به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگو با شبکه NBC که پیش از این بخش کوتاهی از آن منتشر شد، در پاسخ به این سوال که آیا آزاد شدن کشتی حامل سوخت ایران توسط دولت جبلالطارق در واقع نوعی مبادله در قبال آزاد شدن کشتی انگلیسی بوده است، گفت: نه ما از ابتدا گفتهایم که این از نظر قوانین بینالمللی غیرقابل قبول بوده است. ایران عضوی از اتحادیه اروپا نیست و ما مشمول مقررات اتحادیه اروپا نمیشویم. اتحادیه اروپا نیز مدعی این نیست که میتواند مقرراتش را به طور فرامرزی بر کشورهای دیگر اعمال کند. این واقعیت امر بوده است و همچنین مقصد این کشتی ارتباطی به اتحادیه اروپا نداشته است.
او افزود: این درحالی است که ما محدودیتی را به رسمیت نمیشناسیم و به تجارتمان با هر کشوری که بخواهیم ادامه خواهیم داد. اما این موضوعی بود که ما به وضوح به انگلیس و دولت جبلالطارق اعلام کردیم و دادگاه در جبلالطارق تصمیم گرفت این کشتی را آزاد کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، دیپلمات عالی رتبه کشورمان با اشاره به کشتی انگلیسی توقیفشده توسط ایران، تصریح کرد: این کشتی برخی مقررات دریانوردی را نادیده گرفت و باید روند مربوطه را در نظام دادگاهی ما طی کند. ما آنچه از دستمان بر بیاید انجام خواهیم داد تا روند را سرعت ببخشیم.
ظریف همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار این شبکه درباره وجود ارتباط در زمان این دو رویداد گفت که ارتباطی وجود نداشته است.
انتهای پیام/
نظر شما