شناسهٔ خبر: 34846618 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رسانه هنگ‌کنگی: چین کارمند کنسولگری انگلیس را بازداشت کرد

طبق گزارش یک رسانه هنگ‌کنگی، یک کارمند کنسولگری این کشور در هنک‌کنگ، در سفری به «شنزن» چین بازداشت شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، به موزات ادامه تنش‌ها بین چین و کشورهای غربی به ویژه انگلیس و آمریکا بر سر دخالت‌های آنها در امور داخلی هنگ‌کنگ، یک رسانه محلی در این منطقه تحت حاکمیت چین از بازداشت یک کارمند کنسولگری انگلیس در هنک کنگ خبر داده است.

پایگاه خبری «اچ‌کی۰۱» هنگ‌کنگ امروز (سه‌شنبه) خبر داد، «سیمون چنگ» کارمند سرکنسولگری انگلیس در هنگ‌کنگ طی سفری که به «شنزن» چین داشت، بازداشت شده است.

به نوشته روزنامه «وال استریت ژورنال»، انتشار خبر بازداشت این کارمند کنسولگری انگلیس در هنک کنگ، واکنش وزارت خارجه انگلیس را به دنبال داشته است.

وزارت خارجه انگلیس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما درباره گزارش‌ها مبنی بر اینکه یک عضو تیم (کنسولگری انگلیس در هنک کنگ) در موقع بازگشت به هنکگ کنگ از شنزن بازداشت شده است، شدیدا نگران هستیم. ما در حال حمایت از خانواده او و همچنین کسب اطلاعات بیشتر از مقام‌های استان گواندونگ و هنگ‌‎کنگ هستیم».

پایگاه خبری «اچ‌کی۰۱» پیشتر خبر داده بود که سیمون چنگ که کارمند بخش تجارت و سرمایه‌گذاری کنسولگری انگلیس در هنگ‌کنگ است، هشتم آگوست (۱۷ مرداد) برای شرکت در یک مراسم تجاری به شنزن چین رفته بود و می‌خواست همان روز به هنک‌گنگ برگردد اما نتوانسته به این جزیره برگردد و بازداشت شده است.


«سیمون چنگ» عضو کنسولگری انگلیس در هنگ‌کنگ

 

مقام‌های دولت چین تاکنون اظهارنظری درباره بازداشت این دیپلمات انگلیسی مطرح نکرده‌اند و پکن این خبر را تایید یا رد نکرده‌ است.

انتشار این خبر در شرایطی صورت گرفته که تنش‌ها بین چین و انگلیس بر سر مواضع مداخله‌جویانه لندن در زمینه تحولات و ناآرامی‌های هنگ‌کنگ شدت گرفته است.

«لیو شیائومینگ» سفیر چین در انگلیس اخیرا ضمن هشدار درباره دخالت‌های خارجی در امور هنگ‌کنگ از احتمال دخالت مستقیم دولت مرکزی چین به منظور بازگرداندن آرامش به این جزیره خبر داده بود. وی در یک نشست خبری در لندن گفت اگر ناآرامی‌ها در هنگ کنگ تشدید شود، پکن دست روی دست نخواهد گذاشت (جزئیات بیشتر).

هنگ کنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره بریتانیا بود، اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با بریتانیا به جمهوری خلق چین پیوست. این جزیره دارای بیش از ۷ میلیون نفر جمعیت است و از مراکز مهم تجاری در آسیا و جهان محسوب می‌شود.

اغتشاشات در هنگ‌کنگ از سه ماه پیش و در پی تصویب لایحه‌ای در پارلمان این منطقه خودمختار مبنی بر استرداد مجرمان تحت تعقیب به چین، شروع شد.

معترضان هنگ‌کنگی علی‌رغم اعلام فرماندار هنگ‌کنگ مبنی بر تعلیق نامحدود قانون استرداد مجرمان به چین، باز هم به تجمعات غیرقانونی در این منطقه خودمختار ادامه دادند و در اعتراضاتشان پرچم‌های «آمریکا و انگلیس» را حمل کرده‌اند. (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/ق

نظر شما