شناسهٔ خبر: 3547473 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

نسل جدیدسانتریفیوژ پزشکی،درراه

صاحب‌خبر -


به گزارش واحد مرکزی خبر؛  علی اکبر صالحی در آیین رونمایی از نسل جدید سانتریفیوژهای توبولار در انستیتو پاستور گفت: برنامه بعدی ما برای ارتقای سانتریفیوژها، یخچال دار کردن سانتریفیوژهای کنونی است که روش مورد نظر را داریم و در ماه های آینده این دستگاه ها تولید می شود.

وی افزود: نسل جدید سانتریفیوژهایی که تحویل انستیتو پاستور ایران شده بهتر از نمونه خارجی و مدل قدیمی آن و مجهز به کنترل از راه دور است.

دکتر صالحی از ایجاد شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه فناوری هسته ای خبر داد و گفت: تاکنون دو شرکت دانش بنیان ایجاد شده است و در حال ایجاد سه شرکت دانش بنیان دیگر هستیم.

وی خاطر نشان کرد: در اموری شرکت تأسیس کرده ایم که دستاوردهای ملموسی داشته ایم.

رییس سازمان انرژی اتمی، تولید سانتریفیوژهای توبولار را یکی از مصادیق ورود فناوری هسته ای به زندگی روزمره مردم توصیف و اضافه کرد: هم اکنون رادیوداروهای تولید داخل به 800 هزار بیمار ارائه می شود و در عرصه صنعت و کشاورزی هم وارد شده ایم.

نسل جدید سانتریفیوژ تولید دارو

همچنین در مراسمی با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون علمی و فنآوری رئیس جمهور  از نسل ارتقا یافته سانتریفیوژ تولید داروهای نوترکیب در آستانه سی‌ و ‌ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران رونمایی شد.

این سانتریفیوژ به همت محققان سازمان انرژی اتمی تولید شده است و نسل ارتقایافته سانتریفیوژ قبلی است که از اردیبهشت امسال برای تولید واکسن و داروهای نوترکیب در انستیتو پاستور ایران استفاده می‌شود.

از این دستگاه برای تولید محصولات نوترکیب زیست فنآورانه از جمله واکسن هپاتیت و برخی واکسن‌های تولیدی در مؤسسه رازی استفاده خواهد شد.

سانتریفیوژ جدید از ابزارهای کنترلی دقیق برای اطمینان از ایمنی و استاندارد کارآیی آن برخوردار است.

ارتقای نظام ملی فناوری با هم افزایی بین بخشی

رییس انستیتو پاستور ایران گفت: نسل جدید سانتریفیوژی که سازمان انرژی اتمی به این موسسه تحویل داده در کمتر از یک سال ارتقا یافته است.

 مصطفی قانعی در آیین رونمایی از نسل جدید سانتریفیوژ توبولار با بیان این که نظام ملی فناوری با هم افزایی بین بخشی ارتقا می یابد؛ افزود: ارتقای این سانتریفیوژ حاصل هماهنگی بین بخشی و تفاهم میان وزارت بهداشت و سازمان انرژی اتمی است.

وی همچنین خبر داد؛ هیئتی که از انستیتو پاستور فرانسه برای ارزیابی انستیتو پاستور ایران به کشورمان سفر کرده بود اعلام کرده است این مجتمع شانه به شانه انستیتو پاستور فرانسه پیش می رود و در آن جوانانی متخصص و عاشق به کار فعال هستند.

سانتریفیوژ بومی در مرز دانش 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه رونمایی از نسل ارتقایافته سانتریفیوژ تولید داروهای نوترکیب بومی گفت: سانتریفیوژ توبولاری که امروز رونمایی شد در زمینه تولید واکسن و داروهای نوترکیب کاربرد دارد و دقیقا در مرز دانش است.

دکتر قاضی زاده هاشمی  گفت: نیاز مبرمی به این دستگاه در داخل برای درمان بیماران خاص وجود دارد و برای ساخت این دستگاه از سازمان انرژی اتمی تشکر می‌کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه نیاز به این سانتریفیوژها دائمی است، افزود: با توجه به پیشرفت‌ها و صادرات در زمینه تولید دارو در کشور و تصمیم رئیس جمهور برای اینکه در زمینه واکسن از خارج از کشور بی‌نیاز شویم، نیاز روزافزون به این سانتریفیوژها خواهیم داشت.

استقبال از بیمارستان هسته ای 

وزیر بهداشت با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه‌ای برای ساخت بیمارستان جامع هسته‌ای افزود: دکتر صالحی اظهار علاقه کرد بیمارستانی کاملا پیشرفته و با بهره گیری از فناوری هسته‌ای در کشور برای تشخیص و درمان بیماری‌ها تاسیس شود.

قاضی زاده هاشمی گفت: از آنجا که کاربرد عمده انرژی هسته‌ای در حوزه سلامت است، از بهره‌برداری از این بیمارستان در آینده استقبال می‌کنیم و این بیمارستان حداقل 800 تخت‌خوابی خواهد بود.

هاشمی در راه خوزستان

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش از جلسات هیئت دولت برای رسیدگی به آلودگی هوا در استان خوزستان خبر داد و گفت: پس از رایزنی‌ها در کابینه امشب خود را به اهواز می‌رسانیم.

وی افزود: مسلم است که مدیریت حوادث مشابه آنچه در خوزستان روی داده است به سرعت امکان پذیر نیست، اما می‌توانیم بهتر از گذشته و به سرعت به مردم کمک کنیم و تسهیلات لازم را ارائه دهیم.

تفاهم نامه وزارت بهداشت و سازمان انرژی اتمی برای تأسیس بیمارستان

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با سازمان انرژی اتمی تفاهم نامه ای برای تأسیس نخستین بیمارستان برخوردار از همه توانمندی های هسته ای امضا کردند.

صالحی رییس سازمان انرژی اتمی پیش از امضای این تفاهم نامه گفت: سازمان انرژی اتمی این بیمارستان تخصصی جامع هسته ای را تأسیس خواهد کرد که دارای تجهیزات پرتودرمانی و تشخیصی و بیمارستانی الگو خواهد بود.



نظر شما