شناسهٔ خبر: 34718614 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد؛

کشور در مسیر تحول دیجیتال قرار دارد/ ضرورت ارتقای زیرساخت ها

اراک- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حال حاضر کشورمان در مسیر تحول دیجیتال قرار دارد و نشانه های این تحول را می توان در نظام بانکی و برخی حوزه های دیگر مشاهده کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد آذری جهرمی عصر سه شنبه در نشست شورای اداری استان مرکزی در اراک اظهار داشت: ارتباط امروز لازمه توسعه است و در دنیا شاهد بروز انقلاب صنعتی چهارم هستیم که طی ده سال آینده به بلوغ می رسد و اقتصادی را تحت عنوان اقتصاد دیجیتال شکل می دهد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: امروز دیگر شرکت هایی که قبلا با عنوان کمپانی های بزرگ تولید خودرو و... در دنیا شناخته شده بودند به تدریج کمرنگ می شوند و شاهد آن هستیم که شرکت هایی مثل گوگل و آمازون که با فناوری اطلاعات سر و کار دارند، هر روز قدرت و اهمیت پیدا می کنند؛ چرا که عصر، عصر ارتباطات و فناوری است.

آذری جهرمی بیان کرد: در کشور ما نیز به تبع، همین شرایط در حال شکل گیری است و نشانه های بروز تحول دیجیتال ظاهر شده است که این نشانه ها را به طور مثال می توان در نظام بانکداری مشاهده کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگر سخنان خود، گفت: در حال حاضر استان مرکزی هشتمین استان کشور در شاخص توسعه فناوری اطلاعات است.

وی ادامه داد: با توجه به  گزارش عملکرد توسعه ICT در استان مرکزی و هزینه ۱۷۲ میلیارد تومانی برای اجرای برنامه های زیر ساختی، می توان گفت شاخص ICT  در استان مرکزی دو الی سه رتبه ارتقا پیدا کرده است.

جهرمی گفت: در گذشته ۳۰۰ هزار مشترک موبایل  در کشور وجود داشت و امروز ۷۰ میلیون مشترک موبایل در کشور داریم و هر کسی در فضای اقتصاد دیجیتال دارای وظیفه ای است. وظیفه وزارت ارتباطات تسهیل، امکان و  فراهم آوری زیر ساخت ها ی ارتباطی و توانمند سازی است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: باید با همکاری مردم در برخورد با ولنگاری ها  کمک کنیم. در واقع دستگاه های امنیتی با توسعه فناوری توانمندی خود را ارتقا دهند و هر دستگاهی نسبت به این قضیه وظیفه خود را انجام دهد. آن کسی که وظیفه تولید فرهنگ را برعهده دارد نمی تواند اصرار کند که ببندیم و بگوید فضای مجازی ولنگار شده است و باید پرسید خود در حوزه وظایفش چه کاری انجام داده است.

آذری جهرمی عنوان کرد: شبکه ملی اطلاعات مهم ترین زیرساخت اقتصادی کشور است زیرا اقتصاد دیجیتال اقتصاد آینده است و شبکه ملی ارتباطات یک مفهوم ساده نیست. کسی که در زمینه فرهنگ و تولید محتوا فعالیت می کند هم باید مقررات سازی و هم توانمند سازی را انجام دهد. قوانین فضای مجازی امروز در تمامی کشورهای دنیا در حوزه پخش شایعات از مقررات برخوردار است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: اقتصاد دیجیتال نقطه عزیمت جمهوری اسلامی در آینده است زیرا در این اقتصاد مغز و خلاقیت جوانان جوهره وجودی است، زیرا قابل تحریم نیست و خوشبختانه این جوشش در جوانان وجود دارد.

آذری جهرمی گفت: من نگران طرز فکر کنونی نیستم تمام افرادی که امروز مقابل تکنولوژی می ایستند روزی به اقتصاد دیجیتال نیاز پیدا می کنند.

وی اظهار کرد: مفهوم اصل اقتصاد دیجیتال و تحول دیجیتال، تغییر است. استاندارد یعنی نوآوری یعنی کنار گذاشتن اشکالات فعلی یعنی مدیریت تغییرها؛ مدیریت تغییر با گرفتن انرژی همراه است.

