شناسهٔ خبر: 35818635 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

انگیزه تغییر سیاست آمریکا در سوریه

صاحب‌خبر -

روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی نوشت: سیاست نظامی آمریکا در سوریه تغییر می‌کند و روند تحولات نظامی درون خاک سوریه وارد مرحله تازه‌ای می‌شود.
در گزارش این نشریه آمریکایی که به قلم «اریک اشمیت» و «مگی هبرمن» نوشته شده و دیروز (دوشنبه) انتشار یافته، آمده است:
آمریکا سیاست نظامی خود را در سوریه تغییر داده است.
کاخ سفید اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا با عملیات نظامی ترکیه در سوریه موافقت کرده است.
در این عملیات، نیروهای کرد که از حمایت آمریکا برخوردارند، نزدیک مرزهای سوریه با ترکیه بکلی از بین خواهند رفت.
ترکیه مبارزان کرد را شورشیان تروریست می‌شناسد و مدت مدید است که از آمریکا می‌خواهد دست حمایت از این گروه را قطع کند.
این نیروی کرد که «نیروهای دمکراتیک سوریه»‌ نام دارد، قابل اعتمادترین شریک آمریکا در جنگ با داعش در این کُنج استراتژیک در شمال سوریه بود.
وزارت خارجه و دفاع(پنتاگون) آمریکا با این تصمیم گیری ترامپ مخالفند و می‌گویند که باید یک گروه کوچک از نیروهای رزمی در شمال سوریه بمانند تا هم با داعش بجنگند و هم یک وزنه تعادل در برابر جمهوری اسلامی و روسیه باشند.
به گفته مقامات کاخ سفید، ترامپ روز گذشته بطور مستقیم با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه درباره این موضوع تلفنی گفت‌وگو کرد.
هر موقع عملیات انجام شود، قبل از آن، بالغ بر ۱۰۰ تا ۱۵۰ پرسنل نظامی آمریکا که در منطقه حضور دارند محل را ترک خواهند کرد. این نیروها البته از خاک سوریه بیرون نخواهند رفت.
کاخ سفید روز گذشته با صدور بیانیه این تصمیم ترامپ را اعلام کرد و خاطر نشان ساخت: نیروهای مسلح آمریکا در این عملیات شرکت ندارند و از آن حمایت هم نمی‌کنند. نیروهای آمریکایی خلافت ارضی داعش را شکست داده‌اند و دیگر فوریتی برای حضور در این محل احساس نمی‌کنند.
معلوم نیست عملیات ترکیه تا چه مدت خواهد کشید. همچنین معلوم نیست آیا نیروهای ترکیه با کردهای مورد حمایت آمریکا هم درگیر خواهند شد یا نه. در آن صورت اکثر موفقی تهایی که نیروی نظامی آمریکا علیه داعش در راستای مبارزه با تروریسم بدست آورده بود، به خطر خواهد افتاد.
دسامبر گذشته ترامپ خواستار خروج کامل نیروهای آمریکایی از سوریه شد. اما هم پنتاگون، هم دیپلمات‌ها و هم مقامات اطلاعاتی آمریکا با این تصمیم مخالفت کردند. متحدان مهم آمریکا و اروپا هم این کار را به صلاح ندانستند. در این محور، «سونر جاکاپتای» از اعضا موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن می‌گوید: تاخت و تاز ترکیه به داخل خاک سوریه بدون آنکه با ممانعت آمریکا روبرو شود،‌ این اجازه را به ترکیه می‌دهد تا نوار باریک دیگری از خاک سوریه که در کنترل کردها است را از چنگ آنها درآورد.
ترکیه با بدست آوردن این منطقه، آنگاه صدها هزار پناهجوی سوری را به سوریه بازمی‌گرداند و ثابت می‌کند که همراه با آمریکا دارای قدرت نفوذ بر سوریه است.
جاکاپتای این عملیات ترکیه را یک «پیشرفت قابل توجه» ذکر می‌کند.
کارشناسان مسائل سوریه می‌گویند که این تصمیم گیری کاخ سفید جنگ هشت ساله سوریه را طویل تر خواهد کرد و موجب خواهد شد کردها به دامن «بشار اسد» بیافتند و بیایند با ارتش ترکیه که هم بزرگتر است و هم از حیث تکنولوژی پیشرفته است، بجنگند.