شناسهٔ خبر: 35082926 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون؛

۳۸ حمله مسلحانه با ۵۱ کشته در آمریکا

تهران - ایرنا - افزایش خشونت‌های مسلحانه در آمریکا طی یک سال گذشته به صورت فاجعه‌باری افزایش یافته است، به گونه‌ای که آمار از وقوع ۳۸ حمله مسلحانه از آغاز سال جاری میلادی و کشته شدن ۵۱ تن در نقاط مختلف آمریکا حکایت دارد، که بیشتر این تیراندازی‌ها با اهداف نژادپرستانه صورت گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز یکشنبه نشریه نیویورک تایمز، در پی تیراندازی های روز گذشته (شنبه) در نزدیکی شهرهای «اودسا» و «میدلند» پنج تن کشته و ۲۱ تن دیگر زخمی شدند که آمار کشته شدگان سال جاری میلادی را به ۵۱ و تعداد زخمی ها را به بیش از ۱۰۰ نفر رساندند.

پلیس «اودسا» اعلام کرد که عامل تیراندازی این شهر با خودروی مسروقه اداره پست فرار و به سوی مردم تیراندازی کرد. به گفته مقامات پلیس اندکی بعد، عامل تیراندازی در اودسا کشته شده است.

اصطلاح "کشتار جمعی" توسط وزارت دادگستری آمریکا به کشتار سه یا بیش از سه تن اطلاق می شود، اما در واقع با وجود استفاده مکرر رسانه هیچ تعریف قانونی برای تیراندازی‌های دست جمعی وجود ندارد.

تلفات جانی در یک ماه گذشته در تگزاس فاجعه بار بود؛ منطقه‌ای که چهار تیراندازی از هشت تیراندازی مرگبار در این مکان رخ داده است. این تیراندازی ها شامل تیراندازی و قتل عام فجیع «والمارت» در «ال پاسو» است، که ۲۲ کشته بر جای گذاشت.

افزایش خشونت های مسلحانه در آمریکا، باعث به وجود آمدن بحث هایی بسیاری در مورد قوانین کنترل و حمل سلاح شده است.

حمله مسلحانه روز شنبه در غرب تگزاس، سی و هشتمین حمله و قتل عام با سلاح گرم در آمریکا در سال جاری میلادی بود.

در اینجا به برخی از مرگبارترین تیراندازی های سال ۲۰۱۹ میلادی که بر اساس آمار و ارقام رسانه های محلی منتشر شده است، می پردازیم. شمار تلفات شامل ترتیب دهندگان این حملات نیست:

**دیتون، اوهایو (۴ آگوست – ۹ کشته)

در پی تیراندازی مرگبار روز یکشنبه ۱۳ مرداد، در شهر «دیتون» ایالت «اوهایو» که توسط یک فرد مسلح رخ داد، دست‌ کم ۹ تن کشته و ۲۷ تن دیگر زخمی شدند. شش تن از کشته شدگان این حادثه آفریقایی- آمریکایی بودند. خواهر این فرد مسلح نیز در بین کشته شدگان بود.

**ال پاسو (۳ آگوست – ۲۲ کشته)

روز شنبه ۱۲ مرداد، جوان مسلح ۲۱ ساله با ورود به یک فروشگاه در شهر مرزی «ال پاسو» ایالت تگزاس اغلب حاضران که لاتین تبار بودند را به گلوله بست و ۲۲ نفر را کشت و بیش از ۲۶ نفر دیگر را زخمی کرد. در این حادثه هشت شهروند مکزیکی کشته شدند.  

یک بیانیه چهار صفحه ای که گفته می شود توسط «پاتریک کروسیوس» عامل این تیراندازی نوشته شده و بعدا در یکی از شبکه های اجتماعی افراطگراها منتشر شد، این حمله را به عنوان "پاسخی به اشغال تگزاس توسط لاتین تبارها" توصیف کرد.

