شناسهٔ خبر: 35135079 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

راه آهن چابهار - زاهدان دوساله تکمیل می‌شود

تهران- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی گفت: راه‌آهن چابهار- زاهدان با منابع صندوق توسعه ملی کشور تا دوسال آینده به بهره‌بردای می‌رسد.

صاحب‌خبر -

محمد اسلامی در مراسم بهره برداری از ٢١٣ دستگاه ناوگان ریلی جدید به شبکه ریلی کشور گفت: راه‌آهن کشور توانست رونق تولید داخلی را در شرایط سخت تحریم معنا دهد و مفهوم بخشد.

وی ادامه داد: باید باور کنیم که جزو اقتصادهای بزرگ دنیا هستیم، آنچه را برای پیشرفت نیاز داریم در داخل وجود دارد و آنچه را که نداریم با هماهنگی بین سازمانی و انجام کار تیمی به دست بیاوریم.

اسلامی اظهار داشت: لازم است سهم منطقه‌ای خود را از شبکه ریلی در منطقه بازپس بگیریم و وارد بازار جهانی شویم.

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: ٦٠ درصد جمعیت جهان به همراه منابع زیاد انرژی در منطقه آسیا قرار دارد و می‌توانیم از این پتانسیل استفاده کنیم.

وی گفت: برای اینکه در عرصه تولید ملی به یک برند جهانی تبدیل شویم باید از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

اسلامی ادامه داد: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران تا به حال با هیچ کشوری انجام نشده است و دلیلش هم این است ما در مسیر توسعه قرار داریم.

وزیر راه و شهرسازی خبر داد که در مسیر توسعه شبکه ریلی کشور اهدافی چون افزایش رضایتمندی مسافران؛ اتصال به استان‌های مختلف؛ اصلاح و بهسازی مسیرهای ریلی با هدف رفع موانع سرعت پایین قطارها دنبال می‌شود.

اسلامی ادامه داد: لازم است برای توسعه شبکه ریلی از منابع موجود درست و بهینه استفاده کنیم؛ ضمن اینکه لازم است اتصال به مراکز بار داخلی و خارجی را در برنامه قرار دهیم.

به گفته اسلامی ١٠٠ میلیون تن بار در اطراف خزر جابجا می‌ شود که لازم است ایران سهم خود را از جابجایی بار در این منطقه افزایش دهد.

وی از تلاش چین برای به دست آوردن راه ابریشم خبر داد و کفت: اجازه نمی‌دهیم چین به این موفقیت برسد.

اسلامی وعده تکمیل خط ریلی چابهار به زاهدان و رشت به آستارا را طی دو سال آینده داد و گفت: با برداشت از صندوق توسعه برای تکمیل این مسیر ریلی موافقت شده است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در صورت اتصال رشت به آستارای آذربایجان و همچنین چابهار به زاهدان شاهد تکمیل یکی از مهمترین حلقه‌های مفقوده کریدور شمال به جنوب خواهیم بود.

وی روان سازی در ارائه خدمات باری ریلی؛ کاهش بروکراسی و به حداقل رساندن زمان رسیدن بار و مسافر به مقصد را از دیگر سیاست های حمل و نقلی کشور اعلام کرد.

نظر شما