به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رای الیوم، در یادداشتی درباره حمله به تاسیسات نفتی عربستان و اتهامزنی آمریکا به ایران درباره دست داشتن در این حمله نوشت: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، به سرعت انگشت اتهام را به سوی مقامات ایرانی نشانه رفت و آنها را به دست داشتن در بزرگترین حمله ضد تاسیسات نفتی در تاریخ معاصر متهم کرد (اینجا)، حملهای که زیرساختهای صنعت نفت عربستان را در منطقه بقیق هدف قرار داد و به توقف تولید حدود شش میلیون بشکه نفت در روز و دو تریلیون متر مکعب گاز و هزاران تن مواد پتروشیمی که در آن مجتمع تولید میشد و نیز تعویق عرضه سهام شرکت عظیم آرامکو در بازارهای جهانی منجر شد.
پمپئو گفت هیچ دلیلی مبنی بر این که ده پهپاد حمله کننده به مجتمع نفتی آرامکو از یمن به پرواز در آمده باشند، موجود نیست بلکه آنها از ایران به پرواز درآمده بودند. البته او هیچ دلیلی برای نظریه خود ارائه نداد به ویژه آن که تحقیقات پیچیده از همین دو روز گذشته و در سطحی محدود آغاز شده است؛ زیرا اغلب محققان آمریکایی به بیش از ۴۸ ساعت زمان نیاز دارند تا به محل حادثه برسند.
سرهنگ ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف جنگ با یمن به رهبری عربستان، روز گذشته گفت تحقیقات اولیه ثابت کرده است اسلحه و مواد منفجرهای که در حمله تروریستی به تاسیسات خریص و بقیق استفاده شده ساخت ایران است. شاید حوثیهایی (نیروهای انصارالله) که مسئولیت این حمله را به عهده گرفتهاند در پاسخ به اظهارات المالکی بگویند اسلحه و مهمات پیشرفته و پر هزینهای نیز که نیروهای سعودی در حمله به یمن به کار میبرند، ساخت آمریکاست. پس مشکل چیست؟
عطوان در ادامه نوشت: یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثیها (نیروهای انصارالله)، با رای الیوم تماس گرفت و گفت ده پهپادی که به بقیق و خریص حمله کردند ساخت یمن بوده و از خاک این کشور برخاستهاند. این پهپادها مجهز به موتورهای جت هستند و از موادی ساخته شدهاند که رادارهای سعودی هرچقدر هم پیشرفته باشند، قادر به رصد آنها نیستند. دستگاههای کنترل این پهپادها نیز در مکانی از یمن قرار دارد که هدایت آنها را بر عهده دارد.
سریع تاکید کرد: ”ما دروغ نمیگوییم و شجاعت لازم را برای بیان کامل حقیقت بدون روتوش داریم. ما قصد داریم از عملیات بزرگ نظامی خود در آینده خبربدهیم که در آن ۵۰۰ کیلومتر مربع از خاک عربستان را تحت کنترل و هزاران نفر را اسیر خواهیم گرفت“.
او افزود: ”وقتی در بیانیههای خود میگوییم عدهای در داخل عربستان با ما همکاری میکنند منظورمان فقط برادران شیعه در آن کشور نیستند. ما متحدان شریفی داریم که از داخل عربستان و در برخی موارد داخل خود نظام با ما همکاری میکنند“.
این سخنگو همچنین خاطرنشان کرد که کارخانههای کشورش روزانه شش پهپاد تولید میکنند که به جدیدترین فناوریهای پیشرفته روز مجهزند. او گفت: ”در پاسخ به کسانی که درباره عدم حمله ما به امارات میپرسند باید بگوییم که این کشور مشارکت در حملات در چارچوب ائتلاف و نیز حضور خود در خاک یمن را کاهش داده است، اما در صورت اقدام به هرگونه تنشزایی، پاسخ ما به این کشور نیز مشابه پاسخ به عربستان خواهد بود که آماج حملات ما قرار گرفته است به این علت که ائتلاف جنگ را رهبری میکند“.
سردبیر روزنامه رای الیوم افزود: میتوانیم بگوییم دولت ترامپ که از واکنش به اقدام ایرانیها در سرنگون کردن پهپاد آمریکایی -که گل سرسبد اسلحه جاسوسی آمریکاست- از ترس انتقام ایران خودداری کرد، به نظر نمیرسد که هیچ حمله انتقام جویانهای در دفاع از عربستان و صنعت نفت آن انجام دهد. ترامپ مانند حکومتهای عربی منافق با عربستان اظهار همبستگی کرده است، اما باز هم هیچ چیز بعید نیست.
حمله به بقیق صرف نظر از این که عامل آن که بوده است نشان از انتقال از جنگ متعارف به جنگ سایبری یا آمیزهای از هر دو است که میتواند مقدمهای برای حملات بزرگتر به زیرساختهای شهری دیگر مانند نیروگاههای آب و برق در مراحل بعدی باشد. ترامپ که با خروج از توافق هستهای تنشزایی را آغاز و تحریمهای سختی ضد ایران اعمال کرد مسئول است و ایران که باعث سرنگونی دولت وقت جیمی کارتر شد، ترامپ را هم در انتخابات آینده سرنگون خواهد کرد.
انتهای پیام/