سرویس حوادث جوان آنلاین: به گزارش جوان، اسکندر مؤمنی در نشست خبری روز گذشته با اشاره به تقدیر سازمان ملل از اقدامات ایران در خصوص مبارزه با مواد مخدر گفت: «در خصوص مقابله اقدامات خوبی انجام شدهاست، اما در بخش موضوعات پیشگیرانه با مشکلاتی مواجه هستیم. در جلسه ستاد مبارزه با موادمخدر با رئیسجمهور طرح یاریگران زندگی مطرح شد که این طرح یک طرح پیشگیرانه و مکمل اقدامات مقابلهای در کشور خواهد بود.»
ضرورت اصلاح قانون
مؤمنی ادامه داد: «از دیگر چالشهای این حوزه قوانین آن است که باید اصلاحشود. یکی از موارد آن ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان است که همه دستگاهها باید ثابت کنند اموال قاچاقچیان ناشی از کسب فروش مواد است، درحالی این بخش از قانون باید اصلاح شود و قاچاقچیان باید اثبات کنند اموالشان ناشی از جرم نیست. همچنین در خصوص معتادان متجاهر تا زمانیکه قانون اصلاح نشود این روند ساماندهی مطلوب نخواهد بود. البته بخشی از اشکالات در اجرا است. باید دستگیری و آزاد کردن مستمر را از بین ببریم، اما مدت زمانی را که قانون برای نگهداری معتادان پیشبینی کرده است کافی نیست. طبق قانون معتادان متجاهر باید در مراکز ماده۱۶نگهداری شوند و بر اساس قانون آنها یک تا سهماه و در شرایط خاص تا ششماه در این مراکز تحت مراقبت هستند، در حالیکه این زمان برای درمان معتادان متجاهر کافی نیست و فقط هدر دادن منابع کشور است.» مؤمنی خاطرنشان کرد: «ما مصرانه خواستار اصلاح قانون هستیم. این قانون زیرساخت و ابزاری در اختیار مجریان است که اگر اصلاح نشود این چرخه معیوب، مستمر ادامه خواهد داشت.»
پاسخ به «جوان»
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سؤال خبرنگار جوان مبنی بر اینکه آیا افزایش گرایش افراد به مصرف مواد مخدر به دلیل شکست سیاستها در مقابله با مواد مخدر است، گفت: «این مهم نیاز به بازنگری و آسیبشناسی دارد. بخشی از این آسیبشناسی در حوزه اجرا و بخشی در حوزه قانون است. تلاش ما هم بر این است که با این بازنگری این روند افزایشی را کاهش دهیم و این اعتمادی که به وجود آمده است را با حمایت همه دستگاهها و نهادها فرهنگسازی کنیم تا بتوانیم این رشد را متوقف کنیم و در گام بعدی کاهش دهیم.»
نگهداری همزمان معتادان متجاهر با توزیع کنندگان مواد
وی ادامه داد: «خردهفروشان و توزیعکنندگان نیز باید در دادسرا و دادگاه محاکمه شوند، اما آنها به دلیل فرایند طولانی دادرسی و پربودن زندانها با پرداخت جریمه نقدی آزاد میشوند. برای کامل شدن این چرخه در کنار جمعآوری معتادان متجاهر باید خردهفروشان و توزیعکنندگان نیز در اردوگاه ماده۴۲ نگهداری شوند و به زندان نروند.» مؤمنی با اشاره به عدم بازدارندگی مجازاتها تصریح کرد: «مجازاتها باید بازدارنده باشد. قانون به عنوان زیرساخت باید اصلاح شود تا موجب تکرار جرم نشود.» وی در ادامه گفت: «پیشنهاد اصلاح قانون بسیار گسترده است. خوشبختانه هماهنگی بسیار خوبی در دستگاههای عضو ستاد وجود دارد. سامانه ملی اطلاعات در سال جاری راه اندازی شد تا دستگاهها اطلاعات خود را در آن ثبت کنند.»
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: «در ۱۰سال اخیر فروش اینترنتی مواد مخدر بسیار گسترش پیدا کردهاست و در سهکشور انگلیس، فرانسه و امریکا ۵۰درصد فروش مواد مخدر به صورت اینترنتی صورت میگیرد.»