شناسهٔ خبر: 35557991 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

سه شنبه آینده؛

جلسه غیرعلنی مجلس درباره هدفمندی یارانه ها

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس از برگزاری جلسه غیرعلنی مجلس در سه شنبه آینده با موضوع هدفمندی یارانه‌ها خبر داد.

صاحب‌خبر -

جلسه غیرعلنی مجلس درباره هدفمندی یارانه هابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای عباسی در حاشیه جلسه علنی امروز در جمع خبرنگاران درباره تغییر زمان جلسات علنی مجلس گفت: از هفته آینده مجلس در روز‌های یکشنبه در دو نوبت صبح و عصر جلسه خواهد داشت.
وی افزود: همچنین جلسات روز‌های دوشنبه و سه شنبه نیز در نوبت صبح برگزار می‌شود و جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز بعد از ظهر روز‌های دوشنبه و سه شنبه تشکیل می‌شود.
اقای عباسی از جلسه غیرعلنی در سه شنبه هفته آینده خبر داد و گفت: در این جلسه با موضوع هدفمندی رایانه‌ها رییس سازمان برنامه و بودجه، وزیران نفت، نیرو، اقتصاد و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین کارشناسانی از مرکز پژوهش‌های مجلس و نمایندگانی از اتاق اصناف و اتاق بازرگانی حضور خواهند داشت.
وی اضافه کرد:​ در این جلسه موضوع یارانه ها، یارانه‌های پنهان به ویژه یارانه‌های بخش انرژی بررسی می‌شود و باید برای یارانه‌های پنهان چارچوبی قرار داد.
اقای عباسی درباره نگرانی و دغدغه‌های نمایندگان در خصوص واریز نشدن یارانه برخی اقشار افزود: این مشکلات به دلیل وجود مشکلاتی در سامانه سازمان هدفمندی یارانه‌ها بوده است و کسانی که یارانه آن‌ها به ناحق قطع شده می‌توانند پیگیری کنند.
سخنگوی هیئت رییسه درباره برنامه‌های صدا و سیما در خصوص بررسی لایحه قانون تجارت در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: این لایحه را مجلس هفتم با حضور کارشناسان اقتصادی، حقوقدانان و کارشناسانی از مرکز پژوهش‌های مجلس و اتاق بازرگانی بررسی و تصویب کرد و شورای نظارت بر صدا و سیما این موضوع را پیگیری می‌کند.

تغییر زمان جلسات علنی مجلس از هفته آینده
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس از تغییر زمان جلسات علنی از هفته آینده خبر داد و گفت: مجلس همچنین هفته آتی درباره یارانه‌ها نشست غیرعلنی دارد.
اقای اسدالله عباسی در حاشیه نشست علنی امروز در جمع خبرنگاران تصریح کرد: زمان جلسات علنی مجلس هفته آینده تغییر خواهد کرد و روز‌های یکشنبه در دو نوبت صبح و عصر و روز‌های دوشنبه و سه شنبه در نوبت صبح مجلس جلسه علنی خواهد داشت.
نماینده مردم رودسر و املش ادامه داد: در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه نیز جلسات کمیسیون‌های مجلس پس از جلسات علنی برگزار خواهد شد.
وی یادآور شد: موضوع بعدی پرداختن به بحث یارانه‌ها به ویژه موضوع یارانه‌های پنهان است که هفته آینده به احتمال قوی در روز سه شنبه با حضور مدعوین ویژه‌ای از جمله رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر نفت، وزیر نیرو، مرکز پژوهش‌های مجلس، اتاق اصناف و سایر کارشناسان و مسئولان مرتبط به صورت غیرعلنی در صحن علنی مجلس در دستور کار قرار دارد.
اقای عباسی اضافه کرد: بر اساس برآورد‌های صورت گرفته بخش اعظمی از یارانه‌ها به صورت پنهان اختصاص می‌یابد، به ویژه یارانه‌هایی که به حوزه انرژی مربوط می‌شود که رقم این یارانه‌ها بین ۹۸۰ تا هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تخمین زده می‌شود که لازم است چارچوب‌هایی برای این مسئله در نظر گرفته شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: برخی از نمایندگان و مردم نیز نگرانی‌هایی در خصوص عدم واریز یارانه به حساب سرپرست خانوار داشتند که با پیگیری‌های صورت گرفته مشخص شد این مشکل به دلیل ایراد سامانه هدفمندی یارانه‌ها بوده است. البته اعلام شد که افرادی که یارانه آن‌ها به ناحق قطع شده است می‌توانند از طریق سازمان هدفمندی پیگیری کنند.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین در نشست علنی امروز کلیات طرح تشکیل وزارت تجارت به تصویب رسید و در حال حاضر جزئیات این طرح در مجلس در حال بررسی است و بر این اساس وظایف و اختیارات این وزارتخانه باید پس از ۶ ماه به تصویب مجلس برسد.
وی همچنین به موضوع لایحه تجارت اشاره و اضافه کرد: کتاب اول این لایحه که ۳۳۱ ماده داشت با نظر اقتصاددانان، حقوقدانان و شورای نگهبان مورد بررسی مجلس قرار گرفت که این لایحه از سال ۱۴۰۰ قابلیت اجرا خواهد داشت.
اقای عباسی اضافه کرد: کتاب دوم این لایحه درباره اسناد تجارتی است که ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ در اداره قوانین مجلس به چاپ رسیده و ۱۰ روز نیز پس از آن فرصت است که نمایندگان پیشنهادات خود را در این باره ارائه کنند تا در دستور کار مجلس قرار گیرد که امیدواریم در این زمینه بر اساس خلاء قانونی که وجود دارد این قانون را نیز به تصویب برسانیم.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود خلاء‌های قانونی در بخش‌های مختلف کشور به ویژه در حوزه لیزینگ یا دلالی و واسطه‌گری اضافه کرد: قانون تجارت می‌تواند در این زمینه مشکلات بسیاری را حل کند و موثر باشد.
وی با یادآوری اینکه قانون تجارت در سال ۱۳۱۱ به تصویب رسید و در سال ۱۳۴۷ بخشی از آن اصلاح شد، گفت: با توجه به تأکیداتی که شورای نگهبان در رابطه با شرعی نبودن این قانون مطرح کرد و تجربه‌هایی که در مجالس هفتم، هشتم و نهم در بررسی لایحه تجارت وجود داشت و همچنین زمانی که اقتصاددانان و کارشناسان مرکز پژوهش‌ها روی این طرح گذاشتند، امید داریم در رابطه با این لایحه نقادی منصفانه‌ای صورت گیرد.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره لزوم تشکیل جلسات کمیسیون‌ها با توجه به وجود طرح‌ها و لوایح مختلف در نوبت صحن علنی مجلس گفت: از شورای نگهبان و دولت درخواست کردیم که لوایح اولویت‌دار احصاء شود، این لوایح به کمیسیون‌ها ارجاع شده و کمیسیون‌ها روی آن‌ها کار می‌کنند البته فقط کمیسیون‌ها به این مسائل نمی‌پردازند بلکه موضوعاتی از قبیل طرح سوال از وزرا و استفاده از بعد نظارتی نیز در کمیسیون‌ها دنبال می‌شود.

نظر شما