یک روز زودتر از برنامه پیش بینی شده
ظریف و کری در مونیخ دیدار کردند
وزیران خارجه ایران و امریکا عصر دیروز در سرمای شدید مونیخ باردیگر با یکدیگر دیدار کردند تا شاید از فرصت باقیمانده تا سوم فروردین (24 مارس) برای به نتیجه رساندن «دیپلماسی» و «توافق جامع» استفاده کنند.
قرار بود مذاکرات وزیر امور خارجه کشورمان با همتای امریکایی خود روز شنبه و با حضور تیمهای مذاکرهکننده برگزار شود، اما این برنامه با اعلام سخنگوی وزارت خارجه امریکا مبنی بر اینکه دیدار ظریف و کری عصر جمعه خواهد بود، تغییر کرد. این مذاکرات در هتل «بایریشر هوف» همزمان با آغاز به کار کنفرانس امنیتی مونیخ تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.
ظریف همچنین عصر روز جمعه نیز با فرانک اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان دیدار کرد. علاوه بر این وزیر امور خارجه کشورمان قرار است با همتایان فرانسوی و انگلیسی خود که احتمالاً زمان این دیدارها روز شنبه خواهد بود، دیدار کند.
پیش از این اعلام شده بود معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 یک روز قبل از آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ با یکدیگر دیدار میکنند تا شرایط برگزاری نشست وزیران خارجه ایران و 1+5 در مونیخ را در کنار بحثهای کارشناسی بررسی کنند، اما نشست معاونان برگزار نشد. با این حال هنوز نمیتوان به طور قطع گفت که نشست مشترک وزیران خارجه ایران و 1+5 برگزار نخواهد شد. همچنین احتمال مذاکرات هیأتهای مذاکرهکننده ایران و امریکا به سرپرستی معاونان وزیران خارجه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ وجود دارد.محمدجواد ظریف پیش از عزیمت به مونیخ با بیان اینکه قرار است در اجلاس مونیخ با همه طرفها به صورت دوجانبه مذاکرات مفصل داشته باشیم، از احتمال پیشبرد توافق هستهای در خلال اجلاس امنیتی مونیخ خبر داد. وزیر امور خارجه گفت: به جز چین بقیه طرفهای 1+5 در سطح وزیر خارجه شرکت میکنند. ظریف در پاسخ به این سؤال که آیا توافق هستهای در این نشست انجام میشود، گفت: چون همه نیستند، معلوم نیست که بتوانیم توافق هستهای انجام دهیم اما میتوانیم یک مقداری کار را به پیش ببریم.
کنفرانس مونیخ به یکی از مجامع بینالمللی مهم در عرصه امنیت جهانی تبدیل شده و هر سال به طور ویژه به یک موضوع مهم امنیت بینالمللی میپردازد. 20 رئیس دولت 60 وزیر و 30 مدیر اجرایی از شرکتهای بینالمللی و هیأتهای پارلمانی از سراسر جهان بویژه از امریکا در این نشست حضور دارند. بدتر شدن بحران خاورمیانه و اوکراین، اضمحلال نظم کنونی جهان، وضعیت آوارگان و مبارزه با تروریسم از جمله مسائلی هستند که قرار است با حضور 400 نفر از تصمیمگیران حوزه سیاست بینالملل جهان در پنجاه و یکمین کنفرانس بررسی شوند.
سید عباس عراقچی و مجید تختروانچی، معاونان وزیر امور خارجه و حمید بعیدینژاد، رئیس تیم کارشناسی هیأت مذاکره کننده به همراه کارشناسان و حقوقدانان تیم هستهای، ظریف را در سفر به آلمان همراهی میکنند. همچنین «ولفانگ ایشینگر»، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ ضمن اعلام اینکه از بررسی مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در میزگردی با حضور وزرای خارجه ایران، امریکا، آلمان و فرانسه در روز یکشنبه- سومین روز این کنفرانس- برگزار میشود، از احتمال حضور فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این نشست خبر داده است.
مشورت هستهای بعیدینژاد با روسیه
مدیرکل سیاسی و امنیت بینالمللی وزارت امور خارجه پس از مذاکره 4 ساعته با مقامات روسیه، گفت: از آغاز مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 در مراحل فعلی مشورتهای ایران و روسیه به سطح بالاتری ارتقا پیدا کرده است و ما به مشورتها با روسیه اهمیت زیادی میدهیم.
گزارش خبری
صاحبخبر -