وزیر ارتباطات اظهار داشت: کشور با مدیریت منابع و افزایش بهره وری رشد می کند، ظرفیت ها ی بسیاری در کشور موجود است. استارت آپ ها نگویند که دولت فرهنگ سازی کند، جاانداختن خلاقیت بخشی از اکوسیستم آن ها است.

آذری جهرمی گفت: شورای شهر در حوزه شهر هوشمند باید برنامه ریزی کند و به افرادی که ساختمان هوشمند دارند از عوارض هوشمند تخفیف بدهد و این یک سیاست گذاری در ترویج اقتصاد دیجیتال و توسعه شهر هوشمند است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: این سیاست ها باید در دولت فرهنگ سازی شود و بخش عمده ای نیز بر عهده دستگاه ها است تا مابقی کار پیش رود.

آذری جهرمی عنوان کرد: طرح ریجستری ثابت کرد که اگر بخواهیم می توان قاچاق را کنترل کرد. وارد کنندگان باید توسعه پیدا کنند و سازمان صنعت، معدن و تجارت باید ظرفیت تعاونی را معرفی کند و نباید منع قانونی در کار باشد.

وی گفت: دیتا سنتر زدن با هدر رفت منابع دولت همراه است. ما دستگاه ها را دسته بندی کرده و به آن ها گواهی نامه بر اساس ضریب امنیت و دستور العمل اعطا کردیم و هیچ نگرانی از بابت ارایه خدمات بخش خصوصی نداریم.

آذری جهرمی اظهار کرد: بعضی از دستگاه ها برای اداره خدمات دفاتر الکترونیک خودشان دفتر اختصاصی تاسیس کردند و در دولت سال ۹۷ آن را ممنوع کردیم اما همچنان این کار انجام می شود و پول ارایه خدمات را از مردم اخذ می کنند.

وی افزود: اصل منطق احداث دفاتر خدمات ارتباطی برای این است که مجوز مطابق مصوبه مجلس به آن ها اعطا شود و مردم تمامی خدمات را از یک میز دریافت کنند نه هر دستگاهی. دریافتی این دفاتر متعدد و دستگاه های مختلف دست کردن در جیب مردم است. این موارد به سازمان بازرسی گزارش داده شده است تا رسیدگی شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص خروج یک دیتا سنتر از استان مرکزی گفت: وزارت کشور برای برگزاری انتخابات مرکز داده پشتیبان نیاز دارد. یکی از مراکز داده خوب در استان که کارایی بالایی هم نداشته است از مرکز محلی به مرکز ملی تبدیل شده و به نحوی دیتا سنتر پشتیبان کشور شده است. ما دارای قانون محاسبات در کشور هستیم و باید این تجهیزات در قالب و چارچوب قانون محاسبات به وزارت کشور منتقل شود.

آذری جهرمی تاکید کرد: نگاه ما افزایش سرمایه استان و کاربردی شدن مراکز داده است. حال یک مرکز داده مورد استفاده قرار نگرفته و امروز ملی شده‌ است چرا با این دید به قضیه نگاه نمی شود. اگر جایی را سراغ دارید که این تجهیزات می تواند توسط اداره کل فناوری اطلاعات استان مرکزی مورد استفاده قرار گیرد، اعلام کنید تا بازگردانده شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هدف اصلی حضور در استان ها بررسی مشکلات در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است، گفت: با توجه به بازدیدی که امروز  از شهرستان های ساوه، تفرش و فراهان به عمل آمد باید اذعان کرد که برخی از حوزه های ارتباطی و مخابراتی نیازمند رسیدگی بیشتر است.

آذری جهرمی تاکید کرد: باید مشکلات پوشش مخابراتی جاده ای در آن دسته از محورهای مواصلاتی استان مرکزی که به لحاظ دسته بندی، درجه سه محسوب می شوند، ظرف سه ماه آینده رفع شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: در مهرماه سال جاری سفر مجددی به استان مرکزی خواهیم داشت و مصوبات جلسه امروز را از نظر تحقق بررسی خواهیم کرد، اما انتظار داریم که دستگاه های مرتبط همچون استانداری و شهرداری ها نیز همکاری لازم را برای ارتقای زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی در استان داشته باشند.

نظر شما