شناسهٔ خبر: 35308207 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

فلاحت پیشه:

پس از بولتون، احتمال برکناری پمپئو هم وجود دارد

صاحب‌خبر -

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در راستای شکست سیاست‌های فشار کاخ سفید علیه ایران، احتمال برکناری «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا نیز وجود دارد؛ پمپئو و بولتون در سیاست قیچی آمریکا علیه ایران، هرکدام نقش یک لبه قیچی را بازی می‌کردند؛ بولتون سیاست سخت آمریکا را در قبال ایران در پیش گرفته بود و پمئپو نیز سیاست نرم و جنگ روانی را علیه جمهوری اسلامی ایران پیش می‌برد؛ اکنون قیچی آمریکا در قبال ایران یک لبه شده و وزیر خارجه آمریکا نیز وضعیت شکننده‌ای پیدا کرده است. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفتگو با ایرنا با اشاره به برکناری جان بولتون توسط ترامپ گفت: ترامپ از سیاست سخت در دنیا به ویژه در قبال جمهوری اسلامی ایران نتیجه لازم را نگرفت و در صورت تداوم این سیاست، بازنده انتخابات آمریکا خواهد بود. نماینده اسلام آباد غرب و دالاهو گفت: بر اساس سیاست اعمالی از سوی ایالات متحده آمریکا، بولتون از سه یا چهارماه پیش، از هرگونه موضع‌گیری در قبال جمهوری اسلامی ایران منع شده بود؛ بعد از یک سلسله سیاست‌ها و هدف‌گیری‌های تند که بولتون علیه ایران شکل داده و طراحی می‌کرد، مواضع ایران‌ستیزانه وی بر اساس منع کاخ سفید کمرنگ شده بود.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه برکناری بولتون در ارتباط با ایران است، اما این به معنای پیروزی مشی مذاکره با ایران و بازگشت به برجام نیست، در عین حال اضافه کرد: برکناری بولتون از سمت مشاور امنیت ملی کاخ سفید به معنای شکست کسانی است که سیاست فشار علیه ایران را نتیجه‌بخش می‌دانستند.

برکناری بولتون نباید منجر به خوشبینی شود

وی گفت: ترامپ می‌داند اگر واقعیت‌های مناسبات با ایران و منطقه را درک نکند، حتما دچار آفت جدی می‌شود؛ برکناری بولتون در این رابطه قابل ارزیابی است؛ زمانی که بولتون سر کار آمد، محافل صهیونیستی، روی کارآمدن وی را مصادف با برگشت ناپذیری جنگ آمریکا با ایران قلمداد می‌کردند.

فلاحت پیشه گفت: برکناری مشاور امنیت ملی کاخ سفید نشانه ای نشان می‌دهد که ترامپ از سیاست سخت در دنیا به ویژه در قبال جمهوری اسلامی ایران نتیجه لازم را نگرفته و اگر دو ماه دیگر با چنین سیاستی به سال انتخابات در آمریکا وارد شود، حتما بازنده انتخابات خواهد بود. وی برکناری بولتون را به معنای دادن فرصتی دیگر به دیپلماسی در آمریکا دانست و در عین حال افزود: بخش عمده‌ای از این سیاست در ارتباط با ایران است، اما این موضوع نباید به شکل‌گیری مشی خوشبینانه در ایران منجر شود، ترامپ باید بداند که زمانی دیپلماسی احیا می‌شود که ۹۱۵ نوع تحریم ضد ایرانی به حالت قبل بازگردد.

 

نظر شما