**گیلوری، کالیفورنیا (۲۸ ژوئیه – ۳ کشته)

 تیراندازی در جشنواره مواد غذایی در شهر «گیلوری» ایالت کالیفرنیا آمریکا که صبح روز دوشنبه شش مرداد ماه رخ داد، دست کم ۳ کشته و ۱۲ زخمی بر جای گذاشت. به گفته پلیس عامل تیر اندازی فردی ۱۹ ساله بود که سلاح خود را به صورت غیرقانونی تهیه کرده و در طول حمله، خود را نیز به قتل رساند؛ یک دختر ۱۳ ساله و یک پسر ۶ ساله نیز در میان کشته شدگان بودند.

**سنت لویئس، ایالت میزوری (۶ ژوئیه – ۵ کشته)

 در پی وقوع تیراندازی در یک خانه در حاشیه شمالی شهر «سنت لوئیس» ایالت «میزوری» آمریکا که روز ۱۵ تیرماه رخ داد، پلیس از یافتن اجساد پنج مرد در این آپارتمان خبر داد. قربانیان بین ۳۷ تا ۶۵ سال سن داشتند. دو مرد در این رابطه دستگیر شدند که گفته می شود تحت تاثیر مواد مخدر بوده اند.

** ویرجینیا بیچ، ایالت ویرجینیا (۳۱ مه – ۱۲ کشته)

در پی تیر اندازی روز دهم خرداد سال جاری، که توسط یکی از کارمندان قدیمی شهرداری شهر «ویرجینیا بیچ» در ساختمان همین شهرداری رخ داد، ۱۲ تن کشته شدند. شش نفر دیگر هم در جریان این تیراندازی مجروح شده‌اند که یکی از آنها یک افسر پلیس است. قربانیان این حادثه، کارمندان دولت در بخش های مختلف شهرداری بوده اند. رئیس پلیس ویرجینا در این باره گفت که یک کارمند ناراضی شهرداری وارد یکی از ساختمان‌های شهرداری این شهر شده و اقدام به تیراندازی کرده است.

**آرورا، شیکاگو (۱۵ فوریه – ۵ کشته)

تیراندازی روز ۲۶ بهمن ماه، در یک کارخانه در حومه شهر «آرورا» باعث کشته شدن پنج تن و زخمی شدن چندین تن دیگر از جمله پنج مامور پلیس شد. تیرانداز که از کارمندان همین کارخانه بود نیز کشته شد؛ شهر آرورا در ۶۵ کیلومتری «شیکاگو» در ایالت «ایلینوی» واقع شده است. یک کارآموز جوان که روز اول کار وی بود و یک پدربزگ که هشت نوه داشت نیز در میان قربانیان این حادثه بودند.

**سبرینگ، فلوریدا (۲۳ ژانویه – ۵ کشته)

مرد ۲۱ ساله مسلحی به نام «زیفن ژاور» با ورود به یک بانک در شهر «سبرینگ» در فلوریدا به روی مردم آتش گشود که بر اثر آن، پنج نفر کشته شدند. گفته می شود این پنج نفر بر روی زمین دراز کشیده بودند که فرد مهاجم آنها را هدف گلوله قرار داد. پلیس این شهر از دستگیری این مرد و متهم شدن وی به پنج فقره قتل درجه یک، خبر داد.

پس از وقوع این تیراندازی ها که اکثر آنها با اهداف نژادپرستانه و سیاست های ضدمهاجرتی صورت گرفته است، بسیاری «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا را به دلیل نشر سخنان نژادپرستانه مقصر دانستند. اندکی پس از تیراندازی «ال پاسو» هشتگ  «TrumpsTerrorists#» (تروریست‌های ترامپ) به ترند روز تبدیل شد و بسیاری ترامپ را به نفرت پراکنی و بیان اظهارات نژادپرستانه متهم کردند.

متخصصان و تحلیلگران سیاسی بر این باورند که مقام های ارشد سیاسی می توانند با گفتار و کردار خود فضای کشور خود را شکل دهند و از تنش ها و افراط گرایی‌هایی هر چند ناخواسته جلوگیری کنند.

نظر شما