شناسهٔ خبر: 34652101 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت آموزش و پرورش | لینک خبر

انعقاد تفاهم نامه همکاری بین وزارت آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با مواد مخدر

تفاهم نامه همکاری بین وزارت آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با مواد مخدر در راستای اجرایی کردن طرح نماد با حضور روسای دو دستگاه امضا شد .

صاحب‌خبر -

به گزارش معاونت روابط عمومی و اطلاع رسانی آموزش و پرورش، مراسم امضای  تفاهم نامه همکاری بین وزارت آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با مواد مخدر با حضور سید جواد حسینی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، اسکندر مومنی، دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، دو طرف بر موثر بودن راه های پیشگیری در آسیب های اجتماعی تاکید کردند.

در این مراسم اسکندر مومنی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، اظهار کرد: از تلاش و زحمات وزارت آموزش و پرورش در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به ویژه مبارزه با مواد مخدر قدردانی می کنم چرا که اقدامات خوبی در مبارزه، درمان و پیشگیری صورت گرفته است.

وی افزود: چند انتظار و نگاه در جامعه وجود دارد؛ نگاه اول می گوید؛ مواد مخدر در دسترس نباشد تاکسی مصرف نکند و این رویکرد می گوید که همه تمرکز ها باید بر روی مبارزه گذاشته شود تا موادمخدر وارد کشور نشود.

مومنی با اشاره به نگاه دوم گفت: آنهایی که مبتلا شدند را درمان و توانمندکنیم تا به جامعه برگردند و این دو نگاه در چهل سال گذشته حاکم بوده است و البته درست هم بوده است لذا انتظار خانواده و جامعه از حاکمیت درباره مبارزه و درمان صحیح است .

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در رویکرد سوم که پیشگیری است اقداماتی خوبی انجام شده است، گفت:  در حوزه پیشگیری ظرفیت‌های زیادی وجود دارد که باید احیا شود لذا این انتظار به حقی است که مواد مخدر در دسترس نباشد تا کسی مصرف کند اما کافی نیست زیرا باید  بازدارندگی درونی اتفاق نیفتد.

وی در ادامه اضافه کرد: رویکرد غالب باید نگاه پیشگیرانه باشد و ایجاد بازدارندگی درونیاست و اگر رویکرد درمان، مقابله و پیشگیری به صورت متوازن پیش نروند این چرخه تکمیل نمی شود.

مومنی تصریح کرد: جبراً در کنار کشوری قرار داریم که بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان است و در سال٢٠١٧ تولید مخدر در افغانستان به بیش از ٩هزار تن رسیده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره طرح یاریگران زندگی ، اظهار کرد: برای مقابله با اعتیاد و مصرف مواد مخدر طرح یاریگران زندگی پیش بینی شده است که  در کمیسیون پیشگیری از ابتلا آسیب‌های اجتماعی تصویب شده است و اولویت اجرای این طرح با آموزش و پرورش است .

وی با بیان اینکه متاسفانه گروه‌های هدف برای ترویج کنندگان حوزه مواد  مخدر، جوانان و نوجوانان هستند، اذعان کرد: بیشترین ارتباط خانواده ها با آموزش و پرورش است و می توانیم در خانواده بزرگ آموزش و پرورش که ١۴میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم داریم، اقدامات موثری انجام دهیم .

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به بررسی ها و تحقیقاتی که در حوزه دانش آموزان انجام گرفته است، اظهارکرد: چند علت اصلی برای مصرف مواد مخدر در بین دانش آموزان احصا شده است؛ بی ضرر دانستن موادمخدر، اصرار همسالان که در برابرآنان نمی توانستند  پاسخ منفی بدهند و اینکه مواد مخدر را سرگرمی می دانند.

مومنی تصریح کرد: راه برگشت از مواد مخدر بسیار سخت است و باید در حوزه پیشگیری و آموزش با کمک آموزش و پرورش به خانواده ها بیاموزیم که مواد مخدر چه مضراتی دارد و قدرت نه گفتن با سربلندی را به دانش آموزان بیاموزیم که در برابر محرک ها با اعتماد به نفس؛ نه بگویند.

وی در ادامه گفت: یکی از دلایل مغفول ماندن پیشگیری، این است که پیشگیری سخت به کمیت در می آید و راه نجات ایجاد بازدارندگی و صیانت است تا با تلاش های این حوزه حتما میزان نرخ اعتیاد کم شود اما ممکن است به عدد و رقم در نیاید و باید  تلاش کنیم با آینده پژوهی به عدد و رقم دست پیدا کنیم تا اقدامات ملموس تر شود.

مومنی با بیان اینکه استقبال بسیار خوبی از این طرح از طرف آموزش و پرورش صورت گرفته است، گفت: نوید می دهم که نه تنها مقابله و درمان را ارتقا می دهیم بلکه از ظرفیت های به جا مانده در حوزه  پیشگیری استفاده حداکثری را خواهیم داشت وانشالله دانش آموزان و معلمان نقش اصلی را ایفا کنند تا جامعه ای آرام برای رشد و تعالی داشته باشیم .

نظر شما