سرزنش ایران به فاجعه پایان نخواهد داد؛ قبول پیشنهاد ۱۵ آوریل ما برای پایان جنگ و آغاز گفتوگو شاید
محمدجواد ظریف در حساب توئیتر خود در پاسخ به ادعای اخیر وزیر خارجه امریکا نوشت: «شکست در «فشار حداکثری» مایک پمپئو را به سمت «فریب حداکثری» کشانده است. امریکا و مشتریانش به دلیل توهم اینکه برتر بودن سلاحها به پیروزی نظامی منجر میشود، در یمن گیر کردهاند. سرزنش ایران به فاجعه پایان نخواهد داد؛ قبول پیشنهاد ۱۵ آوریل ما برای پایان جنگ و آغاز گفتوگو شاید.»
این موضعگیری پس از آن بود که پومپئو در صفحه توئیترش این ادعای واهی را مطرح کرد که حملات اخیر به مجموعه پالایشگاهی شرکت آرامکو توسط ایران صورت گرفته است. او مدعی شد که «تهران پشت نزدیک به ۱۰۰ حمله علیه عربستان سعودی است و مدرکی دال بر اینکه این حملات از یمن انجام شده، وجود ندارد.» او در ادامه رویکردهای خصمانه خود علیه ایران، نوشت: «ما از همه ملتها میخواهیم به طور واضح و علنی حملات ایران را محکوم کنند. ایالات متحده با شرکا و همپیمانانمان همکاری خواهد کرد تا اطمینان حاصل آید که تقاضای بازارهای انرژی بخوبی تأمین شود و ایران بابت تعرضش مسئول شناخته شود.»
به گزارش ایلنا، لیندسی گراهام سناتور جمهوریخواه امریکایی هم در همین راستا پیشنهاد متجاوزانهای را در توئیتر مطرح کرد و نوشت: «اکنون زمان آن رسیده است که اگر ایران دست از اقدامات تحریکآمیز خود برندارد و این اقدامات را ادامه دهد و یا غنیسازی اورانیوم را افزایش دهد، امریکا گزینه حمله به پالایشگاههای نفت ایران را بر روی میز قرار دهد.»
عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان به اظهارات وزیر امور خارجه امریکا و یکی از سناتورهای امریکایی درخصوص حملات پهپادی به تأسیسات نفتی عربستان توسط یمنیها واکنش نشان داد. موسوی گفت: امریکاییها سیاستی به نام «فشار حداکثری» در پیش گرفتند که ظاهراً به دلیل ناکامیها به سمت «دروغ حداکثری» گرایش پیدا کرده است.» سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تنها راه حل ایجاد آرامش در منطقه و پایان دادن به بحران بی حاصل در یمن را توقف حملات و تجاوزات ائتلاف سعودی، قطع کمکهای سیاسی و تسلیحاتی کشورهای غربی به متجاوزین و تلاش برای یافتن راه حلهای سیاسی دانست.