شناسهٔ خبر: 35761088 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تلاش ترامپ برای تغییر مسیر رسوایی پرونده اوکراین

تهران - ایرنا - رییس جمهوری آمریکا برای فرار از تیغ استیضاح دست به تغییر تاکتیک زده و تلاش دارد زلف رسوایی پرونده اوکراین را به موضوع جذاب مبارزه با فساد اقتصادی گره بزند.

صاحب‌خبر -

شبکه تلویزیونی سی ان ان امروز (شنبه) گزارش داد: «دونالد ترامپ» طی روزهای اخیر با تشدید موضوع استیضاح وی بویژه در رسوایی پرونده اوکراین که خواستار تحقیق پیرامون «هانتر بایدن» پسر جو بایدن  شده بود، گفته که این موضوع سیاسی نیست بلکه تلاشی برای مبارزه با فساد است.

کنگره آمریکا با توجه به ممانعت دولت ترامپ در ارسال اسناد مرتبط به این پرونده سرانجام به ارسال "احضاریه" به کاخ سفید جهت دریافت اسناد و مدارک درخصوص ماجرای اوکراین و تماس تلفنی ترامپ با رئیس جمهوری آن کشور اقدام کرد.

به گزارش سی ان ان، روسای سه کمیته کنگره (نظارت و اصلاحات، امور خارجی و اطلاعات) در بیانیه ای اعلام کردند: عمیقا متاسف هستیم که رئیس جمهوری ترامپ ما و کشور را در این شرایط قرار داده اما اقدامات او هیچ انتخابی را جز صادر کردن احضاریه برای ما باقی نگذاشته است.

این شبکه خبری ادامه داد: "استفان گریشام" مسوول مطبوعاتی کاخ سفید نیز در پاسخ به احضاریه مجلس نمایندگان گفته این احضاریه چیزی را تغییر نخواهد داد، به جز درخواست مدارک بیشتر، اتلاف وقت و پول مالیات دهندگان آمریکایی که در آخر نشان خواهد داد که شخص رئیس جمهوری هیچ  اشتباهی مرتکب نشده است.

"اِلن وینتراب" (Ellen Weintraub) رئیس "کمیسیون انتخابات فدرال" آمریکا در ارتباط با اقدام دونالد ترامپ در تماس تلفنی ۲۵ جولای (سوم امرداد ماه) با رئیس جمهوری اوکراین گفت: هر فردی که مبادرت به درخواست، پذیرش و یا هرگونه چیز مهم و باارزشی از یک کشور خارجی در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کند، اقدامی غیر قانونی و نامشروع انجام داده است.

در همین حال "دنی هک" (Denny Heck)  نماینده دموکرات مجلس نمایندگان درباره احضاریه کنگره به کاخ سفید گفت: چنانچه  کاخ سفید به این احضاریه پاسخ منفی دهد، اقدامی خلاف قانون اساسی مرتکب شده و نشانگر آن است که وی (ترامپ) فردی بی گناه نیست.

"جیم آکوستا" خبرنگار کاخ سفید شبکه سی ان ان گزارش داد: با توجه به کوهی از اسناد و مدارک در ارتباط با این تماس تلفنی که انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا را هدف قرار داده، اکنون ترامپ داستان را به گونه ای دیگر تغییر داده است.

وی افزود: ترامپ اقدام خود را با انگیزه برخورد با فساد (مالی) و نه سیاسی توصیف کرد.

بنابراین گزارش، ترامپ در این باره به خبرنگاران گفت: اهمیتی به کارزار انتخاباتی بایدن نمی دهم، اما من به موضوع فساد (مالی) اهمیت می دهم، من اهمیتی به سیاست نمی دهم، ما نگاه به فساد داریم ما نگاه به (ماهیت) سیاسی این موضوع نداریم.

سی ان ان افزود: ترامپ درباره استیضاح خود اعتماد به نفس داشته و با توجه به اینکه در سنا تلاش می شود تا رئیس جمهوری را بر سر قدرت نگاه دارند اما دموکرات ها در مجلس نمایندگان رای به استیضاح او دادند، ترامپ هم به خبرنگاران در این باره گفته دموکرات ها ناگزیرند تا از رهبران خود پیروی کنند اما زمانی که این بحث به سنا کشانده شود، در آنجا جمهوریخواهان به خوبی با یکدیگر متحد بوده و ما پیروز خواهیم بود.

رئیسان سه کمیته امور خارجی، نظارت و اصلاحات و اطلاعات کنگره آمریکا در احضاریه‌ای به سرپرست دفتر رئیس جمهوری آمریکا، خواستار ارسال اسناد کلیدی مربوط به تحقیقات استیضاح دونالد ترامپ شدند.

در نامه "الیوت انگل"، "الیجاه کامینگز" و "آدام شف" آمده است: در کنفرانس مطبوعاتی روز چهارشنبه، از رئیس جمهوری ترامپ پرسیده شد آیا او با تحقیقات استیضاح مجلس نمایندگان همکاری خواهد کرد یا نه که در پاسخ گفت من همیشه همکاری می کنم.

در ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۹، کمیته‌ها نامه پیگیری را ارسال کردند که در آن هشدار داده شد که اگر کاخ سفید به بی اعتنایی به درخواست آنها ادامه دهد، روسای کمیته ها مجبور خواهند شد روند اجباری را در نظر بگیرند و آنها مهلت جدیدی را از ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۹ تعیین کردند. کاخ سفید این درخواست را هم نادیده گرفت.

در دوم اکتبر ۲۰۱۹ الیجاه کامینگز رئیس کمیته نظارت و اصلاحات به اعضای این کمیته یادداشتی داد که می خواهد احضاریه صادر کند اگر کاخ سفید به نادیده گرفتن درخواست‌ها ادامه دهد. کاخ سفید هیچ سندی را مهیا و ارسال نکرده است.

رسانه های آمریکایی سوم مهر ماه از انتشار متن کامل مکالمه دونالد ترامپ با "ولودیمیر زیلنسکی"  (Volodymyr Zelensky) رئیس جمهوری اوکراین خبر دادند که این متن در پنج صفحه و مربوط به مکالمه ۲۵ جولای (سوم امرداد ماه) بود.

ترامپ بنابر متن این مکالمه از زیلنسکی خواسته تا تحقیقاتی درباره هانتر بایدن پسر جو بایدن رقیب انتخاباتی دمکرات خود که زمانی عضو هیات مدیره شرکت گاز "بوریسما" در اوکراین بود، به عمل آورد.

ترامپ پیش از این مانع پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار کمک نظامی به اوکراین شده بود.

با افشای محتوای این مکالمه تلفنی، «نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نیز که تاکنون در مقابل درخواست‌ها برای آغاز فرآیند استیضاح مقاومت کرده بود، رسماً خواستار شروع تحقیقات مربوط به استیضاح ترامپ شد.

 ۳۰۲

۱۰۷۱

نظر شما