است، باید از ارتش سوریه حمایت و با آن همکاری کند.در این راستا، حزب دموکراتیک خلق ترکیه هم اعلام کرد، نیاز مبرم در سوریه آغاز گفتوگوی دموکراتیک و فرایند مذاکره جامع با همه طرفها به منظور پایان دادن به جنگ داخلی این کشور است و مداخله نظامی جدید بزرگترین تهدید است.
مخالفت های خارجی
تصمیم اردوغان برای آغاز عملیات در شمال سوریه به بهانه ایجاد منطقه امن در این منطقه، واکنشهای خارجی زیادی نیز در بر داشت.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در توئیتی نوشت: امریکا یک اشغالگر غیرضروری در سوریه است که تکیه کردن و کسب اجازه از این کشور برای امنیت بیهوده است. وی تأکید کرد: مبارزه با تروریسم و دستیابی به صلح در سوریه با احترام به مردم و تمامیت ارضی این کشور حاصل میشود. آدانا چارچوبی برای ترکیه و سوریه مهیا کرده و ایران نیز برای کمکرسانی آماده است. وزارت خارجه آلمان نیز در بیانیهای اعلام کرد: هرگونه اقدام یکجانبه باعث بروز پیامدهای چشمگیر انسانی میشود و شرایط را برای بازگشت داوطلبانه و امن آوارگان به منطقه ایجاد نمیکند. این اقدامات همچنین باعث تضعیف ثبات در منطقه و اقدامات مستقیم ما میشود.
مایا کوچیجانجیچ، سخنگوی کمیسیون اروپایی هم بدون اشاره به ترامپ گفت: از سرگیری خصومتهای مسلحانه در شمال شرق سوریه نه تنها باعث دردسر و آسیب دیدن بیشتر غیرنظامیان و بیخانمانی و آوارگی آنها میشود بلکه خطر تضعیف اقدامات کنونی سیاسی را در پی دارد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین درباره تصمیم امریکا در خروج کامل نیروهای این کشور از شمال سوریه ابراز تردید کرد و گفت: این مسأله مهم است که از انجام هرگونه اقدامی که ممکن است باعث اشکال و مانع در روند سازش در سوریه شود، اجتناب شود.