شناسهٔ خبر: 35773422 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

کنگره برای کاخ سفید احضاریه فرستاد

اعتراف ترامپ به خطر استیضاح

صاحب‌خبر -

رئیس جمهوری آمریکا تصدیق کرد که مجلس نمایندگان تحت کنترل دموکرات‌ها آرای کافی برای استیضاح وی را دارند اما ابراز اطمینان کرد که سنای جمهوری‌خواهان اور ا تبرئه می‌کند. به نوشته روزنامه واشنگتن پست، «دونالد ترامپ» با اذعان به اینکه مجلس نمایندگان آرای کافی برای استیضاح وی را دارند پیش بینی کرد که نانسی پلوسی، رئیس این مجلس از آرای مجلس نمایندگان برای آغاز رسمی تحقیقات و کشاندن روند استیضاح به کنگره بهره خواهد بود. او به خبرنگاران گفت: آن‌ها حقوق ما را پایمال کرده‌اند. اگرچه بسیاری از دموکرات‌ها نمی‌خواهند رای به استیضاح من دهند اما چاره دیگری ندارند. آن‌ها باید از رهبرشان پیروی کنند و زمانی که روند به سنا برسد، ما پیروز خواهیم شد. اگرچه ترامپ به حزب جمهوری‌خواه «کاملا متحد» که از وی در برابر محکوم شدن حفاظت خواهد کرد، می‌بالد، اما برخی جمهوری‌خواهان روز جمعه علنا عدم همبستگی خود با ترامپ را اعلام کردند. دست‌کم دو سناتور جمهوری‌خواه و یکی از مقامات سابق دولت واشنگتن نارضایتی خود را از اقدامات ترامپ برای ترغیب دولت های خارجی به انجام تحقیق از جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا و نامزد دموکرات‌ها در انتخابات 2020 مطرح کرده‌اند.
ورود افشاگر دوم
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا گزارش داد، دومین عضو جامعه اطلاعاتی آمریکا که از «اطلاعات دست اول بیشتر» برخوردار است در حال بررسی ثبت شکایت به عنوان افشاگر علیه دونالد ترامپ در خصوص تعاملات او با اوکراین و ایراد شهادت در کنگره آمریکا در این خصوص است. مایکل اتکینسون، بازرس کل جامعه اطلاعاتی آمریکا بر اساس گزارشها با این شخص جلسه پرسش و پاسخی در راستای بررسی و تایید ادعاهای افشاگر اول داشته است.
ترامپ پیشتر افشاگر اول جامعه اطلاعاتی آمریکا را هدف حملات لفظی خود قرار داده و انگیزه او را زیر سوال برده و او را متهم به «حزبی عمل کردن» کرده بود. جوزف مگوایر، مدیر موقت اطلاعات ملی آمریکا چندی پیش به کنگره این کشور گفت که اعتقاد دارد، افشاگر مذکور با ثبت شکایتش از ترامپ کار درستی انجام داده است. این عضو جامعه اطلاعاتی آمریکا شکایتش را به انگیزه اعلام نگرانی از بابت محتوای یک گفت‌وگوی تلفنی دونالد ترامپ با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در اواخر ماه ژوئیه مطرح کرده است؛ گفت‌وگویی که در آن ترامپ رئیس جمهور اوکراین را برای انجام تحقیقات علیه فساد احتمالی جو بایدن، نامزد ریاست جمهوری حزب دموکرات آمریکا و پسرش، هانتر بایدن در خاک این کشور تحت فشار قرار داده است. چند روز پیش بخشهایی از متن مربوط به این گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و زلنسکی از سوی کاخ سفید منتشر شد که تایید کننده یک سری نکات مطرح شده در شکایت عضو افشاگر جامعه اطلاعاتی آمریکا از ترامپ بود. به گزارش پایگاه هیل، افشاگر نخست ظاهرا مستقیما به محتوای گفت‌وگوی تلفنی مذکور دسترسی نداشته و نوشته که اطلاعاتش را از «چند مقام دارای اطلاعات دست اول در کاخ سفید» به دست آورده است.
مذاکرات در کنگره
دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا به منظور دسترسی ه اسناد و گزارش‌های مربوط به تماس تلفنی دونالد ترامپ با رئیس‌جمهور اوکراین برای کاخ سفید احضاریه فرستادند. رئیس سه کمیته مجلس نمایندگان آمریکا در نامه روز جمعه میک مولوینی رئیس دفتر کاخ سفید را از این احضاریه مطلع ساختند. این احضاریه توسط کمیته نظارت و اصلاحات مجلس نمایندگان آمریکا صادر می‌شود. الایجا کامینگز، رئیس کمیته نظارت و اصلاحات مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه در یادداشتی هشدار داده بود که اگر کاخ سفید تا پایان روز یکشنبه همکاری نکند این احضاریه را صادر خواهد کرد. اما کامینگز و آدام شف، رئیس کمیته اطلاعات و الیوت انجل، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان که رهبری این تحقیقات استیضاح را برعهده دارند اعلام کردند تا عصر جمعه هیچ پاسخی از سوی کاخ سفید دریافت نکردند.
از سوی دیگر مایکل آتکینسون، بازرس کل جامعه اطلاعاتی آمریکا روز جمعه با قانون‌گذاران دیدار و درباره شکایت افشاگری که ترامپ را به سوء استفاده از قدرت متهم کرده، گفت‌وگو کرد. آتکینسون که توسط ترامپ منصوب شده، پیش تر گفته بود که اظهارات این افشاگر ظاهرا معتبر است و این شکایت بیانگر یک موضوع نگران‌کننده مهم است که ارزش توجه فوری کنگره را دارد. اسناد و مدارک بررسی شده توسط روزنامه واشنگتن پست نیز نشان داد، کورت وولکر، نماینده ویژه سابق آمریکا در اوکراین در جریان شهادتش در کنگره ضمن دفاع از بایدن، گفت: من بایدن را به خوبی می‌شناسم. او مرد با شرافتی است که خود را وقف کشور کرده است. تصدیق ترامپ به اینکه وی احتمالا توسط مجلس نمایندگان استیضاح می‌شود، تازه‌ترین تحول در موضوعی است که به خاطر واکنش‌های ناگهانی ترامپ به یک استراتژی پاسخ موردی و موقت تبدیل شده است.
ترامپ در جریان مصاحبه با خبرنگاران باز هم تلاش کرد تا موضع تدافعی گرفته و خودش را قربانی اقدامات افراطی دموکرات‌ها جلوه دهد. وی گفت: در مقایسه با دیگران، با ما کاملا ناعادلانه و متفاوت برخورد می‌شود. وی افزود: من شکایت های خود را در نامه‌ای به نانسی پلوسی مطرح خواهم کرد.
گفت و گوهای ترامپ و پوتین زیر ذره بین
روزنامه واشنگتن پست با بررسی گفت‌وگوهای تلفنی و رو در روی دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه نوشته است: «باتوجه به مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ که دونالد ترامپ را به جایگاه ریاست جمهوری رساند، این گفتگوها مدت‌ها موضوع بررسی‌ها و گمانه‌زنی‌ها بوده‌اند. حالا با انتشار متن گفتگوی تلفنی ترامپ با رییس جمهور اوکراین که هدف تحقیقات استیضاح او قرار گرفته، گفتگوهای ترامپ و ولادیمیر پوتین با انگیزه تازه‌ای پیگیری می‌شوند. آدام شف، رییس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا گفته است، کنگره علاقه ویژه‌ای به یافتن سوابق گفتگوهای تلفنی ترامپ و پوتین دارد؛ به ویژه اگر به طور غیرمتعارف ضبط شده باشند. کرملین در ابتدا اظهار کرد، نمی‌خواهد این مکالمات به طور علنی اعلام شوند، با این حال پوتین گفته است که مخالف انتشار آن‌ها نخواهد بود.
گفتگوهای محرمانه ترامپ و دیگر مقامات ارشد روس هم‌اکنون نیز انتقاداتی را برانگیخته‌اند و از جمله آن‌ها می‌توان به مکالمه‌ای در سال ۲۰۱۷ اشاره کرد که ترامپ در آن گفت، درباره مداخله کرملین در انتخابات نگران نیست و به گفته مقامات سابق دولت آمریکا، این اظهارات موجب شد که کاخ سفید دسترسی به این اظهارات را محدود کند.
 

نظر شما